Hvordan forebygge slitasjegikt

Beskrivelse

L’Osteoarthritis (OA) er en sykdom som påvirker kroppsleddene. Brusk dekker leddene mellom beinene, beskytter dem og demper dem. L’OA oppstår når brusk bryter opp, forårsaker smerte, hevelse og begrenset mobilitet. Ifølge L’Arthritis Foundation, L’eller påvirker ca 27 millioner amerikanere og er den vanligste kroniske tilstanden til leddene.

Noen risikofaktorer for L & inkluderer:

  • arv
  • kjønn

Sjansene for å få # 8217; eller øke med alderen når brusk bryter. Kvinner som har krysset overgangsalderen har større risiko for å kontrahere L’eller fordi kroppen deres bremser ned eller slutter å produsere østrogen, noe som bidrar til veksten av beinene. L’eller kan også bli arvet.

Det er ingen kur for L’eller, men du kan administrere symptomer og redusere risikofaktorer. Hvis du utvikler eller, er det mange endringer i livsstilen du kan gjøre for å redusere sykdomsforløpet.

Livsstilsendringer for å forhindre artrose

Flere faktorer knyttet til livsstil påvirker risikoen for å utvikle eller. Å gjøre noen livsstilsendringer kan hjelpe deg med å forbedre felles helse og forhindre L & # 8217;.

Administrer faglige risikoer

Arbeid som involverer mange repeterende bevegelser kan være vanskelig for leddene. Snakk med legen din om måter å redusere risikoen for, eller hvis arbeidet ditt innebærer mange:

  • kneling
  • løfting
  • vri
  • Stående

Trening

L’Lav effektøvelse kan forbedre felles helse. Søk etter aktiviteter som inkluderer styrke og strekk trening i tillegg til aerobic øvelser. L’Regelmessig trening kan bidra til sakte eller til og med forhindre L’eller. L’Fysisk trening hjelper folk:

  • Hold leddene sunne
  • stivhet
  • redusere smerte og # 8217; tretthet
  • Øk muskel- og benkraften

Hold en sunn vekt

Overskudd av vekt er en av de største risikofaktorene i OA, siden det setter leddene til testen, som kan akselerere forverringen av leddbrusken. Overvekt og overvektige personer har stor risiko for å utvikle eller. Å miste vekt kan bidra til å redusere smerte og forbedre symptomene.

Hvile

L’Trening kan hjelpe folk med å utvikle sunne ledd og muskler, men overdreven bruk av ledd kan øke risikoen for å utvikle eller. Nøkkelen er balansen;. Hvis leddene dine er hovne eller vondt, la dem en pause. Tries å unngå å bruke en «hovedsakelig felles felles i minst 12-24 timer. La det være en «Såret felles helbredende bidrar til å redusere risikoen for å utvikle eller der i fremtiden.

Også for de som har eller, kan tretthet øke smerte. Pass på at du sover nok hver kveld.

Kontroller blodsukkeret

Ifølge leddgikt fundament kan diabetes være en betydelig risikofaktor for utviklingen av slitasjegikt. Høye nivåer av glukose kan akselerere dannelsen av molekyler som gjør bruskstiven og diabetes kan også utløse A’betennelse som kan akselerere tapet av brusk. Hold diabetes under kontroll og juster glukose nivåer kan bidra til å forhindre L’OA.

Outlook

Selv om det ikke er noen kur mot artrosen, er det mange måter å forhindre det og lindre og administrere symptomene. Opprettholde en sunn livsstil med lav effektøvelser, hvile og nok søvn og opprettholde et sunt kosthold og vekt er enkle måter å redusere og administrere symptomer på # 8217; eller slik at du kan leve et sunt og tilfredsstillende liv.