Hvordan forstå om du er deprimert privat eller deprimert

Statistikk om søvn og depresjon

Det er ganske tydelig når vi er fratatt søvn. Tåke og tretthet i kroppen vår og i vårt sinn er umiskjennelig. Men som vi kan vite om vi er veldig slitne eller hvis vi faktisk lider av depresjon?

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), 1 voksen på 3 i USA sover ikke nok. De CDC Det rapporterer også at folk som sover mindre enn syv timer om natten, er mer sannsynlig å rapportere 10 vanlige kroniske helsemessige forhold, inkludert depresjon, sammenlignet med folk som sover mer enn syv timer.

Depresjonsstatistikken er like bekymringsfull. Ben 300 millioner mennesker rundt om i verden mottar diagnose av depresjon, ifølge Verdens Helseorganisasjon. Om lag 20 millioner mennesker som lider av depresjon, har også problemer med agitert søvn og # 8217; søvnløshetsrapporter National Sleep Foundation.

Folkene som er utmattet for mangel på søvn, kan manifestere symptomene som ligner på depresjon, for eksempel:

 • Redusert konsentrasjon
 • Energitap og motivasjon
 • irritabilitet

Imidlertid kan folk som lider av depresjon, ha problemer med søvn, som skal sovne, for å sovne eller finne deg selv for å sove for mye.

Så, som du kan forstå forskjellen? Hvilket problem har kommet før? Selv om det kan skape forvirring, viser det seg at det er flere måter å skille de to på.

Hvordan lese signalene til kroppen din

Healthline snakket med Dr. Alex Dimitriu, Psykiater, Søvnekspert og grunnlegger av Menlo Park Psykiatri og Sleep Medicine Center for å forstå forskjellene mellom søvn depresjon og depresjon.

& # 8220; søvn er spissen av # 8217; Iceberg for tilstanden i vårt sinn og nr. 8221; forklarer Dimitriu. Folk finner mye lettere å legge merke til at søvn er slått av fordi det er målet, så åpner det virkelig døren for å undersøke hvis Qualcos’andre ikke går.& # 8221;

Det viktigste symptomet på søvnmangel, som virker åpenbar, er dagens døsighet. Andre tegn og symptomer inkluderer:

 • Økning av # 8217; appetitt
 • utmattelse
 • Feel & # 8220; forvirret & # 8221; eller smadret
 • Reduksjon i libido
 • Stemningsendringer

D’Andre deler, tegn og symptomer på depresjon inkluderer:

 • søvnløshet
 • Redusert konsentrasjon
 • lite energi
 • følelser av fortvilelse, skyld eller begge deler
 • Selvmordstanker

Grensen linjen Sove depresjon og depresjon kan være uskarpt, avhengig av hva du føler og du lever. Dimitriu spør ofte et spørsmål til kundene som han jobber som kan nå roten til problemet og har å gjøre med en persons motivasjon.

Jeg spør ofte pasientene mine om de har lyst til å gjøre ting, men de har ikke energien, eller hvis de bare ikke er interessert i førsteplassen & # 8221; sier Dimitriu. «Deprimerte mennesker er mer sannsynlig å si at de ganske enkelt ikke bryr seg om å utføre ulike aktiviteter, selv de hyggelige. Trette mennesker har fortsatt fortsatt interesse å gjøre ting & # 8220;.

Så, så sier Dimitriu, depresjon er mer sannsynlig å ha en effekt på motivasjonen til noen og # 8211; Gå til treningsstudioet eller middag med venner, for eksempel & # 8211; Og det er mer sannsynlig å bli fratatt søvn påvirker energinivået ditt eller din fysiske evne til å gjøre saken i spørsmålet.

Hvorfor skal du overvåke symptomene

Dimitriu sier en annen måte å forstå forskjellen mellom depresjon og søvnmangel er timing.

Depresjon er preget av en periode på to eller flere uker med vedvarende lav humør eller tap av interesse eller glede i å gjøre ting. Det er ekstremt og stopper ikke etter noen dager.

Mange psykiatriske diagnosegrupper sammen i en periode mellom 4 og 14 dager, slik at hver episode av humør kan vurderes «8221; forklarer Dimitriu. ; Å merke seg at symptomene kan variere for dag til dag, den andre regelen er at disse symptomene på humøret er tilstede flere dager enn i denne perioden.& # 8221;

Hvis noen bekymring strekker seg i omtrent en uke og har innvirkning på livskvaliteten, er det sannsynligvis en god ide å informere legen din.

Hvordan varierer behandlingene for søvn depresjon og depresjon

I alle tilfeller av søvnmangel, at noen står overfor depresjon eller ikke, er det viktig å løse problemet med søvn før, siden dette kan adresseres hjemme.

Ting å sove regelmessig, begrense tiden foran skjermen og slappe av avslappeteknikker før du går til sengs, er alle enkle løsninger for å prøve først. Men hvis du oppdager at humøret ditt fortsetter å holde seg lavt, selv om søvn har forbedret, kan det hende du trenger en’ytterligere evaluering.

Behandlingen for depresjon er forskjellig. Terapi og narkotika hjelper noen mennesker, mens endringer i livsstil, som L & # 8217, trening, begrensning av Dell’alkohol og et balansert kosthold kan hjelpe andre.

Ikke sov nok, berolige Dimitriu, generelt ikke forårsaker depresjon. Kroppene våre har en ekstraordinær evne til å kompensere for mangel på søvn. Gitt tiden for å ta noen ekstra zzzs, kan det generelt gjenopprette.

«Søvn er den beste grunnleggende reparatøraktiviteten for sinnet og kan påvirke alt, fra # 8217; # 8217; energi, alle’oppmerksomhet og konsentrasjon.

«Praktisk psykiatri med en dyp forståelse av søvn fordi jeg tror det er det manglende stykket av puslespillet, og vi har virkelig eksepsjonelle resultater ved å kombinere de to. Forholdet er smalt og grunnleggende som dag og natt, Yin og Yang & # 8220; sier Dimitriu.

Risa Kerslake, BSN, er en registrert sykepleier og frilansskribent som bor i Midtvesten med sin mann og datteren hennes. Skriver mye på fruktbarhet, helse og foreldreproblemer. Du kan koble deg til deg via nettstedet ditt Skriver stiger kerslake, Eller du kan finne den på Facebook Og Twitter.