Hvordan få vekk vorter kjerringråd?

Kan man klippe av vorter?

Mange lurer på om de kan klippe av vorten selv. Det er ikke anbefalt å klippe eller skjære i vortene selv. Dette kan føre til skade på frisk hud og føre til blødning og kan gi infeksjon.

Hvor lang tid tar det å fjerne en vorte?

Vorter er noe immunforsvaret vårt i de fleste tilfeller klarer å ta seg av, og da forsvinner vortene av seg selv. Det kan ta lang tid før vorter forsvinner, alt fra noen måneder til flere år. Dersom vorten ikke plager deg, gjør det ikke noe å la være å gjøre noe med den.

Hvordan bruke Verucid?

Verucid (salisylsyre, melkesyre, kobber) brukes mot vorter og påsmøres hver kveld i behandlingsperioden. Det skal ikke brukes på brune vorter, fødselsflekker eller kondylomer. Det skal heller ikke brukes på slimhinner, i nærheten av øyne/nese/munn eller på huden utenfor vorten.

Hvorfor får man vorter på hendene?

Vorter på hendene og fingrene forårsakes av det humane papilloma-viruset (HPV). Det er et svært smittsomt virus som kan komme inn i kroppen via kutt, sår og sprekker i huden. Du kan smittes av viruset gjennom direkte kontakt med noen som har en vorte, eller bare ved å røre en gjenstand som bærer viruset.

Kan vorter gå over av seg selv?

Vorter er helt ufarlige, men de kan være skjemmende og plagsomme. Hos noen kan vortene forsvinne uten behandling alt etter to til tre måneder, og de aller fleste opplever at vortene har forsvunnet av seg selv etter ett til to år.

Hvordan bli kvitt vorter i ansiktet?

Vorter i ansiktet, nakke og lepper er kjent som filiforme-vorter og behandles vanligvis med frysing eller kirurgi. Dersom du opererer vil du få lokalbedøvelse. Imiquimod-krem etter inngrepet kan noen ganger anbefales som forebyggende behandling.

Hvordan ser vorter ut i starten?

Vorter er vanligvis runde eller ovale og i gjennomsnitt 1-10 mm i diameter. Vorter og fotvorter er ofte lysere eller mørkere enn huden rundt, og fargen kan variere fra hvit til brun-grå. Noen ganger kan små svarte prikker sees nær sentrum av vorten. Disse prikkene er rester etter blødninger i vortevevet.

Hva er inni en vorte?

Vorter er godartete utvekster i overhud eller slimhinner, forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Vortevirus smitter fra personer som er bærere av vortevirus, eller muligens indirekte fra miljøet. Rundt en tiendedel av alle barn har vorter. I løpet av oppveksten får de fleste barn vorter.

Blir ikke kvitt vorter?

Blir vortene for store og plagsomme, kan du få frysebehandling hos fastlege eller hudlege. – Immunforsvaret trenger tid til å danne antistoffer slik at vorten forsvinner, og alle milde metoder som ikke lager skade er OK. De kan jo også bidra til å strekke tålmodigheten litt ekstra, sier han.

Kan vorter spre seg?

Har du fått en vorte, kan vorten spre seg fra et sted på kroppen til et annet, og området rundt fingertuppene og neglene kan bli smittet gjennom biting av negler. Vorter kan også spre seg fra en bærer til en annen når ødelagt hud kommer i direkte kontakt med en vorte, som for eksempel gjennom et håndtrykk.

Hvordan fungerer condyline?

Condyline inneholder det virksomme stoffet podophyllotoksin som hemmer de virussmittede cellenes vekst. Condyline brukes ved behandling av veneriske vorter (kjønnsvorter). Vær oppmerksom på at legen kan ha foreskrevet legemidlet til en annen bruk og/eller med en annen dosering enn angitt i pakningsvedlegget.