Hvordan du føler å ha en bipolar lidelse? En personlig historie

Bipolar lidelse er en tilstand som skaper forvirring, spesielt for de som observerer det fra ytre. Hvis du har en venn eller slektning som bor med bipolar lidelse, kan denne personen være motvillig til å dele hvordan det føles. Siden dette kan gjøre det vanskelig å vite hvordan sykdommen slår dem, les de førstehånds historiene til andre mennesker som sameksisterer med bipolar lidelse, kan hjelpe deg med å forstå tilstanden fra deres perspektiv.

Healthline snakket med en 30 år gammel California mann av com’lever med bipolar lidelse. Han forklarte at han ikke tar medisiner, men han foretrekker trening, terapi og kosttilskudd for å bidra til å håndtere sin tilstand.

Her, i sine egne ord, hva du prøver å leve med den bipolare lidelsen. På forespørsel gjemte vi navnet sitt. Det bemerket også at dette representerer opplevelsen av en person. Andre mennesker med samme lidelse kan ha svært forskjellige opplevelser.

Bipolar mani

For fremmede som ser på innsiden, vises bipolar mani i mange former. Under disse følelsesmessige toppene kan din venn eller slektning bli full av energi og overdreven entusiastisk om livet. Mania kan være mild, moderat eller alvorlig, så du kan ikke alltid koble deres lykke og eufori til en forstyrrelse av humøret. Noen ganger er alt du ser er en morsom, optimistisk og munter person: festenes liv. Men andre ganger kan du merke uregelmessig oppførsel med deres gledelige humør.

Denne personen kan bli mer snakkesalig, til det punktet at andre ikke kan få et ord. De kan også snakke raskt eller synes impulsiv og lett distrahert. Selv om dette kan skape forvirring for deg, kan dette være en flott tid for folk som bor med bipolar lidelse.

Slik beskriver denne unge mannen sin episoder av Mania & # 8230;

Mania-delen er fantastisk. Jeg har tonnevis av energi, og jeg vil ikke stoppe.

Den beste delen av Mania er at jeg er så optimistisk på alt. Du kan krasje en bil i huset mitt, og jeg vil svare: «Hva et fint øyeblikk å bygge noe nytt!& # 8221; Jeg er den mest kreative under denne prosessen, så jeg gjør alt som er mulig for å kapitalisere det. Kunstnerisk eller konstruktiv, jeg er klar for alt.

Jeg liker mer å løpe rundt og underholde folk, noe som gjør dem til å le og oppføre seg som en stor klovn. Jeg tar mye tilfredshet med latter og smiler jeg kan få fra folk. Det får meg til å føle seg uovervinnelig.

Hver morgen våkner jeg meg klar til å gå, selv om natten før jeg ikke sov mye. Jeg trenger virkelig ikke å sove så mye, så jeg går og går og gjør så mye. Jeg ser alle vennene mine, jeg har det gøy, jeg gjør alt i min liste over ting å gjøre og mer.

Og jeg snakker. Jeg er overalt, dominerer hver samtale. Jeg ble fortalt at jeg snakker for fort og endrer emnet så fort at det er vanskelig for andre å holde tritt med meg. Noen ganger kan jeg ikke holde tritt med meg selv.

Dessverre er dette når jeg går ut mer, jeg bruker alle pengene mine og drikker for mye. Jeg deltok i noen scoops under min mani, men ikke fordi jeg var veldig sint. Skriv inn en kamp i en bar med en dobbel fyr i min størrelse er spennende. Jeg vet at det er ødeleggende, men det er den største form for underholdning fordi den er rå, hard og helt farlig. Jeg må fortsatt være alvorlig skadet i en av disse kampene, så jeg fortsetter å intensivere meg hver gang. Det er som et spill for meg.

En positiv side av Mania er at mitt seksuelle ønske går til å vippe. Jeg vil ha mye mer sex i denne perioden, og noen ganger er det litt & # 8216; for mye for kjæresten min.

Under min mani føler jeg meg som en gud. Jeg føler at jeg kunne gjøre noe, så selvfølelsen stiger til stjernene. Jeg kan ikke forklare det, men når Mania slås av, har jeg ingenting. Uten den høye Mania, ville jeg ikke kunne tolerere minimumene til depresjon.

Bipolar depresjon

Mania er ikke det eneste symptomet på den bipolare lidelsen. Folk som bor med denne lidelsen har også perioder med depresjon og veksler mellom høy og ekstrem bass. Du kan ha for kjennskap til disse ekstremene, og disse statene D’uforutsigbar sjel.

Din slektning kan le og ha det gøy en dag. Og så neste dag, kobler de fra familien og isolerer seg uten en åpenbar grunn. De kan ha lite å si, enkelt irritere eller miste motivasjon, noe som kan være en vanskelig tid for alle. Din slektning kan også bare gå tilbake til en normal mengde energi uten depresjonssymptomer. De kan forbli så opp til neste maniske episode.

Slik beskriver denne unge mannen sin bipolar depresjon & # 8230;

Når jeg er deprimert, vil jeg bli igjen alene. Det er ikke det jeg vil være alene; Jeg vil at alle skal forsvinne. Jeg vil ikke gå hvor som helst, se noen eller gjøre noe. Uansett hva jeg gjør, forteller folk meg at jeg gjør noe galt. Så den enkleste måten å føle seg bedre, gjemmer seg.

Se alle de menneskene går videre, leve sine små glade liv er en irriterende påminnelse om min bipolare lidelse og hvordan jeg aldri vil ha den slags stabilitet. Hva er verre er å føle alle menneskene som «underholde» mens i min mani snakker om hvor stille jeg er, og at jeg ikke er underholdende. Prøv å trekke meg på moral eller gjøre noe for å få meg til å le? Nei. Bare tilbake deres klovn tilbake. Det er irriterende.

Uansett hva som er & # 8211; arbeid, gå ut med venner, mosjon & # 8211; Jeg liker ikke ting fordi de minste detaljene irriterer meg. Hvis venner inviterer meg til å gå ut, tenker jeg på å vente på busser, for å bli proppet mot sint folk, vent i kø og alle andre negative ting. Jeg tenker på enhver mulig ulempe med noe, noe som gjør at jeg frykter ideen om å gjøre noe.

Jeg forvandler seg til denne gamle gretten. Jeg tenkte på selvmord og den’Jeg har allerede prøvd en gang.

Men jo mer forstår jeg problemet, jo mer vet jeg at depresjon er midlertidig, og jeg tenker ikke alltid klart under det. Quell’Selvpåminnelse hjelper meg ikke å gjøre noe dumt.

Når jeg tenker på fremtiden, liker jeg ikke det jeg ser. Jeg kan bare forestille oss andre problemer, et uendelig arbeid og en uendelig serie skuffelser.

Slik beskriver denne unge mannen & # 8216; midten’& # 8230;

Dette er det jeg forestiller meg er for alle andre & # 8211; Sai, vanlige mennesker. Jeg våkner om morgenen og føler meg bra. Jeg er ikke redd for å møte dagen min. Jeg skal jobbe, jeg gjør ting, og jeg har mange energier hele dagen.

Jeg kan trekke med knyttneve som gir meg den gjennomsnittlige dagen. Jeg går ikke ut av tankene mine for de små problemene, jeg liker små ting, og jeg hater ikke fremtiden.

Jeg føler meg normal og det er som jeg ser meg selv. Jeg er ikke en gal kjører rundt eller en mopey, lat snegl.

Ærlig jeg skulle ønske jeg kunne bli i denne mentaliteten hele tiden, men jeg vet at det ikke vil skje. Jeg aksepterte at mine stater D’Soul vil forandre seg alene, så jeg liker det rolige mer når C & # 8217;.

Bipolar lidelse hos barn

Husk at symptomene på bipolar lidelse hos barn er forskjellig fra symptomer hos voksne. Symptomer hos barn kan omfatte:

  • Rastløshetsperioder
  • aggresjon
  • irritabilitet
  • Konsentrasjonsproblemer
  • hyperaktivitet
  • En endring i søvnmodellen

Disse oppføringene indikerer ikke den bipolare lidelsen, men du bør konsultere en lege dersom stater D’din sønns sjel blir episodisk og går ofte fra lykke til tristhet.

Ansikt når en elsket person lider av bipolar lidelse

Den bipolare lidelsen er uforutsigbar. Ta det en dag om gangen. Healing finner ikke sted fra # 8217; i dag i morgen, og det er helt normalt å bekymre seg for din relative under Mania og depressive episoder. Du kan frykte at de gjør hensynsløse eller uansvarlige beslutninger og skade under en følelsesmessig krise.

Bipolar lidelse kan være en kamp for livet. Jo mer du lærer om tilstanden, det blir lettere å tilby støtte. Personer med bipolar lidelse kan ikke kontrollere sine følelser eller stater av D & # 8217;. Husk, bipolar lidelse er ikke et tegn på svakhet. Det er en psykisk lidelse. Unngå ufølsomme eller negative kommentarer som & # 8220; trekk den ut & # 8221; O & # 8220; Datoer en rolig og # 8221;.

La ham vite at du er der for å hjelpe på alle måter. Tilbyr praktisk hjelp kan redusere stressnivået og bidra til å holde følelsene deres under kontroll. For eksempel, fra en hånd til deres hjem eller tilbud om å søke etter lokale støttegrupper for dem.

Ta bort

Bipolar lidelse er en ekte sykdom som kan ha stor innvirkning på venner og kjære. Behandlingen kan hjelpe deg med å kontrollere symptomene. Disse inkluderer Dell & # 8217 stabilisatorer; humør og for noen mennesker, antidepressiva, anti-angst narkotika, trening og strømforsyning. Noen mennesker drar også nytte av konsulent- og støttegrupper.

Hvis du lider av bipolar lidelse, snakk med legen din for å diskutere en behandlingsplan.