Hvordan en bong fungerer? FORDELER, RISIKO OG MYTHS

Del på Pinterest

Bongs, som du også kan vite med jargal vilkår som Bubbler, Binger eller Billy, er vannrør som brukes til røyking av cannabis.

I århundrer. Det sies at ordet bong kommer fra det thailandske ordet & # 8220; Baung & # 8221; For et bambusrør som brukes til å røyke gress.

Dagens Bong synes mye mer komplisert enn et enkelt bambusrør, men de reduserer alle de samme grunnleggende prosessene.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan Bong jobber, og fordi, i motsetning til tradisjon, er de faktisk ikke bedre for lungene dine enn andre metoder for røyking.

Hvordan fungerer de?

Bongs er tilgjengelig i alle former og størrelser. Noen er veldig enkle med bare en bolle og et rom. Andre er arbeider D’farget kunst og blåst i munnen.

På slutten av dagen er de alle fundamentalt det samme: Filtrer og kul røyken som kommer ut av den brennende marihuanaen.

Bong har generelt en liten bolle som inneholder tørt gress. Når du slår på gresset brenner. I mellomtiden, mens inspirerende, vannet på bunnen av boblboblene (eller Percola, hvis du vil være teknisk). Røyking stiger gjennom vannet og deretter rommet før du går inn i munnen og lungene.

De er virkelig bedre for lungene dine?

Hvis du er ute etter et mykere skudd, vil en bong bare gi deg denne henseende til # 8217; Dampende gress rullet opp i papiret.

Som forventet eliminerer vannet i en bong den tørre varmen som er oppnådd fra en stokk. L’Effekt er ofte beskrevet som kjøligere, kremaktig og glatt i stedet for hard.

Denne effekten kan være misvisende, skjønt.

Mens den mykere røyken kunne få deg til å føle deg bedre på lungene, er du fortsatt røyking. Og den røyken fyller fremdeles lungene dine (vi sparer leksjonen om hvorfor dette er en dårlig nyhet for helsen din).

Selvfølgelig kan en liten mengde dårlige ting filtreres. Men det er ikke nok å gjøre en forskjell.

Ja, det betyr at alle de historiene om bongs som veien & # 8220; Safer & # 8221; Røyking er i stor grad basert på søppelvitenskap.

Hittil har Bong Security vært ganske lav i listen over prioriteringer når det gjelder medisinsk forskning. Men siden cannabis blir lovlig på flere områder, kan dette endres.

Så du sier at de er skadelige?

Ja, jeg er lei meg.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging og andre helseorganisasjoner, røyking er skadelig for lungens helse, uavhengig av hva du røyker på grunn av kreftfremkallende midler som frigjøres ved forbrenning av materialer.

Røyking marihuana, både gjennom doobie eller bong, kan skade lungevev og forårsake arr og skade på små blodårer.

En annen risiko for å huske på er knyttet til plastbrevet. Plast som inneholder kjemikalier som BPA og ftalater har vært forbundet med negative effekter på helse, inkludert kreft.

Risiko for helsen til bong til side, avhengig av hvor du bor og av de lokale lovene, ha en bong med marihuana i eller til og med noen rester kan få deg i lovlig varmt vann.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser også at Sola Marijuana-røykere har flere helsebesøk relatert til åndedrettsvilkår i forhold til røykfrie, uavhengig av metoden som brukes til å inhalere røyk.

De er veldig mer skitne enn et toalettsete?

C’er en’ideen rundt online som bongs er mer skitne enn toalettseter. Selv om vi ikke finner studien som dette munnstykket kommer (sannsynligvis fordi det ikke eksisterer), øker du et godt poeng.

Det har virkelig vært Saksrapport Folk som blir syke med lunge tuberkulose som deler en bong. Selv om du ikke deler, kan bruken av en Bong fortsatt sette deg i fare for lungesykdommer, inkludert farlige lungeinfeksjoner for livet.

For eksempel a Undersøk saken 2017 Beskriver en mann som utviklet en nekrotiserende lungebetennelse fra # 8217; bruk av bong. Dette er en alvorlig tilstand som forårsaker den permanente døden til det lunge stoffet.

Legene har etablert at han inhalerte aerosol vann forurenset av et glass Bong & # 8220; filtrert & # 8221;. Avlinger og pads fra bong og pasienten bekreftet at bakteriene kom fra bong.

Bunnlinjen

En bong kan avkjøle og filtrere røyken for å gi deg et jevnere pust som ser mindre vanskelig ut enn det du får med en rullet stang, men beskytter deg ikke mot risikoen for å røyke helse.

Hvis du bruker en bong regelmessig, kan det være på tide å sette vakre blomster og la det hvile på en hylle.

Hvis du planlegger å bruke cannabis for rekreasjons- eller medisinske formål, anbefaler eksperter å ta en annen måte å introdusere den i kroppen din.

Noen alternativer, avhengig av dine ønsker og dine behov, er sprayer, kapsler, oljer og mat til CBD, som gummy candies.