Hvordan gå riktig med en god holdning og en korrekt teknikk

Del på Pinterest

De fleste av oss tenker sannsynligvis ikke mye om hvordan vi går, eller hvis vi går riktig. Men å vite hvordan å gå med riktig teknikk og en god holdning kan hjelpe:

 • Hold beinene og leddene riktig justert
 • Reduser slitasje på ledd, muskler og leddbånd
 • hindre ryggsmerter, alle «8217; hofte, nakke og ben
 • Reduser muskelsmerter og tretthet
 • Redusere risikoen for skade
 • Forbedre balansen og stabiliteten

Å gå med riktig teknikk og holdning er ikke vanskelig. Men det innebærer å være klar over hvordan du beveger deg. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan du går riktig med en god holdning.

Tips for å gå riktig

Vandring er en aktivitet på 8217, som involverer hele kroppen din. For å forstå hvordan du skal gå riktig, bidrar det til å fokusere på hver del av kroppen, fra hodet til tå.

Hold hodet høyt

Når du går, fokuserer du på å stå med haken parallelt med bakken og ørene kantet over skuldrene.

Tenk på at hodet ditt er forsiktig hevet fra et stykke usynlig tau festet til taket. Dette kan hjelpe deg med å unngå å slippe hodet i brystet mens du går.

Hold øynene dine og se fremover. Konsentrert på A’område fra 10 til 20 meter foran deg mens du går.

Strekk ryggen din

Konsentrert på’vertebral kolonne som strekker seg mens du går. Prøv å unngå å brette, svelge eller stikke fremover, som kan sette tilbake muskler under stress.

Hold skuldrene ned og tilbake

Skuldrene spiller også en nøkkelrolle i stillingen og reisens teknikk. Hvis skuldrene er strukket eller bøyd fremover, kan de strekke musklene og skulderleddene, nakke og øvre rygg.

For å sikre at skuldrene er riktig justert når du går, fortsett som følger:

 • Ta med skuldrene med en bevegelse som ligner på en «8217; skulder hevet, så la falle og slappe av. Bruke skuldre bak bidrar til å lindre spenning eller spenning og setter skuldrene i en naturlig posisjon som lar deg enkelt flytte armene dine.
 • Prøv å holde skuldrene løs og slapp av, ikke spent mot ørene dine eller bøyd fremover. Fra tid til annen kan du heve skuldrene mens du går for å sikre at du holder skuldrene avslappet og i riktig posisjon.

Involvere kjernen din

De sentrale musklene spiller også en viktig rolle når du går og hjelper deg med å bevege deg lettere.

Mens du gjør hvert trinn, fokus på styrking og involvering av sentrale muskler ved å trekke navlen mot ryggraden. Dette kan hjelpe deg med å holde balansen og stabiliteten. Det kan også lindre stress og press på ryggen mens du går.

Svinger armene sine

Mens du går, må du forsiktig bevege armene frem og tilbake langs hoftene. Pass på at du svinger armene dine fra skuldrene, ikke fra albuene dine.

 • Ikke sving armene dine på kroppen din.
 • Ikke løft armene dine for høyt. Hold dem rundt den sentrale delen, ikke rundt brystet.

Trinn fra hælen til spissen

Hold en’konstant tempo fra hælen til tipset. Dette innebærer å treffe bakken først med hælen, og rull deretter gjennom hælen til spissen og trykk av trinnet med tipset. Unngå å lage flate trinn eller å slå jorden først med tær.

Hva å gjøre mens du går

For å unngå skade eller A’overdreven slitasje på muskler og ledd, prøv å unngå følgende vaner.

 • Ikke se ned. Å se for ofte dine føtter eller telefon kan sette nakken.
 • Ikke ta veldig lange skritt. Din kraft kommer fra å skyve ut bakbenet. Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at et overdreven løp kan sette for mye stress på leddene i underbenet.
 • Ikke flytt hoftene dine. Sidene bør forbli de mest utjevnet som mulig mens du går.
 • Ikke slapp av. For å unngå spenninger til ryggen og skuldrene, hold skuldrene senket og bakover når du går eller står og må konsentrere seg om å holde den langstrakte ryggraden.
 • Ikke gå med feil sko. Hvis du går i mer enn noen få minutter om gangen, må du sørge for at du bruker komfortable sko, som har en god støtte til bue og hæl og er godt avskrevet for å absorbere sjokkene på føttene som slår jorden.

Hva er fordelene med å gå riktig?

Det er mange fysiske og mentale fordeler med riktig holdning og en god tursteknikk. Disse fordelene inkluderer:

 • Muskler og ledd uten smerte. Vandre riktig kan hjelpe deg med å unngå å stresse muskler, ledbånd og ledd i hele kroppen til stress og innsats.
 • Mer energi. Å gå med feil holdning er ikke effektiv. Kan ha på seg muskler raskere, mens du går med en god form, kan holde energien din.
 • Beste helsen til lungene. Å gå i høyde med skuldrene tilbake tillater lungene å utvide seg helt, noe som gjør pusten enklere og mer effektivt.
 • Beste sirkulasjon. Når kroppen din er riktig justert og beveger seg riktig, gjør det blodsirkulasjonen lettere i alle deler av kroppen din.
 • Beste fordøyelsen. Kroppen din er i stand til bedre å fordøye mat når dine indre organer ikke komprimeres og C’er en sunn blodstrøm til fordøyelseskanalen.
 • Større styrke i kjernen. Abdominale muskler drar nytte av å gå i høyde og fra’være ordentlig engasjert.
 • Mindre spennings hodepine. Hvis du går med hodet opp, uten å bøye fremover, kan bidra til å redusere nakkespenningen, noe som kan føre til mindre spennings hodepine.
 • Beste balanse. Når du går riktig med riktig holdning, kan du hjelpe deg med å forbedre balansen din og gjøre deg mindre tilbøyelig til å falle.

Bunnlinjen

Gå riktig med riktig teknikk og holdning har mange fordeler. Det kan redusere unødvendig stress og spenninger på muskler og ledd, forhindre ryggsmerter og muskelsmerter, redusere risikoen for skade og mye mer.

Å gå med riktig gang og holdning er ikke vanskelig, men det kan ta litt og # 8216;. Noen viktige tips relaterer seg til å gå i høyden, holde hodet høyt, avslappet skuldre og tilbake og kontraktskjernen.

Hvis du har problemer med gangen din til fots, eller du er ikke sikker på hvordan du går med riktig stilling, sørg for at du snakker med legen din eller fysioterapeut for måter å forbedre din tursteknikk.