Hvordan forhindre spontan abort: Det er mulig?

Spontan abort kan ikke forebygges i de fleste tilfeller. En spontan abort er en graviditet som slutter uventet i de første ukene eller månedene. Dette kalles også spontan abort.

Faktorene som fører til de fleste spontane aborter er uunngåelig. Disse problemene inkluderer kromosomale abnormiteter og fetusutviklingsproblemer.

Abortene er ikke sjeldne. Av 10 prosent av de første graviditetene konkluderer med en spontan abort før den tyvende uken. Selv det virkelige antallet spontane aborter kan være høyere, siden mange mennesker avbryter før de vet hvordan de skal være gravid.

Selv om det ikke er mulig å forhindre en spontan abort, er det mulig å ta tiltak for å få en sunnere graviditet. Dette kan redusere risikoen for spontan abort ved å redusere risikoen for mulige årsaker til den forankrede enden av graviditeten.

Hva forårsaker en spontan abort?

Identifiser en eksakt årsak til en spontan abort er vanskelig. I de fleste tilfeller er årsaken noe du ikke kunne ha forhindret, noe som betyr at du ikke engang ville ha vært i stand til å hindre den spontane abortet.

Sjelden kan leger finne et problem som øker risikoen for spontan abort. I dette tilfellet, behandle problemet kan bidra til å forhindre en fremtidig spontan abort.

Første kvarter

Rundt 80 prosent av spontane aborter forekommer i første kvartal. Første kvartal refererer til tiden mellom 1 og 13 uker.

De vanlige årsakene til spontan abort i første kvartal inkluderer:

 • Genetiske abnormaliteter. Mer enn halvparten av alle aborter i første kvartal er resultatet av problemer med fostrets kromosomer. Hvis kroppen din oppdager at fosteret mangler skade eller kromosomer, vil graviditeten ende.
 • Blodkoaguli. En tilstand som kalles antifosfolipid syndrom (APS) forårsaker blodpropper som kan ende en graviditet. Denne tilstanden kan behandles med legemidler for å forhindre spontan abort.
 • Ekstrauterin graviditet. Denne typen potensielt alvorlige, men sjeldne graviditet oppstår når fosteret begynner å utvikle seg utenfor livmoren. Ektopiske graviditeter kan ikke lagres og er en lege som krever umiddelbar behandling.
 • Takkproblemer. Hvis fosteret og placenta ikke er kompatible, kan graviditet gå tapt. På samme måte kan uterinfeil, inkludert en unormal form, også forårsake den plutselige enden av en graviditet.

Andre kvartal

En spontan abort i denne påfølgende fasen av graviditet, fra uker fra 13 til 24, er mye mindre vanlig. Hvis oppstår, er årsaken sannsynligvis relatert til eksterne helsemessige forhold eller problemer med morens helse.

Disse problemene i andre kvartal som kan føre til tap av graviditet inkluderer:

 • Infeksjon. Infeksjoner alle’livmor eller cervical interiør kan føre til spontan abort. På samme måte kan sykdommer av mat opprinnelse sette en kvinne i fare for spontan abort.
 • Kroniske forhold. Kroniske forhold som diabetes eller L’hypertensjon øker risikoen for at en kvinne har en spontan abort. Risikoen er større hvis tilstanden ikke er tilstrekkelig behandlet eller forvaltet.
 • Skjoldbruskkjertelsykdom. Betingelsene for den ubehandlede skjoldbruskkjertelen øker risikoen for spontan abort.
 • Autoimmune forhold. Lupus, så vel som andre autoimmune forhold, kan føre til en spontan abort.
 • Problemer med livmor eller livmorhals. Fibroids eller en unormal form kan forårsake spontan abort.
 • Faktorer relatert til livsstil. Røyking, passiv røyking, alkoholforbruk og bruk av narkotika kan forstyrre utviklingen av fosteret. Også det høye koffeinforbruket kan være problematisk.
 • Miljøfaktorer. L’Eksponering for visse kjemikalier eller farer kan forårsake spontan abort. Disse inkluderer kvikksølv, løsemidler, fortynningsmidler for maling, plantevernmidler og tungmetaller.

Tredje kvartal

I dette avanserte stadiet av graviditet er en spontan abort mer vanlig kalt Natimortality. De samme problemene som kan forårsake spontan abort i de to første graviditetskvarterene, kan også være ansvarlig for graviditetsavbrudd i tredje kvartal. Men forstår den eksakte årsaken er ofte vanskelig.

Disse problemene kan omfatte:

 • Komplikasjoner av graviditet. Dette inkluderer premature arbeidskraft eller adskillelse av moderkaken fra # 8217; livmor.
 • Fødselsskader. En på 10 døde født de er resultatet av en genetisk eller strukturell fødselsdefekt.
 • Hypertensjon. Preeklampsia oppstår i det 5 prosent 8 av alle graviditeter. Mens de viktigste risikoen for denne tilstanden er for moren, kan Preeclampsia forstyrre inntaket av oksygen og næringsstoffer til fosteret. Preeklampsia kan også utvikle seg i Eklampsia, en veldig alvorlig tilstand som kan være dødelig for fosteret og kvinnen.
 • Ukontrollert diabetes.
 • Infeksjon. A’infeksjon i moderkaken eller i fosteret kan forårsake enden av graviditeten.
 • Problemer med navlestreng. Hvis denne kabelen knyttes eller knuses, kan den avbryte blodstrømmen og oksygen til fosteret.
 • Problemer med placenta. En blodstrøm utilstrekkelig til moderkaken kan føre til en spontan abort.

Forslag til en sunn graviditet

L’Spontan abort kan ikke forebygges i de fleste tilfeller. Du kan imidlertid forbedre sjansene for en sunn graviditet og muligens redusere risikoen for spontan abort med disse forslagene.

Ta folsyre;

Forskning & # 8211; Undersøkelser foreslås at de 400 mikrogramene (MCG) av folsyre daglig inntak kunne redusere risikoen for fødselsskader som kan føre til spontan abort.

Begynn å ta denne vitamin B hver dag før du starter en graviditet. Fortsett å ta det under graviditeten for de største fordelene.

Følg en sunn livsstil

Unngå malesanske risikofaktorer, for eksempel:

 • røyk
 • Passiv røyk
 • Alkohol inntak
 • Narkotika bruk

Du bør også begrense koffein til 300 milligram (mg) eller mindre per dag.

I tillegg til å unngå risiko, kan du også være i stand til å forbedre graviditetens helse:

 • Gjør regelmessig trening
 • tilstrekkelig søvn
 • Spis et sunt og balansert kosthold i alle tre kvartaler

Hold en sunn vekt

Å være overvektig, overvektig eller undervekt kan øke risikoen for komplikasjoner under graviditet. Dette inkluderer spontan abort.

Ta forholdsregler mot infeksjoner

Vask hendene ofte. Dette kan hjelpe deg med å unngå sykdommer som L’influensa og lungebetennelse, som sprer seg lett.

Pass på at vaksinasjonene dine er oppdatert. Snakk med legen din om andre vaksinasjoner du måtte trenge under graviditet, inkludert influensavaccinen.

Behandle kroniske forhold

Hvis du har et helseproblem, for eksempel hypertensjon, diabetes eller autoimmun sykdom, samarbeider legen din for å behandle den eller administrere det tilstrekkelig. Dette kan bidra til å forhindre spontane aborter under graviditet.

Øv deg trygg sex

Noen seksuelt overførbare sykdommer (MST) kan føre til komplikasjoner under graviditeten. Ta testen før du prøver å bli gravid. Hvis du allerede er gravid, ta testen så snart som mulig.

Under graviditeten bruker den riktig barriere metoder i hvert seksuelt møte, inkludert oral eller anal sex, for å redusere risikoen for seksuelt overførbare sykdommer.

Tegn på spontan abort

De vanligste tegnene på spontan abort inkluderer:

 • Spotting varer mer enn tre dager
 • blødning som kan inkludere blodpropper eller stoffer
 • Mild til alvorlig og ryggkramper og ryggen og # 8217; Abdomen
 • Vekttap
 • Flytende eller slimdrenering fra skjeden
 • en reduksjon i tegn på graviditet, som for eksempel mammaspenning, kvalme og oppkast

Hvis du tror du har tegn på spontan abort, se etter en nødsituasjon. Legen kan utføre en fysisk undersøkelse for å bestemme årsaken til symptomene.

Du kan stoppe en spontan abort når den har startet?

I de fleste tilfeller er det ikke mulig å avbryte en spontan abort når den har startet, uavhengig av kvartalet der du er for øyeblikket. Symptomene på en spontan abort indikerer generelt at graviditet allerede er over.

I noen tilfeller kan symptomene være et tegn på en tilstand som kalles trussel om spontan abort. Dette kan forekomme hos mennesker gravid i mindre enn 20 uker. Du kan ha sterk blødning og antar at graviditeten slutter.

Men hvis en føtal hjerteslag fortsatt er tilstede, kan graviditet fortsette, til tross for de som synes å være tegn på et overhengende abort. Det er imidlertid viktig at det samarbeider med legen din for å forhindre en fullstendig spontan abort.

Behandling for en truet spontan abort inkluderer:

 • sengeleie
 • Unngå samleie
 • Behandling for eventuelle underliggende forhold som kan forårsake blødning
 • A’# 8217 injeksjon; progesteronhormon
 • A’Immunoglobulin-injeksjon RH Hvis barnet ditt har en positiv blodrh, og du har negativt RH-blod

Fakta og feil ideer på’abort

Det er ingen mangel på misforståelser og myter på den uventede enden av en graviditet. Her finner du mer om ulike vanlige vanlige ideer på’spontan abort og sannheten bak dem.

Myte: # 8217; abort er sjeldent

Sannhet: Abort er ikke sjeldne. Av 10 prosent av kjente graviditeter slutter med en spontan abort, selv om antall totale aborter er sannsynligvis høyere. Dette skyldes at mange mennesker har en veldig tidlig abort under graviditet før de skjønner at de forventer og utveksler spontan abort for deres menstruasjonsperiode.

Myte: L’Trening kan forårsake spontan abort

Sannhet: L’Øvelse vil ikke forårsake en spontan abort. Faktisk er den ordentlig øvelsen i løpet av en graviditet viktig. Men du må kanskje ta forholdsregler for å unngå skade.

Snakk med legen din på den sunnere måten å fortsette å flytte mens du forventer.

Myte: Blødning betyr alltid at du har en spontan abort

Sannhet: Spotting er vanlig i de første ukene av graviditeten. I tilfelle blødning, snakk med legen din om hva som er normalt og hva er et mulig tegn på spontan abort.

Myte: En spontan abort er feilen til moren

Sannhet: De fleste aborter oppstår alle graviditetsstart og er resultatet av A’kromosomal anomali. Dette er ikke feilen til ingen av de to foreldrene.

Myte: Noen matvarer kan forårsake spontan abort

Sannhet: Hvis du forventer, er det noen matvarer du bør unngå fordi de kan inneholde skadelige bakterier som kan øke risikoen for abort, som Listeria og Salmonella. Maten for å unngå inkluderer:

 • musling
 • Rå fisk (som sushi)
 • Lite kokt eller rå kjøtt
 • Jobbet kjøtt (som pølser og kjøtt til lunsj)
 • Unpasteurisert melk og ost
 • Rå egg

Outlook

I nesten alle tilfeller er det ikke mulig å forhindre en spontan abort. Mest sannsynlig er det resultatet av en kromosomal anomali som forhindrer at fosteret utvikler seg riktig.

Gjentatte aborter er ikke vanlige. Bare om en prosent Folk vil ha en andre spontan abort etter den første. Hvis en bestemt årsak er identifisert for en spontan abort, kan legen hjelpe deg med å behandle tilstanden for å hindre en fremtidig graviditetsavbrudd.

Ta vare på deg selv og forsøke å opprettholde en sunn graviditet gjennom kostholdet, mosjonen og vanlige prenatale kontroller kan bidra til å redusere risikoen for spontan abort.