Hvordan føle kvalme: ikke gravid, tidlig graviditet og mer

Beskrivelse

Kvalme er en av de vanligste medisinske symptomene og kan være relatert til mange forskjellige forhold. Vanligvis er kvalme ikke et tegn på et alvorlig problem og går alene. Men i andre tilfeller kan kvalme være et tegn på helsetilstand som krever oppmerksomhet, som mageinnflytelse, graviditet eller en bivirkning av narkotika.

Hvordan føle kvalme når du ikke er gravid?

Kvalme er definert som en mage irriterende vanligvis ledsaget av et ønske om å kaste opp. Ubehagelig kan inkludere tyngde, følelse av undertrykkelse og en følelse av fordøyelsesbesvær som ikke går bort.

Oppkast er hva som skjer når kroppen din tømmer innholdet i magen gjennom munnen. Ikke alle tilfeller av kvalme forårsaker oppkast.

Kvalme kan slå alle mennesker i alle aldre. Din kvalme kan skyldes noe så enkelt som å spise en mat som ikke er D’enighet med magen din. Men i andre tilfeller har kvalme mer alvorlige årsaker.

De vanlige årsakene til kvalme inkluderer:

 • anestetika
 • Kjemoterapi fra kreftbehandling
 • Fordøyelsesproblemer som gastroparesi
 • Infeksjoner i / nr. 8217; indre øre
 • migrene
 • reisesyke
 • obstruksjon i # 8217; tarmen
 • Intestinal påvirkning (viral gastroenteritt)
 • virus

Hvordan høre kvalme forårsaket av morgen kvalme?

Morgen kvalme er et vanlig symptom på graviditet. Det er beskrevet som kvalme under graviditet, vanligvis om morgenen etter oppvåkning. Det er mer vanlig under en kvinne første kvarter. Noen ganger begynner det allerede To uker etter unnfangelsen.

Morgen kvalme er en ubehagelig tilstand som kan oppstå med eller uten oppkast. Men hovedforskjellen mellom kvalme forårsaket av morgen kvalme og kvalme forårsaket av andre forhold er at morgen kvalme er ledsaget av andre symptomer på tidlig graviditet. Disse symptomene inkluderer:

 • En forsinket eller savnet periode. Noen mennesker kan manifestere blødning etter graviditet, men denne blødningen er veldig lett og er mye kortere enn en normal periode. En savnet periode kan også skyldes en «8217; overdreven tap eller vektøkning, tretthet, stress, endring i # 8217; bruk av prevensjon, sykdommer, høyt aktivitetsnivå og amming.
 • En endring i brystet. Graviditet forårsaker vanligvis hovne eller sensitive bryster som følger ømt til berøring. Det kan også forårsake områdene rundt brystvorten (areal). Disse brystendringene kan skyldes hormonelle ubalanser, endringer i prevensjon og premenstruelt syndrom.
 • Tretthet eller tretthet. Dette symptomet kan også skyldes stress, overbelastningsarbeid, psykiske helseproblemer som depresjon, kulde, influensa, virus, allergier, søvnløshet og dårlig kraft.
 • Vondt i korsryggen. Disse kan også skyldes premenstrual, dårlig form syndrom under treningen, skader, dårlige søvnvaner, utilstrekkelige sko, overvekt og stress.
 • Hodepine hodepine er vanligvis forårsaket av dehydrering og koffein. De kan også være forårsaket av premenstruelt syndrom, narkotika eller alkohol avholdenhet, øye tretthet og stress.
 • Svinger d’humør forårsaket av hormonelle endringer. Du kan føle deg lykkelig et øyeblikk og deprimert en annen. Endringene D’humør kan også skyldes dårlig mat, hormonelle ubalanser eller underliggende psykiske helseproblemer.
 • Hyppig vannlating Dette kan også være forårsaket av urinveisinfeksjoner og diabetes, samt en økning i inntaket av væsker eller ved forbruket av diuretika som kaffe.
 • Mat cravings eller mat aversjon. Du vil kanskje spise mat som du vanligvis ikke liker eller unngå mat som du vanligvis liker å spise. Disse symptomene kan også skyldes dårlig kosthold, mangel på riktig ernæring, angst og stress, depresjon, premenstruelt syndrom eller sykdom.

Du bør vurdere å gjøre en graviditetstest hvis du føler deg kvalme med noen av disse symptomene, spesielt hvis du hoppet over en syklus.

L’Enkelt måte å vite med sikkerhet hvis du er gravid eller ikke å ta en graviditetstest. Du kan få tidlig diagnostiseringstester i de fleste apotek. Hvis du vil ha et bestemt resultat, kan legen din utføre en blodprøve for å verifisere graviditet.

L & # 8217;

Både morgen kan kvalme og kvalme ha en sterk innvirkning på livskvaliteten.

Hvis du ikke er gravid og du har kvalme i mer enn en måned, spesielt med vekttap, fikse en avtale med legen din. I mellomtiden, prøv å slappe av og bli hydrert.

Hold deg unna sterke lukter som parfymer og mat og andre utløsende faktorer som varmen som kan forverres kvalme. Spis mat som kjeks og ris og ta benk-top-stoffer mot bevegelse.

Spis små måltider og snacks, vær hydrert, unngå kvalme utløsende faktorer og ansette vitamin B-6 og antihistamin kosttilskudd kan lindre de fleste tilfeller av morgen kvalme.

Hvis du er gravid og lider av morgenkvalme som hindrer dine daglige aktiviteter, programmer du et besøk til legen din. De kan foreskrive anti-kvalme stoffer som vil få deg til å føle deg bedre og i stand til å spise slik at du kan mate din gravide kropp.

Igjen, i de fleste tilfeller, er kvalme og morgen ubehag ikke en grunn til bekymring. Men det er viktig å konsultere en lege hvis du er bekymret, eller hvis symptomene dine hindrer dine daglige aktiviteter, så du kan være glad og sunn.