Hvordan effektivt administrere IBS-C / CIC

Hvis du har blitt diagnostisert med syndromet til’irritabel tarm med forstoppelse (IBS-C) eller kronisk idiopatisk forstoppelse (CIC), kan du finne deg selv å låne ut til ditt gastrointestinale system litt og oppmerksomhet fra fra tid til annen. Tross alt krever effektive behandlinger litt oppmerksomhet.

Men hvis du skjønner at du tenker oss regelmessig, er det mulig at behandlingsplanen din ikke virker. En effektiv behandlingsplan bør forlate deg uten symptomer og føle deg autorisert til å leve livet ditt. Hvis du ikke føler dette, må du kanskje endre behandlingsplanene dine eller finne nye måter å håndtere symptomer på.

Hvor lenge vil jeg trenge omsorg?

L’IBS-C er kronisk. Når du har diagnostisert, vil du sannsynligvis møte symptomene, og du må behandle dem for resten av livet ditt. En effektiv behandlingsplan lindrer symptomer, reduserer sannsynligheten for re-oppkjøp og hjelper deg med å finne en følelse av kontroll over ditt daglige liv.

Hvis IBS-C-behandlinger er vellykkede, kan du tenke på tilstanden bare fra tid til annen. Hvis behandlingene ikke er effektive, kan du oppdage at du tenker på hva du spiser, hvordan du føler og hva du kan gjøre for å føle deg bedre.

I motsetning til behandling for IBS-C, kan behandling av CIC ikke pågår. CIC er tilbakevendende forstoppelse. Forstoppelsesperioder kan vare i flere uker eller måneder. Jeg tilbrakte denne gangen, symptomene stopper og tarmbevegelsene kunne gå tilbake til normal. Behandling kan bare være nødvendig i tilfelle forstoppelse eller vanskeligheter med en tarmbevegelse.

Hva er behandlingene for IBS-C og CIC?

Behandlinger for IBS-C og CICs er like fordi symptomene er like. L’Hovedmålet er lindrende symptomer. Behandling for IBS-C er imidlertid en bit & # 8216; mer komplett.

Siden IBS-C er kronisk, bør behandlingsplaner utformes for å lindre symptomer og hindre fremtidige problemer. Du må kanskje endre behandlingen, spesielt i perioder med stress og endring, men behandlingsmålet skal være det samme.

L’Behandlingsmål med CIC er å lindre forstoppelse og forbedre kroppens evne til å bevege seg riktig gjennom tarmen. Behandlingene er generelt nødvendig bare midlertidig, men noen livsstilsendringer kan bidra til å hindre fremtidige forstoppelsesproblemer.

Hvordan det behandles L’IBS-C?

Behandlinger for IBS-C kommer tilbake til tre hovedkategorier:

Kostholdsendringer

Fokus på fibrene: Noen fiberrike matvarer er kjent for å forverre symptomene på # 8217; IBS-C. Disse inkluderer matvarer som kan forårsake gass som kål, bønner, brokkoli og asparges.

Noen fiberrike matvarer kan bidra til å lindre forstoppelse, men bruk dem forsiktig hvis du har gass- og hevelsesproblemer. Introduser dem i kostholdet ditt sakte i # 8217; noen uker bue. Plutselig øke mengden fiber du spiser, kan forverre situasjonen.

Eliminer utløsermat: Den beste måten å identifisere problematiske matvarer kan være en matdagbok. Registrer hva du spiser når du spiser det og noe symptom du føler etter å ha spist. Så arbeid med legen din for å identifisere mulige utløsermatvarer.

Trigger matvarer inkluderer gluten, fettstoffer, alkohol og noen typer frukt og grønnsaker. Disse matvarene kan forårsake symptomer eller forverres symptomer. Slutte å spise dem og deretter reintroduce dem sakte en om gangen. Du kan jobbe med en registrert dietitian for å gjøre det.

Reflektere over probiotika: Probiotika er sunne bakterier. De er tilstede i mage-tarmkanalen (GI), men noen ganger er deres nivå ikke nok til å opprettholde riktig gastrointestinal helse.

Forskning & # 8211; Undersøkelser viser at å spise mat med stor mengde probiotika kan forbedre symptomene på # 8217; IBS. Probiotika finnes i matvarer som Yoghurt, Sauerkraut og Kombucha. Du kan også ta kosttilskudd som inneholder høye doser bakterier.

Narkotika og kosttilskudd

Anser fibertilskudd: Fiberrike matvarer er rike på en rekke sunne fordeler, som vitaminer og næringsstoffer. Imidlertid, noen ganger symptomene på «8217; IBS-C som hevelse og gass.

Fiber kosttilskudd som metamucil og citrucel kan faktisk være mer nyttig. De gir deg den ekstra massen du trenger uten de andre symptomene. Pass på at du drikker mye vann hver dag for å redusere mulige bivirkninger.

Søk etter reseptbelagte alternativer: Lubiproston (Amitiza) er et reseptbelagte legemiddel som øker mengden hemmelige væsker av væskene i Dell & # 8217;. Med mer væske kan kroppen din være i stand til å passere avføringen lettere.

For tiden er dette stoffet godkjent for L’Jeg bruker bare hos kvinner i alderen 18 år og eldre. Dette legemidlet er også generelt foreskrevet bare for kvinner med IBS-C som har opplevd dårlig suksess med andre behandlingsalternativer.

Vær forsiktig med avføringsmidler: Benk-top-stoffer kan virke attraktive som en rask løsning, men kan faktisk forårsake flere problemer hvis det ikke brukes riktig. Før du bruker en, snakk med legen din eller apoteket. Dette gjelder spesielt hvis du allerede tar medikamenter for IBS-C.

Endringer i livsstilen

Forbedre din sunne livsstil: Små endringer i vaner kan ha en betydelig innvirkning på din generelle helse.

Drikker mye vann hver dag kan lindre forstoppelse. Et balansert kosthold vil hjelpe deg med å få tilstrekkelige næringsstoffer og et konstant fiberbidrag.

Sedentary folk er mer sannsynlig å lide av forstoppelse, men L’Regelmessig trening stimulerer den normale funksjonen til mage-tarmkanalen.

Beskytt din mentale helse: Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder et sterkt forhold mellom stress eller angst og IBS. Finn måter å håndtere stress på, redusere L’angst og ansiktsendringer i livet ditt kan bidra til å redusere symptomene og hindre fremtidig rehabilitering.

Hvordan CIC behandles?

Behandling av CIC Falls innen tre hovedkategorier:

Endringer i livsstilen

Konsentrert på fibrene: Før du tar en benk avføringsmiddel, bør du vurdere det du spiser kan påvirke driften av # 8217;. Fiberen gir volum til avføres, som kan lette passasjen av en tarmbevegelse. Øk antall fiberrike matvarer i kostholdet ditt, men det begynner sakte. Hvis du spiser for mange matvarer rik på fiber samtidig, kan du prøve hevelse og magesmerter.

Flytt: Hvis du sitter for det meste av dagen, kan en liten bevegelse gjøre en stor forskjell. L’Regular trening øker muskulær aktivitet i # 8217; tarmene, deretter dedikasjon fra 15 til 20 minutter hver dag for å ta en tur i nabolaget.

Medisinering

Søk etter avføringsmidler: Ulike typer avføringsmidler er tilgjengelige på telleren. Noen er bedre enn andre for folk som lider av kronisk forstoppelse. Før du tar en av hyllen, spør du apoteket ditt.

L’For hyppig bruk av avføringsmidler kan forårsake uønskede bivirkninger, inkludert dehydrering, elektrolytisk ubalanse og muligens økning i forstoppelse.

Snakker om reseptene: Reseptbelagte legemidler er tilgjengelige for personer med CIC. Alle jobber litt annerledes, så snakk med legen din om dine viktigste bekymringer eller mer irriterende symptomer.

Lubiproston (Amitizia) er tilgjengelig for kvinner i alderen 18 år som lider av kronisk forstoppelse. Tiltrekker vannet i # 8217; tarmene, som kan forbedre måten som intestinale bevegelser passerer.

En andre medisinering, linaklotid (Linzess), tiltrekker også vann i # 8217; tarmene for å akselerere bevegelsen av avføringen.

Kirurgi

Fjern blokkene: Hvis forstoppelsen du lever er resultatet av en blokk i mage-tarmkanalen, kan kirurgi være det beste alternativet. Anal Fissures eller Stenosis kan forhindre intestinale bevegelser å passere normalt gjennom mage-tarmkanalen. Dette kan føre til forstoppelse, noe som kan forårsake ytterligere symptomer på gastrointestinal lidelse.

Fjern kolon deler: Som en siste utvei, kan legen foreslå å fjerne en del av tykktarmen. Dette er A’alternativet, men det er sjelden brukt av leger.

Hva er de mest effektive behandlingene?

Den mest effektive behandlingen er det som lindrer eller stopper symptomene og hjelper deg med å føle deg i kontroll over din tilstand. Din første behandlingslinje kan ikke være nok, og du må tilpasse seg en ny strategi.

For mange mennesker kan en holistisk tilnærming hjelpe enormt. Dette gjør at du kan gjøre betydelige livsstilsendringer som kan lindre symptomer, og du kan bruke narkotika eller andre tradisjonelle behandlinger som foreskrevet av legen din.

For eksempel kan du finne stor suksess med endringer i kostholdet, inkludert forbruk av flere probiotika, mens du også tar medikamenter under IBS-raketter. En terapeutisk tilnærming som hjelper deg med å føle deg i kontroll, er den beste.

Nå som du kjenner L’bredt utvalg av behandlingsmuligheter for både IBS-C og CIC, bør du vurdere å snakke med legen din om hva du vil prøve. Fiks en avtale, skriv en liste over spørsmål og begynn å føle deg autorisert til å gjøre endringer for helsen din.