Hvordan få dekket tannimplantat?

Kan tannimplantat løsne?

Enkelte kan også være disponert for å få tannløsningssykdom (periodontitt) og nedbrytning av kjevebenet kan forekomme rundt implantater og kalles da peri-implantitt. I verste fall kan dette føre til at implantatet løsner og må fjernes.

Hvis implantatet løsner?

Enkelte er disponert for å få tannløsningssykdom (periodontitt). Nedbrytning av kjeveben kan også forekomme rundt implantater og kalles da peri-implantitt. Dette kan i verste fall medføre at implantatet løsner og må fjernes.

Hvor lang tid tar det å sette inn implantater?

Hvor lang tid tar prosessen med å få et tannimplantat? Fra første konsultasjon til implantatene kan brukes tar det vanligvis mellom to og seks måneder. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor godt implantatet er festet i kjeven, hvor mange tenner som skal erstattes, hvilke tenner som skal erstattes og pasientens helse.

Er tannimplantat smertefullt?

Implantatbehandling utføres under lokalbedøvelse og skal være helt smertefri. Inneholder din behandling flere implantater kan behandlingen ta lengre tid. Å gape lenge i tillegg til lyd og vibrasjoner fra apparater kan oppleves som ubehagelig.

Hvor mye koster en tannimplantat?

Et tannimplantat kan koste fra 15 000 til 25 000 kroner. En hel kjeve kan koste fra 60 000 til 160 000 kroner. Dersom du har rett til refusjon fra Helfo kan kostnaden omtrent halveres. Våre spesialister og tannleger har avtale med Helfo og vil vurdere om du har refusjonsrett.

Hvilke sykdommer gir rett til gratis tannbehandling?

Her er listen over tilstander som kan gi rett til gratis tannbehandling:
  • Sjelden medisinsk tilstand. …
  • Leppe-kjeve-ganespalte.
  • Svulster i munnhulen, tilgrensende vev eller i hoderegionen for øvrig.
  • Infeksjonsforebyggende tannbehandling ved særlige medisinske tilstander.
  • Sykdommer og anomalier i munn og kjeve.

Hvordan få dekket tannbehandling?

Tannbehandlingen må være medisinsk nødvendig for å utløse rett til stønad fra folketrygden. Dette følger av folketrygdloven § 5-6 om tannlegehjelp og § 1 i forskrift om stønad til dekning av utgifter til tannbehandling.

Hvordan ser et tannimplantat ut?

Et tannimplantat ser ut som en sylinder eller skrue og fungerer som en kunstig erstatning for roten til en manglende tann. Implantatene er laget av titan eller et annet materiale som ikke forårsaker uønskede reaksjoner når de festes til kjevebeinet og tannkjøttvevet.

Hva er tann på stift?

Tenner på stift skal du ha – dersom den rotfylte tannen din har knekt av, kan den fortsatt bygges opp igjen hvis det er noe sunt tannsubstans igjen. Dette kan gjøres ved å montere en tannstift i rotkanalen for å forlenge tannen slik at ny krone kan settes på og får bedre retensjon mellom rot og tannkrone.

Hvor lenge er det vondt etter tanntrekking?

Smerten skal gradvis avta fra 3-4 postoperative dag.

Hvis den postoperative smerten og hevelsen øker etter 3-4 dager, kan det skyldes en betennelse i kjevebenet. Allmenntilstanden kan også bli påvirket. Hvis noe virker unormalt bør du kontakte tannlegen.

Når tannkrone løsner?

En krone eller bro kan løsne, og da er det viktig å henvende seg til tannlegen med det samme. Går man for lenge med en løs krone eller bro kan det oppstå råte i tannen. Hvis kronen eller broen føles for høy eller feil i bittet skal man også kontakte tannlegen sin.