Hvordan finne en lege for å kurere hepatitt C: Henvisninger og mer

Beskrivelse

L’Hepatitt C er en «-viral infeksjon som kan skade leveren. Hvis ikke behandlet, kan det forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert nedsatt leverfunksjon. Men i de fleste tilfeller kan tilstrekkelig behandling kurere infeksjon.

Hvis du har blitt diagnostisert med hepatitt C, er det viktig å spørre en kvalifisert helsepersonell. En spesialist Dell’hepatitt c kan hjelpe deg å forstå og evaluere dine behandlingsalternativer. De kan også hjelpe deg med å håndtere potensielle bivirkninger av behandling.

Her er fem forslag for å hjelpe deg med å finne en lege i stand til å tilfredsstille dine behandlingsbehov.

Spør legen din om å lede deg til en spesialist

Mange grunnleggende leger behandler ikke hepatitt c. I stedet kan din primære omsorgslegen eller lokalsamfunnet helsesenter lede deg til en ekspertspesialist i denne sykdommen.

Det finnes ulike typer spesialister som kan behandle hepatitt C, inkludert:

  • Hepatologer, som fokuserer på diagnose og behandling av sykdommer som påvirker leveren
  • Gastroenterologists, som fokuserer på diagnosen og behandlingen av sykdommer som påvirker fordøyelsessystemet, inkludert leveren
  • Spesialister i smittsomme sykdommer, som har erfaring med å styre virusinfeksjoner som hepatitt C.
  • Sykepleiere, som kan fokusere på behandling av mennesker med leversykdommer

Hvis du har betydelig nedsatt hepatisk skade på grunn av hepatitt C, kan det være bedre å besøke en hepatolog eller gastroenterolog. Noen sykepleiere konsentrerer seg også om behandling av leversykdommer.

En spesialist i smittsomme sykdommer kan bidra til å kurere infeksjonen selv, men det kan være mindre kvalifisert til å behandle leverskade.

For å finne en spesialist i ditt område, bør du vurdere bruken av den amerikanske medisinske foreningen DoctorFinder database.

Få råd til andre pasienter

Hvis du har venner eller familie som har blitt behandlet for L’hepatitt C eller andre typer leversykdom, vurder sjansen til å stille dem råd. Basert på deres personlige erfaringer, kan de oppfordre deg til å besøke en spesialist eller unngå en annen.

Du kan også finne medisinske pasientomtaler og andre helsepersonell på nettet. Husk at nettsteder som tilbyr medisinske anmeldelser, er ikke nødvendigvis kontrollert og ofte kan noen publisere vurderinger. Likevel, kan du finne nyttig hvis du oppdager en spesialist som har mange entusiastiske vurderinger.

Pasientstøtte grupper, online diskusjonsfora og sosiale medier plattformer også tillater folk med hepatitt c å koble mellom dem og diskutere sine erfaringer med ulike spesialister.

Finn ut om en spesialist er dekket av din forsikring

Hvis du har en helseforsikring, er det viktig å vite hvilke spesialister og tjenester som er dekket av planen din. I de fleste tilfeller er det billigere å besøke en spesialist som er en del av ditt dekningsnettverk. Hvis du besøker en ekstern nettverksspesialist, må du kanskje betale mer.

For å finne ut om en spesialist er dekket av din forsikringsplan, må du kontakte forsikringsleverandøren din. Kan hjelpe deg med å forstå hvor mye du må betale for lommen for å besøke spesialisten. De kan også dele navnene på andre spesialister som er tilstede i nettverket ditt.

Det er også en god ide å kontakte spesialistkontoret for å spørre om du godtar forsikringen din. Aldri vondt.

Kontroller legitimasjonene til spesialisten

Før du besøker en ny spesialist, kan du vurdere å sjekke legitimasjonene.

For å finne ut om en lege er autorisert til å utøve medisin i din stat, besøk Docinfo.org. Denne databasen gir informasjon om opplæring av leger, sertifiseringer og medisinske lisenser. Det gir også et offentlig register over disiplinære tiltak som en lege måtte møte fra lisenskommisjoner.

Se etter en god personlighet

Medisinsk kompetanse er viktig, men det er ikke det eneste som betyr noe når det gjelder å gi medisinsk hjelp. Det er også viktig å finne en spesialist hvis atferd og holdninger er kompatible med dine behov og preferanser.

Du føler deg rolig for å snakke med spesialisten til dine helsebehov? Lytt til dine spørsmål og bekymringer? De deler informasjonen på en måte du kan forstå? De behandler deg med hensyn og respekt?

Hvis du ikke føler deg komfortabel med din spesialist eller deres anbefalte behandlingsplan, kan det være på tide å finne en annen lege. Mer effektivt kan du kommunisere med legen din, det blir lettere for deg å jobbe sammen for å behandle hepatitt c.

L & # 8217;

Hvis du har L’Hepatitt C, er det en god ide å bli behandlet av en hepatolog, en gastroenterolog, en spesialist i smittsomme sykdommer eller en sykepleier som spesialiserer seg på leversykdommer. Spør din primære lege eller lokalsamfunnshelsesenter en henvisning til en spesialist i ditt område.

Du kan også lære mer om ulike spesialister som snakker med venner eller familiemedlemmer, som forbinder med andre pasienter gjennom støttegrupper eller sosiale medier eller ser lokale spesialister med nettbasert database.