Hvordan forsterke håret: 10 DIY tips og behandlinger

Del på Pinterest

Alle vil ha sterk, skinnende og lett å håndtere håret. Men det kan være vanskelig å komme til det stedet. De fleste av oss har å gjøre med et slags hårproblem som hindrer et sunt hår.

Genene spiller en viktig rolle når det gjelder typen hår, styrke og volum. Men dette betyr ikke at du ikke har kontroll over håret ditt.

I denne artikkelen vil vi undersøke 10 trinn som du kan forplikte deg til å styrke strengene, øke hårveksten og forbedre hårets utseende, følelse og helse.

1. Redusere temperaturen

Hårføner, strykejern, varme krøller og andre oppvarmede styling verktøy kan sette håret ditt for å teste, spesielt hvis håret ditt er bra, tørket eller gjenstand for pauser. For mye varme kan svekke håret, forårsaker skadede eller frizzy låser.

For å begrense skaden forårsaket av hårtørking, forsker forskerne som førte til 2011 studie anbefaler å holde «8217; hårføner ca 6 cm fra håroverflaten og holde den bevege seg og ikke fokusert på et punkt.

Begrens L’tørking og andre styling økter oppvarmet til to eller tre ganger i uken for å gi håret ditt til å gjenopprette mellom en økt og # 8217;.

Set L’tørker og andre styling verktøy oppvarmet på en lavere varme verdi for å redusere muligheten for hårskader. Du kan også vurdere L’ved hjelp av et termoprotektivt produkt på håret for å minimere skade.

2. Øk L’Tar vitaminer

Som resten av kroppen trenger håret spesifikke vitaminer og mineraler å være sunn og sterk. Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at ernæringsmessige mangler kan kobles til håravfall.

Vitaminer og mineraler som kan være viktigere for hårveksten er:

 • Vitamin A: ligger i søte poteter, gulrøtter, gresskar, spinat, melk, egg og yoghurt
 • Gruppe B-vitaminer, spesielt biotin: De finnes i eggeplommen; egg, i leveren, i laks, i avokadoer, i valnøtter, frø og meieriprodukter
 • Vitamin C: Gode kilder inkluderer sitrusfrukter, jordbær og paprika
 • Vitamin D: Ligger i fettfisk, i eggeplommen D’egg og forsterkede matvarer som melk og juice
 • Vitamin E: Gode kilder inkluderer solsikkefrø, mandler, spinat og avokado
 • Iron: Det ligger i østers, muslinger, egg, rødt kjøtt, linser og spinat
 • Sink: Gode kilder inkluderer østers, biff, gresskarfrø og linser

Hvis det er vanskelig å få de nødvendige næringsstoffene fra maten du spiser, kan du vurdere rekruttering av et multivitamin som inkluderer disse vitaminer og mineraler.

Det er imidlertid viktig å sjekke med legen din før du antar noe supplement, spesielt biotinet. Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at A’overdreven biotininntak kan påvirke laboratorietestresultater, for eksempel tester som er utformet for å oppdage hjerteinfarkt.

3. Vacci flat med sjampo

Å holde håret rent er viktig. Men de fleste sjampo bruker ingredienser som fjerner naturlige håroljer i et forsøk på å redusere uptuositeten og fjerne smuss.

Med mindre håret ditt er ekstremt fett, kan du sannsynligvis redusere vask med sjampo to eller tre ganger i uken i stedet for hver dag. Vaske håret ditt for ofte kunne tørke dem og svekke hårakselen.

Også, ikke bruk for mye sjampo. I følge American Academy of Dermatology, Du trenger bare en kvarts sjampo, som brukes hovedsakelig på hodebunnen, for å rense håret ditt.

4. Massasje hodebunnen

Økende blodsirkulasjon i hodebunnen kan bidra til å forbedre helse- og forholdene i hodebunnen og også øke blodstrømmen til hårsekkene.

Ifølge en liten 2016 studio, En 4-minutters daglig hodebunnsmassasje kan ha muligheten til å øke tykkelsen og hårstyrken over tid.

Du kan massere hodebunnen ved å påføre et trykk med sirkulære bevegelser med fingertuppene i flere minutter. Du kan gjøre det på tørt hår eller når håret ditt er vått, like før du bruker sjampoen.

Du kan også kjøpe en massasje til hodebunn. Disse håndholdte enhetene som ligner på børster arbeid for å stimulere hodebunnen.

5. Øk proteiner i kostholdet ditt

Å ansette nok protein i kostholdet er viktig for hårvekst, siden hårsekkene er hovedsakelig protein. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at mangel på protein i kostholdet kan forårsake tynning og hårtap.

Protein Rich Foods som kan bidra til å forbedre hårhelsen inkluderer:

 • egg
 • fisk, som makrell og laks
 • Valnøtter og frø
 • Magert kjøtt
 • Spinat og kål
 • Bønner og belgfrukter

6. Prøv en eggeplomme maske; egg

Egg Yolk D’Den inneholder de samme proteiner som utgjør en sterk hårfollikkel. Og, andre a 2018 Studio, Peptider i eggeplomme; egg kan bidra til å stimulere hårveksten.

Egg Yolk D’inneholder også forskjellige essensielle næringsstoffer som har vært tilkoblet til sunt hår og hårvekst, inkludert vitaminer A og D, biotin og folat.

Du kan lage masken din til eggeplommen; egg etter disse trinnene:

 • Bruk 3 eggeplommer; egg og 3-4 spiseskjeer. Litt varm kokosnøttolje.
 • Bland de to ingrediensene godt.
 • Når blandingen er godt blandet, bruk den på hodebunnen og røttene.
 • Sett et dusjhodesett over hodet når blandingen er påført.
 • La det hvile på hodet ditt i 10-15 minutter.
 • Skyll den med kaldt vann.
 • 7. Bruk en kald skylling

  Å ta en dusj med for varmt vann kan forårsake varmeskade på håret, både på roten og på kutiklene. Damp i dusjen kan åpne hårklippene, som kan forårsake tørt, frizzy hår og pauser.

  For å beskytte håret ditt, velsmakende med varmt vann. Så, ender dusjen med en spray av ferskvann på håret og hodebunnen. Dette kan hjelpe forsegling av hårkutikk, noe som gjør det lettere for hår som holder fuktighet.

  8. Bruk l’aloe vera på hår og hodebunn

  L’aloe vera er rik på Vitaminer A, C og E. Disse vitaminene kan bidra til å fremme sunn cellulær vekst, inkludert hårceller. Også, L’Aloe Vera inneholder også vitamin B-12 og folsyre, som begge kan være nyttige for å fremme sunt hår.

  Det er imidlertid ikke klart om disse fordelaktige vitaminene faktisk trenger i hodebunnen etter L’aktuell søknad av Aloe Vera.

  Du kan bruke den rene aloe plantegelen på håret og hodebunnen eller se etter hårprodukter som inneholder aloe vera ingredienser. Du kan også lage hårmasken din alle’Aloe Vera for ekstra kondisjonering.

  9. Bytte håndkleet ditt med en skjorte

  Ifølge hårpleie eksperter, gni vått hår med en svamp håndkle etter vask kan forårsake skade og hårbrudd på grunn av friksjonen som er skapt mellom … Håndkle og hår.

  Du kan velge et mikrofiberhåndkle, eller en enklere og enklere løsning er å bruke en enkel bomullst-skjorte.

  Det glatte t-skjorte stoffet vil skape mindre friksjon under tørking og derfor mindre skade og skikkelig effekt. For å bruke en t-skjorte på håret ditt, følg disse trinnene:

 • Etter vask og skyll, blinker forsiktig hårseksjonene for å fjerne så mye vann som mulig.
 • Brett hodet fremover og vikle t-skjorten rundt hodet i turbanestil.
 • La det våte håret innpakket i t-skjorten i 5-10 minutter, så tynn.
 • Klem forsiktig t-skjorten rundt alle deler av hår som har overflødig fuktighet, så tørk det og kammer som vanlig.
 • 10. Prøv en varm oljebehandling

  Varmoljebehandlinger er et populært valg for å gjenopprette tørket, frizzy eller skadet hårhydrering.

  En behandling med kokosnøttolje og avokado kan være spesielt nyttig. Sekund 2003 studie, L’kokosnøttolje har evnen til å redusere protein tap i skadet og ikke skadet hår.

  Som l’kokosnøttolje, l’avokadoolje inneholder også essensielle fettsyrer og vitamin A, B-5 ​​og E.

  For å forberede behandlingen med varm olje, følg disse trinnene:

 • Bland 1-2 spiseskjeer. Jomfru kokosnøttolje (romtemperatur) og 1-2 spiseskjeer. avokado olje. Du kan bruke mer eller mindre, avhengig av hvor lenge håret ditt er, men hold forholdet mellom begge oljer alle & # 8217;.
 • Sett blandingen av olje i en glassburk og senk det forsiktig inn i en pott med varmt vann.
 • La oljen smelter og varme krukkeoljen i ca 2 minutter. Du vil ikke at oljen skal være for varm, bare litt varm og godt blandet.
 • Kontroller temperaturen på baksiden av håndleddet. Bør være lunken, ikke varm. Hvis oljen ser ut til å være varm, ikke risikerer å berøre det. Vent på at det skal avkjøles.
 • Når oljeblandingen har nådd en sikker temperatur, påfør den på hodebunnen, på hårrøttene og på tipsene. Fungerer l’olje på resten av håret ditt.
 • Påfør et dusjhodesett og la oljen trenge håret i 20 minutter.
 • Skyll godt med varmt vann.
 • Bunnlinjen

  For å få sterkt og sunt hår må du jobbe på alle fronter.

  Selv om det er viktig å minimere skader forårsaket av varme og overdreven vask, selv hva du legger i kroppstallene dine. Spis et balansert kosthold som inneholder et bredt utvalg av vitaminer, mineraler og proteinkilder kan bidra til å forbedre hårs helse og hodebunn.

  Hvis du merker at håret ditt har blitt gjenstand for brudd eller du mister mer hår enn vanlig, verdt å snakke med legen din. Hårtap er normalt for mange menn og kvinner, men noen ganger kan det indikere en betingelse for helse underliggende.