Hvordan får man balanitt?

Kan balanitt gå over av seg selv?

Opplever du smerter og svie ved urinering etter en lengre antibiotikakur, kan det got hende at du har utviklet balanitt. Slike soppinfeksjoner går som regel over av seg selv, men du kan bruke soppdrepende salver for raskere fremgang.

Er det normalt å ha prikker på tissen?

Langs kanten av penishodet sitter det små «nupper» som skal være der. Det hender at enkelte plutselig legger merke til dem og tror at det er noe galt. Uansett er «røde prikker» ikke farlige. Hvis det er vorter vil de forsvinne av seg selv, men det kan ta lang tid før de blir borte.

Hvordan forebygge kukost?

Den eneste måten å unngå at smegma bygger seg opp, er ved normal hygiene. Vanlig god hygiene skal normalt holde for å unngå plager med lukt og fjerning av smegma. Vask med rent vann, og sørg for å komme godt til under kanten av penishodet. Man trenger ikke såpe, fordi det kan tørke ut huden og gi plager.

Hvordan bli kvitt forhudsbetennelse?

Behandling av balanitt

Får du påvist balanitt er det viktig å være påpasselig med renhold av underlivet, og du bør skylle rommet under forhuden med vann eller klorheksidin i et par dager. Har du trang forhud, kan en plastsprøyte uten spiss være et godt hjelpemiddel.

Hva er de hvite prikkene på tissen?

De hvite prikkene er sannsynligvis talgkjertler. Talget som lages i disse kjertlene har som oppgave å smøre penishodet. Noen opplever å få et gulhvitt, seigt stoff som kan lukte litt stramt på penishodet og under forhuden.

Hvorfor har jeg sår på tissen?

Sår eller sårhet på/ved kjønnsorganene er som oftest et tegn på en infeksjon med sopp, bakterier eller virus. Andre årsaker kan være eksem og seksuelt overførbar sykdom. Bruk av såpe som ikke er egnet for intimområdet kan føre til sårhet og irritasjon. Det er mulig å utvikle allergier og eksem også i intimområdet.

Hvorfor får gutter kukost?

Kukost, eller smegma er noe alle gutter/menn har. Det er den hvitaktige «smøringen» som skilles ut av kjertlene under forhuden. Den sørger for at huden på penishodet holder seg smidig og beskytter mot bakterie- og soppangrep.

Når kan barn trekke forhuden tilbake?

Forhuden kan trekkes tilbake først når barnet er i skolealder. Etter hvert er mulig for gutten å trekke forhuden fullstendig tilbake. Dette kan skje når gutten er i barneskolealder, eller først opp mot pubertetstid.

Hvordan operere trang forhud?

Den vanligste teknikken er å åpne det trange partiet med et lite snitt, og eventuelt fjerne en del av forhuden. I noen tilfeller kan det gjøres en mindre plastisk korreksjon. Såret sys med tråd som forsvinner av seg selv i løpet av 14 dager. Det blir lagt på rikelig med salve og en bandasje.

Hvordan får man peniskreft?

Faktorer som er av betydning for utvikling av peniskreft, er spesielt dårlig hygiene og høy alder. Personer som er plaget med trang forhud på penis, er også mer utsatt enn andre menn. Nyere viten tyder på at humant papillomavirus (HPV) også kan være en viktig årsak til peniskreft.

Hvordan bruke forhudsrens på hund?

Forhudsbetennelse behandles ved å skylle forhuden med en egnet forhudsrens, som kan kjøpes på de fleste dyreklinikker. Det er viktig å trekke forhuden godt frem når man fører inn den myke tuppen på sprøyten som følger med, slik at man ikke kommer borti selve penis.