Hvordan enchroma briller fungerer?

Hva er enchroma briller?

En dårlig visjon om farger eller mangel på visjon av farger betyr at du ikke kan se dybden eller rikheten til noen fargeskygger. Det er vanligvis referert til som daltonisme.

Selv om colotonisme er det vanlige begrepet, er den komplette kolonismen sjelden. Dette er når du ser ting bare i svarte, grå og hvite toner. Oftere har folk med liten visjon av farger vanskeligheter med å skille mellom rødt og grønt.

Daltonism er vanlig, spesielt hos menn. L’8% av hvite menn og 0.5% av kvinnene CE L’de anslår American Optometric Association. Det er en arvelig tilstand, men kan også kjøpes. Det kan oppstå hvis øynene er skadet på grunn av skade eller en annen sykdom som påvirker utsikten. Noen stoffer og # 8217; aldring kan også forårsake kolonisme.

Enchroma briller hevder å bidra til å oppdage forskjeller mellom farger. De hevder også å legge til ytterligere livlighet til fargene som folk med daltonisme kanskje ikke fullt ut erfaring.

Enchroma briller har vært på markedet i ca åtte år. Flere viral video på internett viser Doltonic-folk som bærer enchroma-briller, og for første gang ser de verden i farge.

L’Effekt i disse videoene vises dramatisk. Men hvor sannsynlig disse brillene jobber for deg?

Enchroma briller arbeid?

For å forstå vitenskapen ved foten av enchroma briller, er det nyttig å vite litt og # 8216; hvordan blindheten skjer i første omgang.

L’Menneskelig øye inneholder tre farvensitive fotopigments. Disse fotopigments er plassert alle’interiør av retina reseptorer kalt kegler. Keglene sier til øynene dine hvor blå, rød eller grønn C’er i et objekt. Så gi hjernens informasjon om hvilke fargeobjekter som er.

Hvis du ikke har nok av en fotopigigering, vil du få problemer med å se den fargen. De fleste tilfeller av dårlig visjon om farger innebærer en rødgrønn fargemangel. Dette betyr at du har problemer med å skille mellom noen røde og grønne farger, avhengig av deres intensitet.

Enchroma briller er opprettet for leger å bruke under laser kirurgi prosedyrer. Opprinnelig ble de produsert som solbriller med linser dekket i spesielt materiale som overdrevne lengder D’lysbølge. Dette har hatt den ekstra effekten av å lage mettede og rike farger.

L’Oppfinner av briller Enchroma har oppdaget at belegget av disse linsene også kunne tillate folk med liten syn på fargene for å se forskjellene i pigment som ikke kunne oppdages før.

Foreløpig søk antyder at briller fungerer, men ikke for alle og variable.

En liten 2017 Studio På 10 voksne med rødgrønn kolonisme indikerte resultatene at enchroma-briller bare førte til en betydelig forbedring i å skille farger for to personer.

L’Enchroma Company understreker at for folk med fullstendig kolonisme, vil brillene deres ikke hjelpe. Dette skyldes at du må kunne skille en farge for enchroma-briller for å forbedre det du ser.

Vi trenger videre forskning for å forstå hvordan store enchroma briller kan fungere som en behandling for lav fargevisjon. Men det ser ut til at det fungerer bedre for folk med mild eller moderat kolonisme.

Enchroma briller koster

Sekund Enchroma nettsted, Et par voksne enchroma briller koster mellom $ 200 og $ 400. For barn starter briller på $ 269.

Brillene er for tiden ikke dekket av noen forsikringsplan. Hvis du har utsikt over utsikten, kan du be om å få enchroma briller som solbriller. Du kan motta en rabatt eller en god.

Alternative behandlinger for Daltonism

Enchroma briller er et nytt spennende behandlingsalternativ for rødgrønne coltonic folk. Men de andre alternativene er ganske begrenset.

Kontaktlinser for Daltonism er tilgjengelig. Merkenavn inkluderer ColorMax eller X-Chrom.

Selv avbrudd av narkotika som forårsaker dårlig visjon om farger, for eksempel blodtrykk og psykiatriske legemidler, kan være D’hjelp. Pass på at du snakker med legen din før du forstyrrer noen foreskrevet medisinering.

Genterapi for folk som arvet Daltonismen blir for tiden undersøkt, men det er fortsatt ingen forbruksprodukt på markedet.

Hvordan verden kan vises når du bruker enchroma briller

Daltonism kan være mild, moderat eller alvorlig. Og hvis du har en lav fargevisning, kan du ikke vite hvordan du skal vite.

Hva annet kan virke som en levende gul kan virke ugjennomsiktig grå for deg. Men uten noen som understreker det, ville du ikke være klar over at det ikke var noen uoverensstemmelse.

Begrenset fargesyn kan påvirke måten du samhandler med verden på. For eksempel, når du kjører, kan du ha problemer med å skille mellom hvor et rødt tegn slutter og solnedgangen begynner bak den. Det kan være vanskelig å vite om klærne velger virker & # 8220; Match & # 8221; eller de ser fint sammen.

Etter å ha hatt enchroma briller, tar det vanligvis fra 5 til 15 minutter før du begynner å se farger annerledes.

Anekdotisk, det ser ut til at noen mennesker opplever en dramatisk forskjell i måten verden ser ut til. I noen tilfeller kan folk som bærer enchroma briller se for første gang nyansene og dybden på deres barn eller hårfargen til partneren sin.

Selv om disse sakene av studier er kilde til inspirasjon, er de ikke typiske. I de fleste tilfeller tar det litt tid på å ha på seg briller og # 8220; utøvelse & # 8221; for å se nye farger for å legge merke til en endring. Du kan trenge en person som ser fargene godt for å markere spesielt rike eller unike farger, slik at du kan trene øynene dine for å identifisere dem.

Ta bort

Enchroma briller er ikke en kur for kolonisme. Når brillene ble fjernet, vises verden som før. Noen som opplever briller opplever et øyeblikkelig og dramatisk resultat, mens noen mennesker ikke er imponert.

Hvis du vurderer enchroma briller, snakk med din oftalmolog. De kan teste øynene dine for å se om du trenger denne typen behandling og snakke med deg om forventninger til din spesifikke type daltonisme.