Hvordan forstå om du er gravid med hensyn til vektøkning

Del på Pinterest

Beskrivelse

Du har nylig lagt merke til noen endringer i kroppen din, spesielt i midjen? Hvis du er seksuelt aktiv, kan du spørre deg selv om det er vektøkning eller graviditet.

Kvinner kan oppleve graviditetssymptomer på forskjellige måter. Noen tegn og symptomer som kommer fra en ekstra vektøkning, kan bety at C & # 8217 er et annet helseproblem.

Din menstruasjonssyklus

Dr. Gerardo Bustillo, en gynekolog basert i California, sier at han hadde pasienter som var veldig overrasket over å oppdage at han var gravid. & # 8220; alt avhenger av hvilken type menstruasjonssyklus av en kvinne «, sier.

For noen kvinner er deres menstruasjonssyklus veldig vanlig og kan si at noe er annerledes så snart du mister en periode. Andre har uregelmessige sykluser, noe som betyr at perioder er uforutsigbare. De kan ikke mistenke noe hvis man ikke kommer når det forventes.

Ifølge Bustillo har overvektige kvinner mindre sannsynlig å føle føtalbevegelsen. Og hvis en kvinne ikke føler at det er annerledes i speilet, kan det ikke merke en ekstra vekt.

En måte å klargjøre noen misforståelser på er å ta en graviditetstest hjemme. Men hvis du ikke er klar for det trinnet, er det andre fysiske tegn som kan være til stede, selv om du er gravid.

1. Kvalme

Dette er ofte et av de første tegn på graviditet. Kvalme og oppkast, også kjent som morgen kvalme, har en tendens til å starte fra 2 til 8 uker etter unnfangelsen.

Symptomene kan variere. Noen kvinner lider ikke av morgenkvalme, mens andre har alvorlige kvalmeangrep. Noen kvinner oppkast bare under graviditeten.

2. Forstoppelse

Progesteron, et hormon av graviditet, gjør tarmene beveger seg mindre raskt. Som et resultat er forstoppelse ganske vanlig.

En kvinne som kunne ha vært vanlig før graviditeten kunne begynne å ha problemer med å gå på toalettet.

3. Hyppig urinering

Hvis du finner deg selv kjører på badet mye mer enn vanlig, kan dette være et tegn på graviditet. Du kan også ha tørst og trenger å drikke flere væsker enn før.

4. Utmattelse

Følelsen av tretthet er et vanlig symptom Alle «8217; begynnelsen av graviditeten. Som hormonene endres, kan du finne deg selv å ta en lur oftere.

5. Spotting

Noen vaginale flekker rundt 6-9 uker er ikke sjeldne. Hvis blødningen oppstår fra 6 til 12 dager etter unnfangelsen, kan det være en planteblødning. Dette kan også forekomme med noen lette kramper.

Kvinner som ikke er seksuelt aktive, kan riste dette som en uregelmessig periode.

6. Hodepine

Hvis du ikke er en person som vanligvis har hodepine, kan det være et tegn på graviditet. Hormonelle topper kan forårsake hodepine til noen gravide kvinner. Mer informasjon om hormonell hodepine.

7. Ryggsmerter

Selv smerte i nedre rygg kan være et tegn du bærer et barn. Det er vanlig at kvinners audisjoner i nedre ryggen under graviditeten.

8. Svimmelhet

Føler seg bedøvet eller bedøvet hvis du står opp for fort, er en «8217, annen felles erfaring for gravide kvinner. Under graviditeten dilater blodårene, noe som forårsaker en dråpe i blodtrykk.

9. Ønsker om is

L’anemi er vanlig hos kvinner. Men når de forblir gravid, ekspanderer blodvolumet, slik at de blir mer anemy.

Gresset på is, spesielt behovet for å tygge isen, er ofte forbundet med # 8217; anemi.

10. Brystvorten endres

Huden rundt brystvorten kan begynne å bli mørkere hvis du er gravid. Noen kvinner vil også ha en sekresjon fra niplene (forgjengelig melkproduksjon). Dette kan skje alt’begynnelsen av graviditeten. Det vil være av melkeaktig farge.

Hvis utslippet er farget eller blødende, kan det indikere andre helseproblemer, som en svulst. I dette tilfellet bør du umiddelbart informere legen din.

& # 8220; det er gravid?& # 8221;

Dott. Katayune Kaeni, En psykolog spesialisert seg på mors mental helse, sier at du ikke skal spekulere eller kommentere hvis du tror eller ikke at en kvinne er gravid.

Bustlillo er D’Avtale: «Det ville være farlig å spørre basert på # 8217; vektøkning hvis noen er gravid. Det er for mange grunner til at folk øker eller mister vekt & # 8220;.

I situasjoner som offentlig transport, er det godt å være høflig og tilby et sted til noen. Du kan gjøre det uten å spørre om en kvinne er gravid.

I de fleste tilfeller vil en kvinne fortelle deg om du vil at du skal vite at den er gravid.

Andre årsaker til vektøkning eller hevelse

Det er grunner i tillegg til graviditeten som en kvinne kan vokse vekt rundt halvparten eller føles hovent. Disse inkluderer:

Kontakt legen din dersom du føler deg veide vekt på en av disse grunnene.

L & # 8217;

Ikke ignorere symptomene på graviditet. Enhver uventet og ubehagelig forandring i kroppen din bør styres av en lege.

Legg merke til symptomene dine og sikre en avtale. Legen din kan utføre tester for å vite om du er gravid, eller du trenger omsorg for en annen tilstand for A & # 8217.

Del på Pinterest Rena Goldman er journalist og utgiver som bor i Los Angeles. Skriver om helse, velvære, interiørdesign, små bedrifter og grunnleggende bevegelse for å få stor inntjening fra politikken. Når du ikke stirrer på en dataskjerm, liker Rena å utforske nye steder for utflukter i Sør-California. Hun liker også å gå i nabolaget med hennes Dachshund, Charlie, og beundre landskapet og # 8217; arkitektur av husene i Los Angeles som ikke har råd til.