Hvordan forhindre kroppsfett Distribuer rundt magen

Det er ikke en hemmelighet at å ha for mye kroppsfett kan være skadelig for helsen. Du fokuserer sannsynligvis på hvor mye du har, men et annet aspekt som det er verdt å betale oppmerksomhet på er fordelingen av fett, eller hvor du har det.

Det ser ut til at det er noen steder å ha overflødig fett kan være problematisk. Og det er andre steder hvor det kanskje ikke er et stort problem.

Hvordan kan du forstå forskjellen? Her er hva du bør vite om fordelingen av fett og hva kan du fortelle deg om helsen din. Også, her er hvordan du kan få en bedre balanse.

1. Hvor er fettet ditt ikke helt under din kontroll, spesielt når den blir gammel

Du har mye å si om den totale mengden kroppsfett. Som for hvor du pleier å presentere den fett? Det kan være litt og er vanskeligere å administrere.

De fleste har en tendens til å samle fett i mediandelen eller i hofter og i lårene. Men dine gener, kjønn, alder og hormoner kan påvirke mengden fett du har og hvor den går.

Hva bestemmer fettoppgaven?

 • Generen din. Nesten 50 prosent av fettfordeling kan bestemmes av genetikk, estimering av en 2017-studie. Hvis de fleste i familien din har mer runde bellies eller travleste hofter, er det en god sjanse for at du vil følge eksemplet;.
 • Ditt kjønn. Hilse på Kroppsfettnivåer For menn varierer fra 6 til 24 prosent, men for kvinner er det mellom 14 og 31 prosent, observerer L’American Council på trening. Og menn har en tendens til å samle seg mer fett rundt den sentrale delen, mens kvinner tjener mer i hofter og skinker og sier Keith Ayoob, EDD, RD, tilhørende klinisk professor Emeritus på L’Albert Einstein College of Medisin.
 • Din alder. De eldre har en tendens til å ha høyere nivåer av kroppsfett generelt, takket være faktorer som nedgangen i metabolisme og gradvis tap av muskelvev. Og det ekstra fettet er mer sannsynlig å være visceral i stedet for subkutan.
 • Dine hormonelle nivåer. Vekt og hormoner er vanligvis tilkoblet, enda mer i 40 år. Dette skyldes den naturlige nedgangen i hormoner som testosteron (hos menn) og østrogen (hos kvinner), forklarer Pamela Peeke, MD, kroppsfett ekspert og forfatter av & # 8221; kropp for livet for kvinner & # 8221;.

2. Men C’mer enn en type kroppsfett å bli betalt oppmerksomhet

At du tror det eller ikke, det er tre. Ikke bare har alle en annen funksjon. De er alle funnet i forskjellige deler av kroppen din.

Type fett overalt subkutan, men hovedsakelig rundt skinker, hofter og lår, visceral rundt bukene, men det kan ikke høres, skulder og brun bryst

Her er en sammenbrudd av hva disse typer fett er:

 • Det subkutane fettet er plassert på den øvre delen av muskelen, rett under huden. Det er typen du kan slå eller klemme, ofte rundt baken, flankene eller lårene. Denne kompensasjonen 90 prosent av våre fettinnskudd.
 • Det viscerale fettet er i dybden i bukhulen. Omgir vitale organer som lever, tarm og hjerte. I motsetning til det subkutane fettet, kan du ikke røre det eller høre det. Men det kan innebære alvorlige helserisiko. (Vi snakker om det senere.)
 • Bruno Grease er en spesiell type fett som faktisk hjelper kroppen å brenne overflødige kalorier for å holde seg varm. Barn har veldig brunt fett, men selv voksne har små mengder, hovedsakelig rundt skuldrene og brystet. EN Liten studio Involvere fem menn som ble funnet å tilbringe tid på kaldtemperaturer & # 8211; rundt 66 ° C (19 ° F) eller lavere & # 8211; kan aktivere det og øke forbrenningen av kalorier.

3. Den subkutane, typen & # 8220; PCIZizable & # 8221;, presenterer faktisk noen viktige fordeler

Del på Pinterest

Det subkutane fettet er fundamentalt lagret energi. Små mengder kan være mer nyttige enn du tror.

Avgir hormoner som leptin, som rapporterer til hjernen du er full, og du trenger ikke å fortsette å spise. Det produserer også adiponektin, et antiinflammatorisk hormon som spiller en rolle i å opprettholde sunne blodsukkernivåer.

Med andre ord? Motstår alle’puls for å dømme jiggle. Det kan være en god ting.

4. For mye visceralt fett kan være farlig

Fordi det er lagret rundt dine vitale organer, kan det viscerale fettet trenge inn i leveren din. Derfra blir det til kolesterol, som beveger seg inn i blodet og tilstoppet arteriene.

Det er også antatt at den viscerale smøren signalerer frigjøringen av inflammatoriske kjemikalier og bidrar til motstanden mot insulinet.

Begge disse prosessene kan ødelegge kroppen.

Et overskytende visceralt fett kan øke risikoen for:

 • hjertesykdom
 • Høyt blodtrykk
 • diabetes
 • slag
 • Noen typer kreft, inkludert brystkreft og kolon

Selv om det er vanskelig å gjenkjenne hvor mye visceralt fett du har, er for mye overraskende vanlig. Resultatene viser at 44% av kvinnene og 42% av mennene har overflødig visceralt fett. Den mest presise måten å måle kvantitet i kroppen din er med magnetisk resonans eller TC.

5. L’IMC er ikke alltid den beste prediktoren for sunne kroppsfettnivåer

Del på Pinterest

Det er mer sannsynlig at du har for mye visceralt fett hvis kroppsmasseindeksen din (BMI) er en del av den overvektskategorien (fra 25 til 29.9) eller overvektige (30 eller høyere).

Men du bør ikke stole på BMI for å fortelle deg om kroppsfettet ditt er i # 8217; sunt intervall, sier Ayoob.

Søket viser at 22 prosent av menn og # 8217; 8 prosent av kvinnene som anses som normal vekt, har faktisk for mye visceral. (Og er i fare for helseproblemer som kan utlede.)

Det motsatte kan også være sant. Rundt 22 prosent av menn og 10 prosent Kvinner med fedme har visceral fettnivåer som faller innenfor rekkevidden av normalitet.

Ta ut mat? Det er like viktig å ta hensyn til mengden fett rundt kofferten som nummeret på skalaen.

6. Faktorene i din livsstil kan påvirke mengden av akkumulert visceralt fett

Kroppen din har ingen helhet på hvor du pleier å leve ditt fett. Selv noen livsstilsfaktorer spiller en rolle.

Del på Pinterest

Her er tre vanlige vaner som forårsaker «8217; visceral fettakkumulering:

 • Spis for junk food. Disse matvarene har muligheten til å bli absorbert raskt i blodet, og utløser en høyde av insulin, som virker som et fettlagringshormon og sier tilleggsvektspesialisten Luiza Petre, MD. Ta for mange mettet fett ser ut til å fossere selv L’Akkumulering av visceralt fett.
 • Stillesittende. Mer tid passerer sitter, jo større omkretsen av livet ditt sannsynligvis, Resultatene antyder. Så når Netflix sier: Du ser fortsatt på?& # 8221; Bruk den som en påminnelse om å ta en tur.
 • La stresset gå ut av kontroll. Over tid skyver kronisk stress kroppen for å lage overflødig bagasje av visceralt fett. ; Den største konsentrasjonen av reseptorer for kortisol, L’stresshormon, er i dybden i visceralt fettvev og forklarer Peeke.

7. Seks måter å få en sunnere fettfordeling

Du har kanskje ikke full kontroll over hvor kroppen din foretrekker å lagre fett. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er noen tiltak som du kan påta seg for å hindre overflødig fett fra å fullføre i potensielt skadelige steder, som i den dype magen.

Del på Pinterest

6 tips for en sunn fettfordeling

 • Velg komplekse karbohydrater og protein.
 • Spis sunne fettstoffer.
 • Trene i 30 minutter om dagen og øker intensiteten.
 • Hold stress under kontroll.
 • Sov fra seks til syv timer hver natt.
 • Begrenser alkoholinntaket.
 • Velg karbohydrater og komplekse proteiner i forhold til sukker. Fordøye et lavere tempo, så insulinnivåer forblir konstant i stedet for å øke og skyve kroppen din for å lagre ekstra abdominal fett, sier Petre.
 • Velg sunnere matfett. Polynsaturerte fettstoffer som valnøtter, laks og linfrø er en spesielt god innsats, spesielt når de erstatter dem med mettet fett. Resultatene antyder at flerumettede fett fremmer veksten av å brenne muskulære vevskalorier, mens mettet fett ser ut til å oppmuntre til overflødig fettakkumulering.
 • Trene og prøv å øke intensiteten. Få mest mulig ut av pengene dine ved å svette. L’Styrketrening bidrar til å øke muskelmassen, som igjen reduserer kroppsfett, forklarer Petre. Høyintensiv intervaller (som for eksempel alternerende sprint med gange) er mer effektive for å angripe visceral fett sammenlignet med # 8217; moderat aerobic trening, Søket viser.
 • Prøv å holde stress under kontroll. Taming spenningen forhindrer at systemet ditt blir stadig oversvømmet med kortisol. Dette i sin tur kan bidra til å forhindre overflødig fett fra akkumulerer i visceralt vev, sier Peeke.
 • Tilstrekkelig søvn. I En seksårig studie, Deltakere som normalt sov i fem timer, viste en 32% økning i visceralt fett. De som har registrert seg fra seks til syv timer, har kun økt sitt viscerale fett med 13%.
 • Begrenser alkoholforbruket. Flom systemet med overdreven alkoholmengder i en enkelt økt betyr at flere kalorier kunne lagres som et visceralt fett. Selv tyngre drikkere har en tendens til å ha høyere nivåer av magefett, derfor begrenset til ikke mer enn en drink om dagen (for kvinner) eller to per dag (for menn). Og fremfor alt, unngå binge drikking. Det er definert Som fire eller flere drinker om to timer.
 • Ikke prøv alle disse trinnene samtidig hvis det virker overveldende. Nyt de små trinnene og bygge vaner for livet er mer effektivt og sunnere for deg selv.

  Hvis ingenting annet, husk dette nøkkelforslaget: Se på delene dine generelt. Når du spiser for mye mat, selv sunne, er de overskytende kalorier som kroppen din ikke trenger, lagres som fett.

  Marygrace Taylor er en helse- og velværeforfatter hvis jobber dukket opp i parade, forebygging, redbook, glamour, kvinner og andre. Besøk det MaryGracetaylor.com.