Hvordan få bort arr etter sår?

Kan et arr forsvinne?

Et arr er en følgesvenn for livet. Selv om man får det som baby, vil det forbli synlig resten av livet. Det er bare fostre som kan hele arr slik at de forsvinner helt, sier Serup.

Kan man bli kvitt arrvev?

Det er mulig å minske skjemmende arr eller fjerne dem helt ved hjelp av kirurgi. Om arret ikke er eldre enn ett år kan silkonplaster eller injeksjoner gi gode resultater.

Kan man fjerne arr med laser?

Mange typer arr kan behandles med laser. Eksempler på dette er arr i ansiktet, arr etter akne og arr etter stikk eller skader. Dersom arret er rødt i farge, kan man behandle rødfargen med en karlaser først. Denne laserbehandlingen virker i liten grad på arrets tykkelse.

Hvordan få bort arr etter kutt?

Hei. Dersom arrene dine består av fortykket hud og ikke er for gamle (mer enn ett år) kan det være nyttig å legge på silikonplaster. Dette får du kjøpt på apoteket uten resept. Plasteret klipper du til så det dekker arret og lar det ligge på i flere dager til det eventuelt faller av av seg selv.

Når blir arr borte?

Det kan også bli litt tykkere. Noen har en hud som lett lager tykkere eller mer synlige arr enn andre. I løpet av det første året blir arret igjen mindre hevet og mindre rødt, men etter et års tid endrer det seg ikke mer, i hvert fall ikke slik at det er synlig for øyet.

Skal man smøre arr?

Alle som jobber med hud og sårheling bør legge vekt på arr-behandling. Disse kompresjonsklærne skal brukes 23 timer i døgnet i ett til to år. Pasienten blir bedt om å smøre huden med fuktighetskrem, bruke solfaktor 50 og dekke arrene slik at de ikke utsettes for sol det første året.

Hvorfor tape på arr?

Silikonbandasjen legger man rett på arret og gir da et svakt trykk mot huden som gjør at arret gradvis blir mindre. Enkelte ganger kan det også settes steroider (kortison) inn i arret. En ulempe med dette er at huden kan falle sammen. Da vil det bli et lite søkk der arret var.

Hvordan bli kvitt arr i ansiktet?

Hvis man allerede har aknearr man ønsker å fjerne, finnes det flere behandlinger, forteller Zengani. – Man kan bruke laser, kjemisk peel og kremer. Det kom nylig ut en studie som sammenlignet microneedling og vitamin A-syrekrem for behandling av akne-arr. Resultatet viste at begge var like effektive.

Hvordan unngå arrvev?

Det finnes ingen salve som beskytter mot arr, men det å dekke til såret med plaster slik at det får gro i fred, er ifølge Kongsgård smart. – Vask såret og rens det så med rensemiddel. Deretter bør du stripse det sammen hvis det er dypt.

Er arrvev vondt?

Den manglende elastisiteten kan desverre arrvevet påvirke muskulaturens bevegelseslengde og styrke. Og dette kan gi smerter, redusert bevegelighet og styrke.

Hva gjør Silikonplaster?

Silikon. Behandling med silikonplaster reduserer omfanget av hypertrofisk arrdanning, samtidig som arrvevet blir mykere og gir mindre kløe. Forskning har vist at silikonplasterbehandling har god effekt og gir få bivirkninger både for hypertrofiske arr og keloid.