Hvordan fortelle dine kjære du har brystkreft

Etter diagnosen kan det være nødvendig å absorbere og behandle nyheten. Til slutt må du bestemme når og hvordan du skal fortelle folkene du bryr deg om at du har en metastatisk brystkreft.

Noen mennesker er klare til å avsløre diagnosen før andre. Ikke skynd deg inn i åpenbaring, skjønt. Pass på at du venter til du er helt klar.

Så, du bestemmer hvem du mener. Du kan begynne med folket nærmest deg, som din partner eller ektefelle, foreldre og barn. Ha veien til dine gode venner. Til slutt, hvis du føler deg rolig, fortell dine kolleger og bekjente.

Mens du reflekterer hvordan du skal håndtere hver samtale, prøv å forstå hvor mye du vil dele. Vurder også publikum. Måten du sier til partneren din, vil trolig være forskjellig fra måten du forklarer barnekreft.

Før du foretar denne samtalen, diskuter med legen din. Det vil være lettere å fortelle venner og familie når du allerede har en behandlingsplan pågår.

Her er noen retningslinjer for hvordan å fortelle folket i livet ditt som du har en metastatisk brystkreft.

Hvordan fortelle din partner eller ektefelle

God kommunikasjon er viktig for helsetjenester. Uavhengig av det faktum at du diskuterer penger, kjønn eller helseproblemer, er det viktig å snakke ærlig og åpenbart blant dem. Det er også grunnleggende at du hører nøye.

Husk at partneren din sannsynligvis vil bli overveldet og redd av nyheten om kreften din som deg. Gi dem tid til å tilpasse.

La ham få vite hva du trenger i løpet av denne tiden. Hvis du vil at partneren din skal være en aktiv deltaker til behandlingen, vær så snill. Hvis du foretrekker å ta vare på deg selv, gi det av.

Snakk også med partneren din til det du trenger. De kan være bekymret for din evne til å administrere slutten av hjemmeansvaret. Prøv å finne løsninger sammen, og be om hjelp i sektorer som matlaging eller shopping du vet at du ikke klarer å administrere, til og med respektere partnerens behov.

Hvis mulig, la din ektefelle komme med deg til en avtale av legen. Lær mer om kreften din og dine behandlinger vil hjelpe deg å forstå hva som venter på oss.

Programmer hver uke for deg to å tilbringe tid sammen og snakke. Du bør føle deg rolig i # 8217; uttrykke eventuelle følelsesår, fra sinne til frustrasjon. Hvis partneren din ikke støtter eller ikke klarer å håndtere diagnosen, bør du vurdere ideen om å møte en konsulent eller et par terapeut.

Hvordan fortelle foreldrene dine

Ingenting er mer ødeleggende for en forelder som lærer at hans sønn er syk. Å snakke med foreldrene dine til diagnosen din, kan være vanskelig, men det er en nødvendig samtale.

Planlegg talen for en tid når du vet at du ikke vil bli avbrutt. Du kan øve deg diskutere på forhånd med din partner eller en bror.

Vær klar over hvordan du føler og hva du trenger fra foreldrene dine. Ta en pause fra tid til annen for å bekrefte at de er klare om hva du sa og spør om de har spørsmål.

Hvordan å fortelle barna dine

Du kan bli forsøkt å beskytte barna mot diagnosen, men gjemmer kreft er ikke en god ide. Barn kan oppleve når noe ikke er hjemme. Vet ikke kan være mer skummelt enn å lære sannheten.

Måten du deler nyheter om kreften din, avhenger av ditt barns alder. For barn under 10, bruk et enkelt og direkte språk. Fortell dem at du har brystkreft, at legen din vil behandle det og hvordan det kan påvirke deres daglige liv. Du kan bruke en dukke for å indikere områdene i kroppen din der kreft spredt.

Små barn tar ofte personlig ansvar når det skjer dårlige ting med folk som elsker. Berolig sønnen din som ikke er ansvarlig for kreften din. Også, la det vite at kreft ikke er smittsom: de kan ikke ta det som en kald eller et magesikring. Pass på at det, hva som skjer, vil du elske dem, og du vil ta vare på dem, selv om du kanskje ikke har tid eller # 8217; energi til å leke med dem eller ta dem til skolen.

Forklarer hvordan behandling også kan påvirke deg. La ham vite at du kan slippe håret ditt, eller du kan føle deg syk i magen, akkurat som de gjør når de spiser for mange candies. Vet at disse bivirkningene på forhånd vil gjøre dem mindre skummelt.

Større barn og ungdom kan håndtere flere detaljer om kreft og behandling. Forbered deg når du har diskusjonen for å svare på noen vanskelige spørsmål, inkludert hvis du skal dø. Prøv å være ærlig. For eksempel kan du fortelle dem at selv om kreften din er seriøs, vil du bli utsatt for behandlinger som vil hjelpe deg med å leve lenger.

Hvis barnet ditt har problemer med å absorbere diagnosen, fikse en avtale med en terapeut eller en konsulent.

Hvordan å fortelle vennene dine

Bestem når du skal snakke med vennene dine i diagnosen din, avhenger av deg. Kan avhenge av hvor ofte du ser dem eller hvor mye støtte du trenger. Begynn med å si til dine beste venner, så det fungerer mot # 8217; eksternt til de fjerneste grensene til din sosiale sirkel.

Intime og nære venner svarer ofte på hjelp. Når de spør, vær ikke redd for å si ja. Vær spesifikk om hva du trenger. Mer detaljert, jo mer er du sannsynlig at du vil kunne få hjelpen du trenger.

I de tidlige dager etter diagnosen kunne svarene bli overvunnet. Hvis du ikke klarer å administrere strømmen av telefonsamtaler, e-post, personlige besøk og meldinger, er det greit, ikke svare på en PO & # 8216;. La vennene dine vite at du trenger litt & # 8216;. De burde forstå det.

Du kan også instruere en eller to personer til å fungere som & # 8220; kommunikasjonsdirektører & # 8221;. De kan oppdatere dine andre venner til din tilstand.

Hvordan fortelle dine kolleger og sjef

Undergår behandlinger mot kreft vil utvilsomt ha en viss innvirkning på evnen til å jobbe, spesielt hvis du har en heltidsjobb. Av denne grunn må du snakke med din veileder for kreft og hvordan det kan påvirke arbeidet ditt.

Finn ut hvilke overnattingssteder du kan tilby din bedrift for å hjelpe deg med å spille arbeidet ditt mens du gjennomgår behandlinger, hvordan du lar deg jobbe hjemmefra. Også planlegger fremtiden, hvis og når du kanskje ikke føler deg god nok til å jobbe.

Etter å ha diskutert med sjefen din, snakk med menneskelige ressurser (HR). De kan gi deg informasjon om bedriftens policy om sykdomsavslutning og dine rettigheter som en ansatt.

I tillegg til din leder og menneskelige ressurser, kan du bestemme hvem som helst, hvis noen sier det. Du kan dele nyheten med kollegaer som er nærmere deg, og de vil gi deg tilbake hvis du trenger å miste arbeid. Del bare det du føler deg trygge.

Hva å forvente

Det er umulig å forutsi hvordan din familie og venner vil svare på nyhetene dine. Alle reagerer på en annen kreftdiagnose.

Noen av dine kjære vil gråte og uttrykke frykten for å miste deg. Andre kan være mer stoic, og tilbyr å være der for deg uansett hva som skjer. Hviler til de som intervenerer for å hjelpe, mens du gir andre tid til å tilpasse seg nyheter.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal håndtere samtalen, kan en konsulent eller en terapeut hjelpe deg med å finne de riktige ordene.