Hvordan føle smerten i runde ligament: symptomer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er den runde ligament smerten?

Rund ligament smerte er et symptom på vanlig graviditet i andre kvartal. Smerte kan ta deg av uten en vanlig hendelse. Ikke C’Det er en grunn til å være bekymret.

Runde leddbånd er et par bassenglignamenter som holder i posisjon l & # 8217;. Noen kvinner har ingen problemer med sine runde leddbånd til de forblir gravid. Med størrelsen på magen under graviditeten strekker rundt ligamenter som svar på vekst.

Ikke-gravide kvinner har tykke og korte runde leddbånd. Men graviditet kan gjøre disse leddene bli lange og avhandlingen. Runde ledbånd normalt kontrakt og løsne sakte. Graviditet Øker ytterligere trykk og spenning på ledbånd, slik at de kan bli avhandling, som en elastisk for omfattende.

Raske og plutselige bevegelser kan føre til at ledbåndene stiver for raskt og tips nervefibre. Denne handlingen forårsaker akutt smerte og ubehag.

Symptomer på runde som smerte

Alvorlighetsgraden av ubehag er forskjellig for alle. Hvis det er din første graviditet, kan du frykte at denne smerten skyldes et større problem. Dine bekymringer er forståelige, men gjenkjenne symptomene på rund ligament smerte kan lindre dine bekymringer.

Det mest gjenkjennelige symptomet på rund ligament smerte er en intens og plutselig spasme i # 8217; Abdomen eller # 8217; område av hoften. Smerte manifesterer seg vanligvis på høyre side. Noen gravide føler seg rundt ligament smerte på begge sider.

Den gode nyheten er at rund ligament smerte er midlertidig. Det stopper vanligvis etter noen sekunder eller minutter, men smerte kan være intermittent og komme tilbake. Noen aktiviteter og bevegelser kan forårsake smerte.

Selv om legen kan anbefale lysøvelser under graviditet, er det viktig å merke seg at noen former for fysisk aktivitet kan utløse eller forverre smerte. Andre utløsende faktorer for rund ligament smerte inkluderer:

Det er mer sannsynlig at du føler deg ubehag i den fysiske aktiviteten fordi bevegelsen forårsaker ligamentstretningen. Men du kan gjøre endringer for å lindre ubehaget ditt når du identifiserer aktivitetene som forårsaker smerte. For eksempel, hvis du er tilbøyelig til å lide av rund ligament smerte mens du svinger i seng, snu en langsommere rytme kan lindre eller redusere smerte.

Hvordan diagnostisert rund ligament smerte?

Det er ingen spesifikke tester for å diagnostisere smerten av rund ligament. Hvis dette er din første graviditet, og du ikke er kjent med denne typen smerte, fikser du en avtale fra legen din for å diskutere symptomene dine hvis du er bekymret.

I de fleste tilfeller kan legen diagnostisere rund ligament smerte basert på en beskrivelse av symptomene. De kan gjennomføre en fysisk undersøkelse for å sikre at smerten ikke er forårsaket av et annet problem.

Selv om du vet hvordan du føler smerten i rund ligamentet, er det viktig å informere legen din dersom smerten i rund ligament ikke løser seg alene etter et par minutter, eller hvis du har en intens smerte ledsaget av andre symptomer. Disse inkluderer:

Rund ligament smerte oppstår i # 8217; underlivet, så du kan tenke at noen smerte du føler i denne regionen skyldes strekkende ledbånd. Men det er ikke alltid slik. Du kan ha en mer alvorlig tilstand som krever en lege oppmerksomhet.

Sterk magesmerter under graviditet kan forekomme for en rekke årsaker, inkludert løsningen av moderkaken. Andre sykdommer som kan forårsake smerte i den nedre delen av magen, inkluderer blindtarmbetennelse, brokk og leverproblemer eller nyrer.

I tilfelle av intens smerte, må legen måtte utelukke en forretningsfødsel. Pretmerm arbeidskraft kan virke som en rund ligament smerte. Men i motsetning til smerten til det runde ligamentet som forstyrrer etter et par minutter, fortsetter smerten i den forretningen.

Behandling for rund ligament smerte

Rund ligament smerte er vanlig under graviditet, men du kan gjøre mye for å redusere ubehag. Gjør justeringer for å unngå plutselige bevegelser er en måte å redusere smerte på.

Legen kan anbefale andre behandlinger, inkludert:

Iført et barselsbelt kan også rette opp smerten av rund ligament. Disse abdominalstøttene er slitt under klær. Belter bidrar til å støtte din fremspring og kan lindre smerte og press som kommer fra en voksende mage.

Et barselsbelt kan ikke bare gi lettelse for smerten av rund ligament, men hjelper også med å lindre:

Et barselsbelt kan gi ekstra støtte hvis du er gravid med flere.

Kommende trinn

Rund ligament smerte er et vanlig symptom og C’det er lite som du kan gjøre for å hindre det i å forekomme. Men når du begynner å prøve smerte, kan du ta tiltak for å lindre ubehag. Det er viktig å forstå individuelle utløsende faktorer.

Hvis du ikke klarer å hindre eller lindre smerte, kan smerte helt opphøre alene mens du nærmer deg tredje kvartal. Snakk med legen din om dine bekymringer.