Hvordan er synet etter grå stær operasjon?

Kan man få grå stær flere ganger?

Etter en grå stær-operasjon kan enkelte oppleve at synet etter hvert blir uklart igjen som følge av etterstær bak den nye linsen. Dette kan løses med en rask og smertefri laserbehandling. Ved en grå stær-operasjon tar vi den syke, uklare linsen ut av øyet og erstatter den med en kunstig plastlinse.

Kan grå stær komme tilbake etter operasjon?

Vanligvis tar operasjonen rundt 10-20 minutter og man vil mest sannsynlig kunne dra hjem samme dag. Fordi det er en kunstig linse, kan ikke grå stær komme tilbake på samme øye etter at du har operert fordi den ikke kan bli tåkete på samme måte som en naturlig linse.

Når kan jeg kjøre bil etter grå stær operasjon?

Du kan ikke selv kjøre bil etter operasjonen. I enkelte tilfeller kan vi bruke laser som etterbehandling. Hvis øyet ellers er normalt, oppnår over 95% av pasientene vanligvis normalt eller tilnærmet normalt syn i etterkant av operasjonen.

Hvor lang tid tar det før synet er stabilt etter en grå stær operasjon?

øye. Etter en grå stæroperasjon anbefales det at man venter noen uker før man tar en ny synsundersøkelse hos optiker. Dette for å være sikker på at styrken er stabil. Styrken før- og etter en operasjon er ofte veldig forskjellig, og man vil ha behov for å endre sine lesebriller/progressive briller.

Hvordan merkes Etterstær?

Noen opplever forbigående uklart syn på grunn av øyedråpene. Det er heller ikke uvanlig med «flyvende fluer» (mouches volantes) i synsfeltet den første tiden etter behandlingen. Dette er små flekker / tråder / prikker som sklir foran synsfeltet. Du bør ikke kjøre selv hjem fra behandlingen.

Er grå stær operasjon vondt?

Mulig risiko ved operasjon

Alle operasjoner innebærer en viss risiko, men det er sjelden med komplikasjoner under en grå stæroperasjonen. Noen får milde plager et par dager etter operasjonen som er lett å behandle, som for eksempel blåmerker, smerter, betennelse eller infeksjon.

Når kan jeg sminke meg etter grå stær operasjon?

Når kan jeg sminke meg igjen? Etter en synskorrigerende operasjon skal du unngå sminke i en uke for å minske risikoen for infeksjon. Husk at vi den første uken etter operasjonen ber deg om å være ekstra nøye og forsiktig slik at du unngår infeksjonsrisiko.

Når kommer Etterstær?

Etterstær forekommer hos en del som opereres for grå stær. Det skyldes at hinnen som linsen satt i blir ugjennomsiktig. Symptomene er de samme som ved vanlig katarakt. Etterstæren kommer gjerne i løpet av det første året etter operasjonen og sjansen er større desto yngre pasienten er.

Hvor fort kan grå stær utvikle seg?

Som regel utvikler den grå stæren seg over flere år, men hastigheten på denne utviklingen kan variere betydelig fra person til person. Grå stær kan også en sjelden gang være medfødt og eventuell operasjon utføres da i løpet av kort tid slik at synsutviklingen hindres minst mulig.

Hvordan merker jeg at jeg har fått grå stær?

Grå stær gir først og fremst nedsatt syn, «tåkesyn», både på avstand og på nært hold. Noen opplever at de ser bedre når lyset ikke er for sterkt. Årsaken er at pupillen er større i mørket, og en større del av linsen slipper da lysstrålene gjennom. Øyet som er angrepet, kan bli mer og mer nærsynt.

Hvem er mest utsatt for grå stær?

Grå stær (katarakt) Uklar øyelinse som gir uklart og tåkete syn. Er vanligst hos personer over 65 år. Uklar øyelinse som gir uklart og tåkete syn.