Hvordan dra full nytte av utnevnelsen av en skynddet lege

& # 8220; ok fantastisk! Se deg om 6 måneder! & # 8221; Legen sier, glir ut av eksamenene. Døren lukkes med et klikk. Jeg sitter i min papirkjole, alene, og skjønner at jeg aldri har gjort halvparten av mine spørsmål, og jeg har ingen anelse om at jeg skal gjøre andre tester.

Oops.

Hvis du har vært der, vet du at medisinske avtaler på 15-30 minutter i dag ikke samsvarer med de komplekse forholdene som mange av oss lever.

Vi går ofte inn i rom D’eksamen med de beste hensikter å avsløre våre symptomer i detalj og be om alt vi må be om. Men foran en autoritativ profesjonell som tydeligvis prøver å gå derfra så snart som mulig, er det lett å kollapse og gå tilbake til forpliktelsen: «Det er alt jeg trengte, takk veldig mye! Farvel til neste!& # 8221;

Legene innser ikke alltid hvordan deres hastige oppførsel påvirker nivået av trøsts komfort, for ikke å nevne deres medisinske resultater. Selv når de oppnår det, krever restriksjonene og kravene til at forsikringsselskaper og administrerte bistandsorganisasjoner krever at leger ofte tillater dem ikke å gi oss mer tid til å snakke med dem.

Lære å få mest mulig ut av korte avtaler er en av de viktigste medisinske selvforsvarsferdighetene du noensinne har lært, selv om det virkelig suger, er den vi trenger å bruke.

Her er noen måter å komme i gang.

Før # 8217; avtale

Forbered notater

Hvis du ofte ser leger (#Cancersurvorproblems), er det en god ide å skape et utpekt rom for medisinske notater, enten det er en notatbok eller en mappe i appen din.

Før hver avtale, forbereder den en agenda på 8217, som om du skal til et viktig arbeidsmøte (som, la oss innse det, du er).

Noen viktige punkter som skal dekkes:

 • symptomer eller bivirkninger som du har å gjøre med
 • Siden disse problemene påvirker din daglige drift, som din evne til å ta vare på deg selv, jobbe, ta vare på andre om nødvendig, og nyt livet (dette er også viktig hvis du er en kronisk sykdom. Du har en kronisk sykdom!)
 • Hva du allerede har prøvd å møte disse problemene
 • Forrige medisinsk behandling du har hatt
 • Hva vil du oppnå i denne avtalen

Quest’Sist er det spesielt viktig å tenke på på forhånd, fordi det ikke alltid er klart for legene hva vi håper, og det er ikke alltid klart for oss at det ikke er klart for dem.

Du leter etter en endring av stoffet? Strategier (inkludert, men ikke begrenset til, narkotika) for å takle symptomer? En diagnose? Inkluder det i notatene kan hjelpe deg med å holde deg på sporet under avtalen.

Lag en brainstorming av spørsmål

I tillegg til å ta notater om hva du vil snakke, er det nyttig å dedikere litt og tid til å tenke på hvilke spørsmål du kan spørre legen din.

En måte å maksimere en kort avtale på er å ta et ytterligere skritt fremover: Forutsi hva du kan spørre hva legen din forteller deg.

Her er noen forslag til å komme i gang:

Hvis legen foreslår et stoff:

 • Hvordan skal jeg forvente å føle med stoffet?
 • Hva er de potensielle bivirkningene?
 • Hvor lang tid tar det å begynne å jobbe?
 • Hva jeg må gjøre hvis forsikringen ikke dekker det?
 • Hva jeg må gjøre hvis jeg ikke kan tolerere bivirkninger?
 • Jeg må programmere en oppfølgingsavtale før den ikke virker?

Hvis legen foreslår ytterligere tester:

 • Hva testene kan vise? Hva de ikke kan vise?
 • Når resultatene er tilgjengelige?
 • Hva du vil gjøre hvis testene viser ingenting?
 • Hvordan sørger du for at forsikringen dekker testene?

Hvis legen din refererer til en annen leverandør:

 • Jeg må ringe dem eller ringe meg? Når jeg skulle forvente å ha nyheter og hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke gjør det?
 • Hvem skal se om denne leverandøren ikke virker?
 • Hva gjør denne typen lege?

Hvis legen din gjør en diagnose:

 • Hvordan kan jeg lære mer om denne diagnosen?
 • Hva andre diagnostiserer deg utelukket og har utelukket dem?
 • Det er progressivt? Hva er mitt perspektiv?
 • Hvor lett er du sikker på denne diagnosen? C’Det er en qualcos’annet enn det kunne være?

Hvis legen din sier at alt virker på plass eller ikke vet hva C & # 8217 er feil:

 • Hvem andre burde se?
 • Hvordan administrere disse symptomene?
 • Hva vil du gjøre for å hjelpe meg?

Under avtalen

Prioriterer dine bekymringer

Hvis du har forskjellige medisinske problemer til ansikt i avtalen, gjør du klar for muligheten til ikke å ha tid til å snakke om alt. Det kan være nyttig å etablere prioriteringer.

Velg et problem som er mer irriterende eller bekymringsfullt eller som påvirker mer på livet ditt.

Spør deg selv: «Hvis du kunne velge å forsvinne et av mine problemer, som ville gjøre den største forskjellen?& # 8221; Dette er ditt prioritert problem. Så velg en annen som du vil ankomme hvis tiden tillater det og (om nødvendig) en tredjedel hvis ting går veldig raskt.

All’Start av avtalen din, vær klar med legen din: «Jeg har tre spørsmål for å diskutere i dag hvis vi har tid. Den viktigste er x, etterfulgt av y og deretter z. & # 8221; Dette gir legen din en måte å strukturere avtalen slik at den er like nyttig som mulig.

Hvis du ikke kommer til det hele tiden som er tildelt, slutter L’avtale påminner legen dine de andre problemene du nevnte og ber om en plan om å håndtere dem, enten det er en form for en oppfølgingsavtale eller se en Profesjonell sykepleier eller annen leverandør i klinikken.

Gi dokumentasjon for diagrammet ditt

Selv om du vil tilbringe en del av avtalen din, diskutere dine symptomer eller din medisinske historie, er det ikke alltid nødvendig å dekke alt med en gang, spesielt hvis du gjør med et komplekst og kronisk problem.

Hvis legen din ikke har elektronisk tilgang til din tidligere medisinske rekord, kopierer papirkopier til avtalen og ber dem om å skanne dem i din kliniske mappe.

Det kan også være ekstremt nyttig å skrive notatene dine om symptomene, endringene i livsstilen du har prøvd og annen viktig informasjon og sette dem inn i diagrammet ditt.

Selv om legen din kanskje ikke har tid til å lese alt, kan det gjøre det & # 8211; Og deres sykepleiere og assistenter er enda mer. De fleste av oss kan lese mye raskere enn noen kan snakke eller høre.

Når du har komplekse symptomer og historier, men ikke lenge, gi skriftlig materiale, kan hjelpe deg med å kompensere for en kort avtale.

Etter avtalen

Planlegg ditt neste besøk

Med mindre problemet ditt er løst i denne avtalen, eller du er ikke sikker på programmet ditt, er det alltid en god ide å planlegge ditt neste besøk mens du fortsatt er i legenes studie.

Hvis du ikke vet når ditt neste besøk skal være, bare spør personen i resepsjonen. I min erfaring nevner legene vanligvis på slutten av ferien, men noen ganger glemmer de.

Fordi legerprogrammer kan fylle så fort, er det bedre å ikke vente på noe å komme til å gjøre en avtale.

Hvis du er på utkikk etter en diagnose, eller du styrer en kronisk tilstand, betyr planlegging avtaler regelmessig at du ikke trenger å vente så lenge for å diskutere et ineffektivt stoff eller forverring av symptomene.

Følg ditt medisinske team via telefon eller online

Noen ganger trenger du ikke engang å vente på din neste avtale for å diskutere et problem. Hvis noe skjer, eller hvis du skjønner at du ikke har fått nok tid i # 8217.

De fleste medisinske systemer bruker nå også elektroniske kliniske mapper som MyChart, som lar deg sende beskyttede meldinger til helsepersonellene dine.

Selv om de kanskje ikke kan håndtere alvorlige eller nye problemer, er det en fin måte å stille spørsmål du ikke har kommet til avtalen eller for å få hjelp med rutinemessige problemer.

Super korte medisinske avtaler er en utfordring for folk som bor med alvorlige helseproblemer

Og egentlig, det er en utfordring for alle som ønsker å være oppmerksomme på helsen din og få svar på alle sine spørsmål.

Forbered godt, bruk tid effektivt og følg når det trengs, kan hjelpe deg med å gjøre de 15-30 minutter virkelig innholdet.

Siden korte avtaler synes å være her for å bli & # 8211; Minst for nå & # 8211; Den beste måten å ta vare på oss selv er å være fleksibel på hvordan vi bruker den dyrebare tiden.

Miri Mogilevsky Det er en forfatter, lærer og praktiserende terapeut i Columbus, Ohio. De har en grad i psykologi på Northwestern University og en mastergrad i sosiale tjenester på Columbia University. Jeg ble diagnostisert med brystkreft i stadion 2A i # 8217; oktober 2017 og fullførte behandlingen våren 2018. Miri har ca 25 forskjellige parykker fra deres dager med kjemo og nyter å distribuere dem strategisk. I tillegg til kreft, de også skrive mental helse, queer identitet, sex og sikrere samtykke og hagearbeid.