Hvordan få en klar hud: 11 Påvist tips for å bekjempe akne l & # 039

Del på Pinterest

Noen ganger er det vanskelig å vite hva huden din virkelig trenger å være så sunn som mulig. Hver dag blir vi bombardert av reklamekampanjer for ulike hudpleieprodukter og kosmetikk, samt fra råd fra influencer av sosiale medier og andre skjønnhetsguruer.

Så hva sier huden din faktisk trenger? Hva hjelper og hva nei i søket etter lys og strålende hud?

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å svare på disse spørsmålene ved å gi 11 prøvebaserte forslag til hva du kan gjøre for å få den lette hudfarge du vil ha.

1. Vask ansiktet ditt to ganger om dagen

Hvis du er utsatt for utbrudd, eller du har fet hud, ikke skimp på ansiktet vasker som en del av hudpleie rutinen morgen og kveld.

I en studere fokusert spesielt på vasken av ansiktet, ble deltakerne bedt om å vaske ansiktet en, to eller fire ganger om dagen i en periode på seks uker.

På slutten av studien, C’Det var en betydelig forbedring i akne skader av de som vasket ansiktet hans to ganger om dagen. Deltakerne som vasket ansiktet hans bare en gang om dagen, hadde den største økningen i kviser.

2. Bruk et delikat vaskemiddel

Korridorene til de fleste apotek er fulle av alle typer ansiktsvaskemidler. Prøv å forstå hva som er den rette for deg, kan være overveldende.

Når det gjelder å velge & # 8220; beste & # 8221; vaskemiddel, den mest forseggjorte kan ikke nødvendigvis være bedre.

TIL Systematisk revisjon av 14 studier har oppdaget at ingen C’Det er virkelig mye forskjell i hudutløp, uavhengig av hvilken type vaskemiddel du bruker.

Studier inkluderer alt fra vaskemiddelstenger til antibakterielle såper til vaskemidler som inneholder alfa- og betahydroksysyrer.

Selv om dette kan være skuffende hvis du brukte mye penger på et dyrt vaskemiddel, er konklusjonen at det er enkelt å holde det enkelt det beste som holder det enkelt.

Et delikat vaskemiddel uten mange ingredienser og parfymer kan fungere så vel som dyrere alternativer.

3. Påfør et anti-akneagent

Sekund American Academy of Dermatology (AAD), Mange aktuelle terapier kan bidra til å bekjempe akne. Nøkkelen til å finne den mest effektive for deg er å vite hva slags akne du har.

Avhengig av hvilken type akne du har, anbefaler & # 8217 Aad følgende:

 • Condedonal Acne (hudormer og lignende pretuberanser). Søk produkter som inneholder retinoider som adapalene gel (differin).
 • Mild akne. Emne Benzoylperoksid kan bidra til å bekjempe mild akne, alene eller sammen med en topisk retinoid.
 • Inflammatorisk akne. Vi anbefaler den aktuelle gelen fra 5%, spesielt hos voksne kvinner.
 • Akne med arr. Azelainsyrepreparater kan bidra til å redusere akne og risiko for akne arr.

Hvis du vil sikte på ulike typer akne, anbefaler L’AAD som bruker en kombinasjon av benzoylperoksid, tretinoin eller adapalene gel.

L’Kombinert bruk av disse behandlingene kan tørke opp huden, så sørg for at du bruker en fuktighetskrem for å holde den hydrert.

4. Påfør en fuktighetsgivende krem

Hvordan er en fuktighetskrem bidrar til å holde huden ren? Vel, hvis huden din er overdrevet tørr, kan du prøve å kompensere for tørrhet ved å produsere overflødig olje. Resultatet? Låse opp.

Som vaskemidler, bør fuktighetsgivende kremer ikke være dyrt eller fylt med fantasifulle ingredienser. Enda viktigere, se etter en ikke-komedogen fuktighetsgivende krem. Dette betyr at du ikke vil stryke porene dine.

Hvis du har fet hud, kan fuktighetsgivende kremer merket som «lese» være det beste for å hindre en tung og fett følelse.

Noen mennesker finner ut å måtte bytte til tyngre fuktighetsgivende kremer i vintermånedene, når den kalde og tørre luften kan forlate huden og tørr.

5. Exfoliate

L’Exfoliation kan bidra til å fjerne overflødige huddøde celler. Hvis disse cellene forblir på huden for lenge, kan de hindre porene og forårsake hudutslett.

Å ha en dødscelleakkumulering i ansiktet kan også gjøre huden ugjennomsiktig, scaly eller for tidlig alderen.

Følgende eksfolieringsmetoder kan bidra til å eliminere tørr og død hud:

 • En 2% salicylsyre maske
 • En maske eller lotion alle’glykolsyre til 10% eller mindre
 • En motorisert ansiktsbørste

Hvor ofte bør du exfoliere? Det avhenger virkelig av typen eksfoliering du bruker.

For kjemiske eksfoliatorer, som masker eller lotioner, peker på en eller to ganger i uken. For fysiske eksfoliatorer, for eksempel skrubbe eller børster, sikte på tre eller fire ganger i uken.

Start med mindre exfoliant økter og gradvis øker for å unngå overdreven exfliage.

Hvis du har l’inflammatorisk akne (pustler og cyster), AAD anbefaler Som snakker først med din hudlege, siden noen typer eksfoliering kan forringe den inflammatoriske akne.

6. Sover mye

Ikke nok søvn kan også briste huden oftere.

Ifølge en 2015 Studio, Over 65% av studio-deltakerne som hevdet å føle seg trette, hadde også akne.

Forfatterne av studien har teoretisert at mangel på søvn kunne i noen tilfeller indusere kroppen for å frigjøre inflammatoriske forbindelser. Disse forbindelsene kan forårsake hudbrudd eller en forverring av akne.

For å holde seg frisk både inne og ute, prøv å sove fra syv til ni timers kvalitets søvn hver kveld.

7. Velg et triks som ikke hindrer porene

TIL 2013 studie Han oppdaget at folk som bruker kosmetikk synes å være mer sannsynlig å ha kutane utslett. For å sikre at sminkerutinen din er respektfull for huden, forsikret til:

 • Bruk produkter merket som & # 8220; ikke kommetogen & # 8221; O & # 8220; IL-Free & # 8221;.
 • Vask alltid hendene dine før du bruker sminke- eller hudpleieprodukter.
 • Fjern alltid trikset før du går i dvale eller trener.
 • Lava ukentlig børster og svamper for sminke.

Trikset kan forårsake sin egen form for akne at leger kaller Kosmetisk akne. Denne tilstanden forårsaker små fremspring hevet som vanligvis vises på haken, kinnene eller pannen.

8. Ikke drøm huden din

Det er virkelig, veldig vanskelig å ikke velge en whit. Men for helsen til huden din, er det viktig å motstå.

Samle inn eller briste en kvise eksponerer poren til enda flere bakterier, inkludert hendene dine. Risikoen for infeksjon eller arr øker også.

Hvis du har en kvise som virkelig gjør det dårlig, se en hudlege. De kan utføre spesialiserte behandlinger for å kvitte seg med kvise, og reduserer risikoen for infeksjon sikkert.

9. Slappe av

Flere studier, inkludert en av 2017, De viste en forbindelse mellom stress og akne. Hvis du har å gjøre med en hendelse eller en stressende situasjon, se etter sunne måter å bli kvitt deg fra stress. Noen alternativer inkluderer:

 • Tren til A’intensitet fra høy til moderat i minst 30 minutter
 • Å gjøre pusteøvelser
 • gjør yoga
 • meditere i noen minutter
 • Skriv det
 • Øvelse av lydterapi, hvordan du spiller et musikkinstrument eller lytter til favorittmusikken din

10. Gå sakte med sukker

Selv om det er begrensede søk på forbindelsen mellom kostholdet ditt og huden din, har flere studier vist at mat med høy glykemisk indeks kan kobles til akne.

I en Stort studio Siden 2009 har mer enn 2000 deltakere blitt inkludert i en lav glykemisk indeksdiett. Ikke bare har mistet vekt, men studio-deltakerne 87% har også oppdaget å ha mindre akne. Videre hevdet 91% å trenge færre stoffer for akne;.

For å redusere matvarer med høy glykemisk indeks, prøv å:

 • Begrenser behandlet karbohydrater, som hvitt brød og bakevarer.
 • Reduser sukkerholdige brus og søtsaker.
 • Spis mer frukt, grønnsaker, hele korn og sunne proteinkilder.
 • Begrense alkoholforbruket.

11. Ikke røyking

Det er mange vitenskapelige bevis som knytter røyk til en større risiko for akne.

en studere Inkludert kvinner fra 25 til 50 år som hadde akne. Forfatterne av denne studien fant at nesten 73% av deltakerne som røykt hadde l’Akne, mens bare 29.4% av kvinnene som ikke røyker hadde kviser eller noen andre former for akne.

Hvis du trenger hjelp til å slutte å røyke, snakk med din hjelp lege for å slutte å røyke som kan hjelpe deg.

Bunnlinjen

Når det gjelder å rengjøre huden, vær oppmerksom på hva du legger på ansiktet & # 8211; som vaskemidler, fuktighetsgivende kremer og sminke & # 8211; Og hva du ikke gjør & # 8211; Som uønskede bakterier fra fingre eller børster og skitne svamper.

Fokus på noen livsstilsfaktorer, for eksempel kvalitets søvn, et sunt kosthold og stresshåndtering, kan gjøre en forskjell selv for huden din.

Hvis du har prøvd ulike typer behandlinger for din akne og ingenting fungerer, sikre en avtale med en hudlege. De kan foreskrive behandlinger som antibiotika eller reseptbelagte legemidler for å frigjøre huden.