Hvordan føle en spontan abort? Symptomer i forskjellige faser

Del på Pinterest

Ikke c’det er måte å komme seg rundt. En spontan abort er så vanskelig, og hvis du går gjennom en eller du tror du er, vil vi gjerne nå gjennom skjermen og gi deg en stor omfavnelse og et øre som lytter.

Tragisk sier statistikken det overalt 15 prosent 20 Klinisk anerkjente graviditeter konkluderer med en spontan abort. Og hvis du legger til de første spontane aborterene i svangerskapene som ennå ikke er bekreftet, går statistikken enda mer.

Men du er mer enn noen statistikk. Når du drømte og planla et barn, vet at du ikke er alene, kan bare gi et visst nivå av komfort, men vi vet at det ikke vil eliminere smerten.

Hvis du er gravid og du er bekymret for en abort, husk at hver kvinne & # 8211; Og til og med alle graviditeter & # 8211; hun er annerledes. For eksempel: Hvis du har hatt et tidligere tap som inkluderte mange kramper, og nå har du kramper med din nåværende graviditet, kan du anta det verste, men dette symptomet betyr ikke alltid spontan abort.

På samme måte kan du ha en spontan abort & # 8211; eller veldig snart eller med noe som heter & # 8220; spontan abort savnet & # 8221; & # 8211; Uten umiddelbare eller uvanlige symptomer.

Med alt dette i tankene, gir vi en’se nærmere på hvordan det kan være en spontan abort.

I første kvartal

De fleste aborter oppstår under De første 13 ukene av graviditeten og de er uunngåelige. Selv om dette er hjerteskjærende, er det viktig å vite at dette betyr at det sannsynligvis ikke er noe du eller din partner du har gjort for å forårsake det.

Den vanligste årsaken til spontan abort i denne perioden er A’kromosomal anomali i DNA. Andre ganske grunner til spontan abort i første kvartal inkluderer:

 • Hormonelle faktorer
 • mors helse
 • Eksponering for giftige stoffer
 • Manglende evne til å implanteres riktig i livmorbelegget

Selv L’alder kan spille en rolle i # 8217; spontan abort. I en 2019 Studio, Forskere som undersøkte 421,201 graviditeter har oppdaget at kvinner i alderen 25 og 29 hadde en risiko for 10% abort, mens kvinner i alderen 45 og mer hadde en risiko på 53%. Dette kan skyldes at kvaliteten på eggene minker med alderen i alderen, noe som gjør kromosomale anomalier mer sannsynlig.

Hvis du har en spontan abort i løpet av første kvartal, kan du høre:

 • Ryggsmerter. L’Enhet av dette kan variere sterkt fra kvinner til kvinner, men ofte er det verre enn normale månedlige menstruasjonskramper.
 • En hvit-rosa slim som kommer fra skjeden.
 • Bekkenkontraksjoner. Vi kan ikke si nok, skjønt: Som for resten kan størrelsen på dette variere sterkt fra kvinner til kvinner. Noen kvinner rapporterer å gjennomgå arbeidsnivå sammentrekninger hvert 5.-20 minutter, mens andre ikke rapporterer for å ha sammentrekninger under spontan abort.
 • Brun eller lys rød blødning med eller uten kramper. Men noen blødninger, spesielt leser, er ikke for sjeldne i normale graviditeter. I en studere, Bare 12% av kvinnene med blødning i første kvartal led en spontan abort.
 • En’plutselig reduksjon i graviditet som kvalme eller brystsmerter. Men husk at disse symptomene, spesielt kvalme, vanligvis reduseres i andre kvartal av en helt normal graviditet.
 • Diaré og magesmerter.

Det er også mulig å ikke høre noe uvanlig. En kjemisk graviditet oppstår når en graviditet går tapt, så snart blødningen skjer rundt forventet periode. Mange kvinner skjønner ikke at de har tenkt i disse tilfellene, og de vil ikke gjenkjenne at de er avbrutt.

Og til slutt kan dine fysiske symptomer bli forsinket i tilfelle misvisende abort. Dette er når føtal hjerteslag stopper ukjent, men ikke fysisk abort.

En spontan abonnement savnet & # 8211; også kalt stille abort eller definert av et medisinsk synspunkt A & # 8220; abort savnet & # 8221; & # 8211; Det oppdages vanligvis i en oppfølging av rutinemessig oppfølging av ultralyd etter at graviditeten er bekreftet. Noen ganger kan vekstmålinger til og med indikere at føtal hjerteslag stoppet uker før, for eksempel hvis du er 11 uker gravid, men # 8217; Fødderalderen måles i 7 uker.

Fysiske følelser og utvinning fra mislykket spontan abort avhenger av det faktum at du har en D og C eller at legemidler administreres for å indusere en spontan abort. For å finne ut hva som skjer etter en spontan abort, ved hjelp av en «8217, se på denne artikkelen.

I andre kvartal

En spontan abort av andre kvartal er sjelden. Faktisk, når han nådde de 20 ukene, er tapet av graviditet ikke definert som en spontan abort, men vi vil snakke om det om et minutt.

De vanlige årsakene til en spontan abort i andre kvartal inkluderer:

 • Kromosomale anomalier
 • Cervical insufficiencies, for eksempel en kort eller inkompetent livmoderhals
 • Narkotika bruk
 • mors infeksjoner

En mulig komplikasjon av den inkompetente livmorhalsen er for tidlig fødsel. Av denne grunn kan du prøve sterkere kramper enn du ville gjøre med en spontan abort i første kvartal. Hvis du opplever blødninger og sterke kramper, kan dette bety at livmorhalsen åpnes og sammentrekningen følger.

I tredje kvartal

En graviditetsavbrudd i tredje kvartal er ikke definert spontan abort. I stedet kalles det død i livmor.

Hvis du føler deg eller du har noen av følgende forhold på dette stadiet, ring din OB & # 8211; Eller bare gå til beredskapsrommet & # 8211; umiddelbart:

 • betydelig tap av vaginal blod
 • Smerte eller kramper i vaginalområdet
 • Mindre babybevegelser

Det kan være nyttig å utføre den daglige tellingen av spark i tredje kvartal for å ha en ide om hvor mye barnet beveger seg og som en måte å legge merke til om bevegelsen synes å synke.

Hvorfor skal du ringe legen din

Hvis du har følelsen av å ha en spontan abort, er det veldig viktig å ringe legen din og ikke gjøre en «8217 selvdiagnose.

Det er mange grunner til å prøve mange av de tingene vi nevnte, inkludert urinveisinfeksjoner, hormoner og andre medisinske forhold.

Legen din kan finne at i stedet for abort har du et problem som kan løses uten noen effekt på graviditeten. Eller legen kan finne at C’Det er et problem med graviditet, men som kan tas forebyggende tiltak for å beskytte den.

Også, hvis de oppdager at du har avbrutt, vil de kunne fortelle deg om abortet er & # 8220; komplett & # 8221; «8220; ufullstendige & # 8221; O & # 8220; savnet & # 8221; (alle medisinske vilkår). Dette vil hjelpe legen din til å ta de medisinske avgjørelsene som trengs for å beskytte din fremtidige helse og fruktbarhet.

Det er også det du føler følelsesmessig

En spontan abort & # 8211; eller til og med tanken på en spontan abort & # 8211; Det kan føre til mange følelser. Du kan føle deg redd eller som om jeg var i en dårlig drøm. Du kan begynne å skylde deg selv eller noen andre. Og til tross for statistikken, kan du føle deg mye, veldig alene.

Du kan også ha mange ubesvarte spørsmål om hva som skjer med kroppen din og graviditeten din. Hvis du er sikker på at du har en spontan abort, kan du til og med begynne å lure på om du noen gang vil kunne bli gravid eller ha et barn. (Vær trygg på det, De fleste kvinner jeg er.) Ditt sinn må kanskje fortelle andre mennesker i tapet ditt.

Disse følelsene er alle veldig normale.

Det er viktig å holde kommunikasjonslinjene åpne med familien, venner og helsearbeidere. Del dine følelser med de som tar vare på deg og få svar på dine spørsmål fra medisinske fagfolk.

Og hvis du finner ut at du ikke avbryter, kan frykten for å ha en fortsette. Å snakke med en autorisert terapeut eller bli en del av en støttegruppe for graviditet, kan være nyttig under resten av graviditeten.

L & # 8217;

Hver kvinne og hver graviditet er forskjellige når det gjelder hvordan en spontan abort føles. Hvis du tror at du har en spontan abort, spør legenåd og hjelp.

I tillegg til å konsultere legen din, er det viktig å kontakte ditt støttesystem. Hvis du vil ha ytterligere støtte fra folk som forstår hva du passerer, er de tilgjengelige online og i person Støttegrupper Både for de som går gjennom en graviditet og de som har lidd en spontan abort. Husk, du er ikke alene.