Hvordan en prostata eksamen utføres?

Fordi prostata eksamener utføres?

Din prostata er en kjertel av en valnøttstørrelser som ligger i nærheten av blæren. Prostata hjelper til med produksjon av seminalvæske.

En prostata eksamen kan hjelpe legen din diagnostisere en ingrossata eller betent prostata. Det kan også hjelpe dem med å diagnostisere prostatakreft, som er Den nest vanligste Kreftform blant amerikanske menn.

Eksamen inkluderer generelt en digital rektal undersøkelse (DRE) og en test for spesifikke prostata antigennivåer (PSA). Legen vil kanskje utføre en prostata eksamen hvis du har symptomene på en prostataforstørrelse. Noen leger gjør det som en del av en rutinemessig sjekk.

Hvem skal gjennomgå en prostata eksamen?

Fra 50 år skal alle menn diskutere prostata kreft screening med legen sin. L’American Cancer Society (ACS) anbefaler menn til den høyeste risikoen for å ha denne samtalen ALL’alder 45 år.

Du regnes som en større risiko hvis du er afrikansk amerikaner eller hvis en første graders slektning har hatt prostatakreft før 65 år. Hvis mer enn en førstegrads relativ har hatt prostatakreft før 65, kan du vurdere å starte prostata kreft screening selv før.

ACS estimater det vil være om 180,890 Nye tilfeller av prostatakreft i USA i 2016. Med vilje 26.120 Menn vil dø.

Prostatakreft er lettere å behandle før det sprer seg. Men noen prostata svulster vokser så sakte som ikke alltid krever behandling. Mye avhenger av alder og andre faktorer.

Diskuter risikofaktorene dine med legen din og spør om du bør ta en prostata eksamen som en del av din årlige sjekk.

COS’er en digital rektal eksamen?

Den vanligste måten for leger å sjekke helsestatusen til prostata er med en DRE. Det er en ganske rask og enkel prosedyre.

For eksamen, vil du holde deg i livet mens du står eller du førte deg på din side med knærne foldet mot brystet ditt.

Legen vil smøre en løs finger og vil forsiktig plassere alt i endetarmen i endetarmen. Vil bevise en hånd på prostata og den andre hånden vil høre bekkenområdet. De burde bare elske noen få øyeblikk.

Du kan prøve en midlertidig ubehag. Du kan også føle behovet for å urinere, spesielt hvis prostata er ingrossed eller betent.

Legen vil kunne fortelle deg om prostata ser ut til å ha normal størrelse og form. Generelt har en DRE ingen risiko.

Tilleggsinformasjon: Digital rektal undersøkelse »

COS’er en eksamen Dell’spesifikt prostata antigen?

Legen din kan også teste blodet ditt for PSA-nivåer for prostatakreft screening. PSA er et protein som hjelper flytende sæd.

Det er normalt enn PSA inngår i blodet. Flere ting kan øke nivåene av PSA over normal, inkludert:

  • En betent eller infisert prostata
  • En prostataforstørrelse
  • Noen former for prostatakreft

Noen former for prostatakreft kan senke PSA.

Før du gjør testen, spør legen din fordeler og ulemper. PSA-testen kan forårsake falske positive og falske negativer for prostatakreft. Dette kan føre til ytterligere tester og behandlinger, som kan forårsake angst.

Tilleggsinformasjon: Eksamen Dell’spesifikt prostata antigen (PSA) »

Hvordan må jeg forberede meg på eksamen for L & # 8217;?

Du bør informere legen din dersom du har hemorroider, tårer anal eller andre problemer med anus. L’Eksamen vil være enklere hvis du puster normalt og prøver å slappe av.

Før du tar en PSA-test, informer legen din om eventuelle stoffer og kosttilskudd du tar. L’Nylig utløsning kan også påvirke PSA-nivåene. Spør legen din om du trenger å avstå fra # 8217; seksuell aktivitet før testen.

Kostnad for en prostataundersøkelse

Hva skjer etter L & # 8217;?

Ditt blod må sendes til et laboratorium for analysen, så resultatene av PSA vil ikke være umiddelbart tilgjengelig. Legen din vil gi deg beskjed når de har resultatene.

Laboratorieapporten vil vise nivået på PSA i blodet som:

Del på Pinterest

I tillegg til å kontrollere mengden PSA i blodet, vil legen vurdere hastigheten som dette nummeret endres på. Mange ting kan påvirke Ptil, så testresultater krever en oppmerksom analyse av en ekspert. Legen vil ta hensyn til all helseinformasjon.

Hvis du har et unormalt resultat av PSA-testen, betyr det ikke at du har en prostatakreft. De fleste menn med høyt PSA-nivå har ikke prostatakreft. Av 25 prosent av menn som har en biopsi på grunn av et høyt nivå av PSA har prostatakreft.

Det er også mulig at menn med prostatakreft har normale resultater i DRE og PSA-tester.

Hva skjer etterpå?

Hvis de oppdager noe som angår dem under DRE, vil legen diskutere det med deg. En prostataforstørrelse er ganske vanlig, spesielt med alderen av Dell’alder.

Et unormalt resultat av Ptil kan be om ytterligere studier. Legen vil kanskje gjenta testen. Hvis de mistenker at du har en prostatakreft, kan de anbefale andre diagnostiske tester.

For eksempel A’transterectal ultralyd bruker lydbølger for å gi bilder fra prostata. For denne testen legger legen en liten sonde i endetarmen. Testen tar ca 10 minutter. Det kan være ubeleilig, men det er vanligvis smertefullt og har ingen langvarige bivirkninger.

En biopsi kan også bidra til å bekrefte eller ekskludere kreft. For en biopsi bruker en lege en nål for å fjerne forskjellige stoffstykker fra prostata. De kan bruke en’transrectal ultralyd for å kjøre nålen i riktig posisjon. Stoffprøvene undersøkes under mikroskopet for kreftskilt.

Biopsien varer fra 10 til 15 minutter. Du kan ha litt «8216; av mindre ømhet og blødning etter prosedyren.

Resultatene bestemmer følgende trinn.