Hvordan få en ensartet hudtone: 18 måter

Beskrivelse

Vi kunne ønske en perfekt jevn og ensartet hud, men mange av oss har ikke-ensartede hudtoner. Dette kan ta formen på rødhet, akne arr, senile flekker eller solskader, som kan forårsake flekker eller fargestoffer på huden.

Uregelmessig hud kan være midlertidig eller permanent og kan utlede fra:

 • Soleksponering
 • medisinering
 • hormoner

Heldigvis, uansett årsaken til din uregelmessige hud, er det mange rettsmidler for å hjelpe deg med å glatte din hudfarge.

Livsstilsendringer til ensartet hudfarge

Det finnes en rekke forskjellige livsstilsendringer du kan gjøre for å forbedre utseendet på huden din.

Hold deg hydrert

Hold huden & # 8211; og kroppen & # 8211; Hydrert vil mirakel for huden din.

L’Drikkevann Moisturata kroppen din fra det indre. L’Påføring av en fuktighetskrem bidrar til å berolige huden, løse tørrhet og rødhet. Velg ikke-komedogen fuktighetsgivende kremer for å hindre hudirritasjon og de hindrede porene.

Ikke glem å hydrere hele huden din og ikke bare ansiktet ditt. Å bruke en fuktighetsgivende krem ​​på hendene kan bidra til å forebygge og berolige flekker på’alder over tid. Gi en’se på disse 10 gode fuktighetskremene for tørr hud.

Bruk solkrem

Bruk solkrem regelmessig for å unngå skade på huden. Dette forhindrer ikke bare umiddelbar rødhet og peeling fra solbrenner, men forhindrer også dannelsen av senile flekker.

Bruk solbeskyttelsen hver gang du vil være i solen og velg en fuktighetskrem for ansiktet med SPF for daglig bruk. Du er ikke sikker på hvilken SPF du bør bruke? Denne veiledningen kan hjelpe.

Unngå visse matvarer og drikkevarer

Noen matvarer kan utløse røde og uregelmessige Carnags. Noen, som sukkerholdige snacks, kan til og med akselerere utviklingen av rynker og senile flekker. Unngå at de kan hjelpe deg med å bevare hudtonen du leter etter. Matvarer som skal unngås inkluderer:

 • Alkohol, som kan forårsake utvidelse av blodårer og ansiktsrødhet
 • Krydret mat, som kan øke rødhet
 • Mat rik på raffinerte sukkerarter, som kan forårsake rynker
 • Meieriprodukter som kan utløse ulike typer hudirritasjon, inkludert akne
 • Mat behandlet som chips
 • feit mat

Naturlige ingredienser for en mer ensartet hud

Det er mange forskjellige naturlige rettsmidler som du kan bruke hjemme for å standardisere hudtonen. Mange high-end skjønnhetsprodukter inneholder dem som aktive ingredienser.

C-vitamin

Vitamin C er en antioksidant og kan Beskytt mot fri radikal skade som kan forårsake vevskader, noe som resulterer i ujevne hudskygger. Du kan ta kosttilskudd eller finne vitamin C i matvarer som:

 • appelsiner
 • Guava
 • Peppers
 • Kiwi
 • jordbær

Niacin

Niacin er et viktig næringsstoff for hudhelse, hår og negler. Kan bidra til å gjenopprette ujevn hudtone, redusere rynker og belyser hudfarge. Han hjelper ham med å forbedre hudhydrering. Niacinet finnes i matvarer som:

 • fjærfe
 • grønne erter
 • sopp
 • tunfisk fisk

Sitronsaft

Sitronsaft kan være en effektiv flekkfjerner og lyn for huden. Påfør sitronsaften bare presset på det berørte området minst to ganger om dagen til du ser resultatene du leter etter.

Amamel

L’Amamelide er beroligende, med antiinflammatoriske egenskaper som kan redusere irritasjoner og rødhet. Du kan søke L’Amamelide lokalt direkte på huden eller finne den i produkter som lotions, toner eller såper.

Rosehofte

L’hunden roseolje kan bidra til å redusere misfarging fra senile flekker eller arr og aktivt forhindre rynker. Det antas at antioksidanter inneholdt deri og kjemper mot skadene på frie radikaler og samtidig øker kollagenproduksjonen.

Du kan bruke roseoljen direkte på huden for å få de høyeste fordelene.

Nigella sativa

L’Nigella sativa olje, også kjent som svart frøolje, kan bidra til å behandle hudinfeksjoner takket være sine antibakterielle og antifungale egenskaper. Det har også antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper, som kan hjelpe ensartet hudtone og gjøre det mykere og mer elastisk.

En selv foreslått studie som var effektiv for å redusere vitiligo, uten alvorlige bivirkninger.

Kojic Acid

L’claminsyre finnes i mange benkprodukter (OTC) takket være sine kraftige antioksidantegenskaper. Det ble oppdaget at det er trygt i en fil Konsentrasjon på 2 prosent I kosmetiske produkter. Det brukes ofte som en lysende hudbehandling.

Kjemisk peeling

Det er flere alternativer for kjemisk peeling. Du kan kjøpe noen produkter direkte fra produsenten til bruk hjemme. Disse kan inkludere skinn som inneholder lave doser glykolsyre og salisylsyre. Begge kan utføres hjemme og på kontoret.

Du bør unngå disse peelingene hvis du har sensitiv hud eller du bruker for øyeblikket en hvilken som helst type produkt for akne;. Dette inkluderer både aktuelle produkter som retinol og muntlig narkotika som Accutane. Her er andre forslag til å lage en kjemisk peeling hjemme.

Glykolsyre

L’glykolsyre kan Hjelp til å kurere akne l & # 8217, arr, solpots, senile flekker og rynker. Det virker å trenge inn i de øvre lagene i huden med en kjemisk løsning og gjør det ekkoli, og avslører en nyere hud som er mer sunn nedenfor.

Salisylsyre

L’Salisylsyre er en ingrediens som er tilstede i mange behandlinger for benken akne. Selv litt mildere av’glykolsyre Exfolia det ytre laget av huden For å fjerne skadede hudceller. Kan hjelpe deg med å behandle:

 • kviser
 • arr
 • misfarging

Medisinske alternativer

Det er noen behandlingsalternativer som bare vil være tilgjengelige på legen din resept. Disse kan være dyrere, men kan hjelpe til med å behandle stædige problemer som hjemmemedisinene ikke virker.

4 prosent av hydrokinonen

Dette er en krem ​​som skal brukes på området som er berørt to ganger om dagen eller som angitt av legen. Det er en bleking hudkrem som kan bidra til å fjerne mørke flekker på huden, forening av hudtonen.

Denne krem ​​kan forårsake hudirritasjon eller kontakt dermatitt. Hvis du føler smerte, rødhet eller langvarig tørrhet, snakk med hudpleieprofesjonell av andre behandlingsalternativer.

Laserbehandling

Laserbehandlinger brukes til å forbedre hudtonene, med muligheten til å lette arr eller alder og solstols. Gule lasere, for eksempel, brukes til å flate arrene og redusere rødhet i dem.

Noen ganger kan laserbehandlinger forårsake hyperpigmentering eller endring i hudfarge. Av denne grunn kan du prøve flere andre behandlingsalternativer.

Klinisk kraft peeling

Kliniske kraft peeling er tilgjengelig på tre nivåer: lys, middels og dyp. Handle penetrering i huden med en kjemisk løsning, noe som gjør den exfoliate og skrell før du avslører en ny og vakker hud.

Lyseskinn bruker mer delikate syrer, for eksempel salicylsyrer, og kan gjøres raskt. Middels peelings kan be om beroligende midler eller smertestillende midler og dype peeling krever sedering fordi de bruker fenol.

Gjenopprettingstiden for dype peeling kan vare opptil 2 uker, selv om du kan ha reduksjoner i flere måneder. En lett peeling har en kort gjenopprettingstid noen dager.

Profesjonell microdermabrasion

Microdermabrasion kan behandle en rekke hudforhold, inkludert lys arr, skade forårsaket av sol og misfarging. Det virker ved å bidra til å tykke kollagen i huden mens det fjerner det ytre laget oftere og skadet, og skaper et yngre utseende.

Ikke c’det er nesten ingen død tid for microdermabrasion. Du kan føle rødhet, tørrhet eller peeling i flere dager etter prosedyren.

Triks

Hvis du trenger en umiddelbar løsning for ikke-ensartet hudtone, er det mange gode sminkealternativer. Disse inkluderer:

 • Foundation, som tilbyr et tykt deksel som er designet for å bli brukt i hele ansiktet for å standardisere hudtonen
 • Farget fuktighetsgivende kremer, som kommer i nyanser av huden og grønne toner. De grønne fargene er ideelle for de som gjør med liten rødhet. Disse tilbyr ikke full grunndekning, men de kan hjelpe med små uregelmessigheter.
 • Korrigere, designet for å dekke flekker eller diskomstasjoner i huden

Ta ut mat

Hvis du vil ha ensartet tonen i huden din, er det en rekke gode rettsmidler som du kan prøve hjemme, inkludert livsstilsendringer og naturlige ingredienser.

I noen tilfeller må du konsultere en lege eller en hudpleie spesialist. Hvis du opplever flekker eller uregelmessigheter som kan skyldes en tilstand nedenfor, fikser du umiddelbart en avtale. Disse forholdene inkluderer:

 • Mol eller flekker som kan være hudkreft
 • psoriasis
 • Alvorlig akne som ikke svarer på hjemmebehandling
 • rosacea

Hvis hjemmemedisinene ikke har jobbet for deg etter 1 måned, og du vil se flere resultater, sikre en avtale med legen din eller en hudpleie spesialist: de vil nok være i stand til å hjelpe deg.