Hvordan forebygge hårtap hos menn og kvinner

Beskrivelse

Hver hårlås på hodet ditt har en varighet mellom to og fem år. Pilifier-follikler har en syklus med aktiv vekst, overgang og hvile. Det er omstendigheter og livsstilsfaktorer som kan gi mer hår inn i hvilesyklusen, hvor de faller. Dette kalles Telelogen Effluvium.

Telelogen Effluvium kan være et stresssymptom, eller det kan skje etter graviditet, som en bivirkning av narkotika eller som følge av en underliggende helsetilstand. Hvis du finner et hårtap som fører til skallet poeng, patcher eller store tufts av hår som kommer ut, bør du konsultere din primære pleiefysiker eller en hudlege for en diagnose.

Hvis hårtap er resultatet av en kronisk eller kortsiktig helsetilstand, er det ting du kan gjøre for å beskytte håret ditt du har. Fortsett å lese for forslag til hvordan du holder håret ditt sunt og sterkt.

Hvordan forebygge hårtap

Du kan følge noen tips for hårhygiene for å redusere sjansene de faller.

Unngå frisyrer som trekker håret ditt

Håret er fleksibelt, men Søket viser at håret ditt bare kan forlenges så mye før du blir skadet permanent. Frisyrer som fletninger, smale fletninger og hesthaler kan fjerne håret fra hodebunnen og løsne slipset mellom håret og hodebunnen i tide.

Unngå verktøyene for høy temperatur hår styling

Bruk varmen til å forme håret etterlater det dehydrert og sårbare hårfollikelen til skade. Hårføner, Hårplater og Curling De kan alle skade håret ditt over tid.

Ikke behandle kjemisk eller blekemiddel håret ditt

Årsak til kjemikalier for hårbehandling Plutselig og uigenkallelig Skader på hårsekkene. Hvis du er bekymret for hårtap, begrenser bruken av fargestoffer, Mèches, peroksid og permanente behandlinger.

Bruk en delikat og egnet sjampo til håret ditt

Formålet med sjampoen er å rense håret fra smuss og fra «8217; overflødig olje. Men mange kommersielle sjampo inneholder aggressive ingredienser. Etter bare en bruk, de kan kle seg Håret ditt på’naturlige olje og fettsyrer som gjør dem sterke og elastiske. Les ingrediensene i sjampoen din og kjøp en så nær som mulig til naturlig. Prøv å endre produktet hvis du har mistet håret ditt i overskudd.

Bruk en myk børste laget med naturlige fibre

L’Bruk av en myk børste med naturlige fibre vil fremme sunne sebumnivåer (olje) på håret. Keratin proteiner i håret er stablet som fliser på et tak, og forsiktig børste dem i en retning, starter fra # 8217; høy og fortsetter til endene, det vil bidra til å sand og begrense hårkutikkene på molekylivået. Pensel håret hver dag kan også hjelpe deg med å unngå å se hårklumper i dusjavløpet.

Prøv Low-Level Light Therapy

Lav-level lysterapi fremmer veksten og reparasjonen av celler. Har vært viste Å fremme hårvekst hos mennesker med alopecia. Denne terapien kan foreskrives av legen.

Hvordan forebygge hårtap hos kvinner

Hårtap hos kvinner er vanligvis forårsaket av kvinnelig genetisk hårtap, androgenetisk alopecia, skjoldbrusk sykdom, aldring eller andre hormonelle forhold. Av En tredjedel av kvinnene vil oppleve håravfall over deres liv. Hvis du mister håret ditt, kan legen din gi deg noen av de følgende behandlingene for å hindre A & # 8217 videre hårtap.

 • Rogaine (Minoxidil)
 • Aldactone (Spironolactone) eller andre anti-androgene stoffer
 • Orale prevensjonsmidler
 • Jerntilskudd, spesielt hvis hårtap er koblet til anemi eller tunge menstruasjonssykluser

Kvinner som har nådd overgangsalderen, kan også vurdere hormonbehandlingsbehandling (TOS) som en måte å behandle hårtap og andre symptomer.

Hvordan hindre hårtap hos menn

Hårtap hos menn er mer vanlig enn hos kvinner. Ifølge L’American Hair Loss Association, ca 85 prosent av mennene har dirigert hår når de når 50 år. Hårtap hos menn er vanligvis forårsaket av genetisk mannlig hårtap, androgenetisk alopecia, aldring eller lav testosteronnivå. Hvis du er bekymret for hårtap, kan legen din gi deg en eller flere av følgende behandlinger:

 • Rogaine (Minoxidil)
 • Propecia eller Proscar (finasteride)
 • Follikulær enhetstransplantasjon (hårtransplantasjon med underliggende stoff)
 • Ekstraksjon av follikulære enheter (hårtransplantasjon med follikler, ingen tilkoblingsstoff brukt)

Husholdningsartikler for hårtap

Hvis du er bekymret for hårtap, kan du prøve et hjemmemedisin for å se om du kan forhindre at håret faller. Det er viktig å bli diagnostisert og finne årsaken til grunnen av hårtap, slik at det kan behandles på riktig måte.

Kosttilskudd

Ernæringsmessige mangler kan forårsake hårtap. Jerntilskudd, sink, Niacin, Selen, Vitamin D og Vitamin B-12 kan hjelpe Kroppen din produserer sterkt og sunt hår. Husk å kjøpe bare kosttilskudd fra pålitelige kilder, siden de ikke kontrolleres av US Food and Drug Administration (FDA).

Essensielle oljer

Essensielle oljer er vandige ekstrakter av kraftige botaniske ingredienser. Essensielle oljer kan blandes med vektoroljer, som jojoba og mandelolje, for å skape en behandling for å stimulere hårveksten. Noen essensielle oljer kan styrke håret ditt. Forskning på disse essensielle oljene er for det meste anekdotiske, men vi lærer mer om hvordan de jobber. Essensielle oljevekstoljer inkluderer:

 • peppermynte
 • Kinesisk Hibiscus
 • ginseng
 • Jatamansi

Hodebunnsmassasje

Hodebunnsmassasje har blitt vist Å fremme hårvekst. Fremme sirkulasjon i # 8217; vekstområdet, håret ditt kan vokse raskere hvis du forsiktig masserer hodebunnen hver gang du vasker håret ditt.

Kosthold

Kostholdet ditt Det kan påvirke håravfall. Å spise en diett rik på antioksidanter kan bidra til å bekjempe tegnene på oksidativt stress, miljøfaktorer som ødelegger hårsekkene. Jordbær, blåbær, bønner og belgfrukter, spinat og kål er alle kilder til antioksidanter.

Sukker, bearbeidet fett, konserveringsmidler og alkohol kan alle bidra til oksidativt stress. Husk hvis du prøver å hindre at håret faller.

Slutt å røyke

Røyking kan For tidlig alder Ciliate celler, gjør skjøre og enkle hårsekkene til skade. Snakk med legen din for å behandle et gulv for å slutte å røyke egnet for deg.

Slik forhindrer du hårtap etter graviditet

Mange kvinner Eksperimentering av dehydrering, tretthet, stress og reduksjon i østrogennivåer mens kroppen deres tilpasser seg liv etter graviditet. Dette medfører større følsomhet i hårsekkene, noe som kan føre til en periode med større hårtap. Noen av disse hårtapene er ofte knyttet til stress og all utbredelse av å ha et barn. Denne tilstanden er midlertidig og bør løses innen ett år fra graviditeten.

Du kan prøve å minimere hårtap etter graviditet ved å fortsette å ta prenatale vitaminer hvis du ammer, følger et sunt kosthold og unngår smale frisyrer som trekker av håret ditt fra hodebunnen. Dermatologer anbefaler det Bruker lys sjampo og balsam og se en stylist for å få hårtap ser mindre åpenbart til håret faller ned.

Slik forhindrer du hårtap under kjemo

Kjemoterapi virker ved å angripe tumorceller i kroppen. Som en bivirkning dreper kjemoterapi celler som vokser håret. Håret begynner vanligvis å falle innen to eller fire uker fra behandlingen.

Noen velger å forberede seg på denne bivirkningen ved å gi opp håret før behandling av behandling. Mange mennesker er mer rolig med dette valget. Men ikke alle de som gjennomgår kjemoterapi, vil miste alt håret som et resultat. Noen ganger kommer håret enkelt eller retrett.

Du kan også spørre legen din Hodebunnen kjøling hette. Disse kappene senker blodet til hodebunnen under behandlingene. Selv om det ikke er helt effektivt, kan forfriskende caps for hodebunnen hjelpe deg med å holde mer hår.

Når skal du se en lege

Hvis du føler at håravfallet ditt går utover normal shedding eller det midlertidige telogen effluvium, bør du snakke med legen din. Håret kommer ut i tufts og la skallede flekker og håret som vokser i patcher kan være symptomer på et underliggende helseproblemer. Snakk med hudlege eller grunnleggende lege og beskriv symptomene dine hvis du trenger ytterligere informasjon.

Ta bort

Hårtap er et vanlig symptom på mange helsemessige forhold. For mange mennesker som lider av hårtap, er det behandlinger som vil stoppe hårtap og vil til og med hjelpe deg med å få noe av håret ditt til å vokse tilbake. Hushjelpemidler, livsstilsendringer og diett og benk-top-stoffer kan forbedre L’utseende av tynt hår.