Hvordan fortelle deg: 10 måter

Prøv dette

Du er sikkert kjent med den irriterende og pruriginøse følelsen du føler når du trenger nyser, men du kan bare ikke. Dette kan være frustrerende, spesielt hvis du trenger å rengjøre nesepassasjer eller lindre overbelastning.

Enten du allerede føler den kjente følelsen av prikking, eller at du bare vil eliminere noen irriterende midler, kan du nyser til kommandoen. Her er noen triks du kan prøve.

1. Flytt et lommetørkle i nesen

Du kan forsiktig flytte et lommetørkle på baksiden av nesen for å forårsake en nyser.

For å gjøre dette, rull opp den ene siden av et lommetørkle i et tips. Sett forsiktig spisset mot baksiden av et nesebor og flytt litt & # 8216;.

Du kan prøve en kittle følelse. Dette stimulerer den trigemin nerve, som sender en melding til hjernen som forårsaker en nyser.

Vær forsiktig med denne teknikken og sørg for at du ikke fester stoffet for høyt i neseboret. Noen mennesker anbefaler humming mens du utfører denne teknikken for å nyse enda mer.

2. Se opp mot et intensivt lys

Noen mennesker ukontrollable hvis plutselig utsatt for et intensivt lys lys, Spesielt sterkt sollys. Dette er kjent som Foto Sneezing Og det er en arvelig tøye ut.

Selv om ikke alle har en så sterk reaksjon, en i tre vil nyse en gang utsatt for sollys eller intens lys hvis det allerede er nysgjerrig.

Du kan også prøve en prikkende følelse. Du kan prøve å lukke øynene dine før du eksporterer intens lys. Vær forsiktig så du ikke ser direkte på en hvilken som helst lyskilde.

3. Sniffer et krydder

Du har sannsynligvis nysgjerrig ved en feil etter inhalering av bakken. Inneholder svart, hvit og grønn pepper Pepperine, irritert nesen. Dette kan stimulere en nysing ved å aktivere nervøsninger Alle’Interiør i nesenes slimhinne. Nesen din er faktisk prøver å bli kvitt denne irriterende.

Vær forsiktig så du ikke inhalerer for mye, eller du kan forårsake smerte og brennende. Du kan eksperimentere med cumin, koriander og hakket chili for å se om de også stimulerer nyser.

4. Tweeze Eyebrows

Hvis du har et par pincett på fingertuppene, kan du prøve blaze et enkelt hår av øyenbryn for nyhet. Dette irriterer ansiktets nerveender og stimulerer nasalnerven. En del av denne nerven krysser øyenbrynene. Du kan umiddelbart nyser eller noen forsøk kanskje trenger.

5. Ta nesen håret

Selv om du trekker et hår fra nesen, kan det være smertefullt, kan det stimulere trigemin nerver og få deg selv nyset. Også å tenke på dette kan begynne å gjøre nesen din verre, siden nesen belegget er en «8217; så følsomt område.

6. Masser ganen med språket

Du kan også bruke språket til å massere ganen for å indusere nyser. Dette aktiverer den trigemin Nerve som strømmer langs den øvre delen av munnen.

For å gjøre dette, trykk tysten på tungen på den øvre delen av munnen og ta den tilbake så mye som mulig. Du må kanskje oppleve litt & # 8216; å finne det nøyaktige punktet som fungerer for deg.

7. Gni nesebroen

Masser også nesebroen kan bidra til å stimulere trigemin nerve. Bruk fingrene til å massere nesebroen med en nedadgående bevegelse til du føler en følelse av å kile på baksiden av nesen.

Massasje nesen kan også hjelpe deg med å oppmuntre drenering av noe væske. Bruk et avgjørende trykk, men sørg for at du ikke trykker for sterk.

8. Spis et stykke sjokolade

Mørk å spise sjokolade Med en’høy prosentandel kakao kan hjelpe deg med å forårsake en nyser. Dette fungerer vanligvis for nysing som ikke er indusert av allergi. Folk som ikke spiser sjokolade, kan regelmessig ha større suksess.

Dette er teknisk klassifisert som en refleksjon av knullende nysing, fordi den forårsaker nysing fra en ukjent utløser. Du vet ikke nøyaktig hvorfor det fungerer, men det kan være at noen kakao partikler kommer inn i nesen.

9. Gå til et fantastisk sted

Du kan legge merke til at du nyser mer når du er kald. Trigeminale nerven stimuleres av kald Han følte luft i ansiktet og i # 8217; området rundt skallen. Selv belegget av nesepassasjer påvirkes mens du puster kaldere luft. Føler seg kald og skjelv kan irritere nerven og forårsake en nyse, og deretter øke klimaanlegget eller gå på en kald dag kan hjelpe.

10. Drikke noe glitrende

Hvis du noen gang har innåndet brushet av en glitrende drikke, husker du sannsynligvis følelsen av å kile i neseborene. Dette skyldes # 8217; karbondioksid som skaper bobler. Hvis du er løsnet eller drikk for mange karbonerte drikker, kan du nyse. Dette skyldes at for mye karbondioksid kan være skadelig. Nesen din er mer følsom enn språket ditt hele «carbondioksid.

Bunnlinjen

Du kan oppdage at noen av disse teknikkene fungerer bedre enn andre for deg. Husk å ikke være for mye energisk med noen av disse. Alle reagerer annerledes på irriterende og har forskjellige følsomheter.