Hvordan ditt hjerte fungerer

Ditt hjerte

Det menneskelige hjerte er en av kroppens organer som jobber hardere.

I gjennomsnitt slår det ca 75 ganger i minuttet. Mens hjertet slår, gir det trykket slik at blodet kan strømme for å gi viktige oksygen og næringsstoffer til hele kroppsvevet gjennom et stort nettverk av arterier og har en blodstrøms å returnere gjennom et nettverk av årer.

Faktisk pumper hjertet hele tiden et gjennomsnitt på 2.000 liter blod gjennom kroppen hver dag.

Ditt hjerte ligger under brystbenet og thoraxburet og mellom de to lungene.

Rommene i hjertet

De fire rommene i hjertet fungerer som en dobbeltsidig pumpe, med lavere øvre og kontinuerlige rom på hver side av hjertet.

De fire rommene i hjertet er:

  • Høyre forkammer. Dette rommet mottar utarmet oksygen venøst ​​blod som allerede er sirkulert gjennom kroppen, unntatt lungene, og pumpen i høyre ventrikel.
  • Høyre ventrikel. Høyre ventrikel pumper blod fra høyre atrium Alle’pulmonal arterie. L’Pulmonal arterie sender dokt blod til lungene, hvor det samler oksygen i bytte for karbondioksid.
  • Venstre atrium. Dette rommet mottar blod oksygenert av lungene og pumpen til venstre ventrikel.
  • Venstre ventrikel. Med den tykkeste muskelmassen på alle rommene er venstre ventrikel den vanskeligste pumpende delen av hjertet, da det pumper blodet som strømmer til hjertet og resten av kroppen i tillegg til lungene.

De to atriene i hjertet er både i den øvre delen av hjertet. De er ansvarlige for å motta blod fra årene dine.

De to ventriklene i hjertet er i den nedre delen av hjertet. De er ansvarlige for blodpumper i arterier.

Atri og ventrikler kontrakt for å få hjertet til å slå og pumpe blodet gjennom hvert rom. Kardialkamrene dine fyller ut med blod før hver takt og sammentrekningen skyver blodet ut i neste rom. Sammentringene utløses av elektriske impulser som avgår fra brystkoden, også kalt Senoatrial Knot (Knot Knot), som ligger i stoffet Dell’høyre atrium.

Impulser reiser deretter gjennom hjertet til den atrioventrikulære noden, også kalt AV-node, som ligger i nærheten av hjertet av hjertet mellom atriumene og ventrikkene. Disse elektriske impulser opprettholder blod som strømmer til riktig rytme.

Hjertets ventiler

Hjertet har fire ventiler, en hver til dalen ender av hvert rom, slik at blodet ikke strømme, under normale forhold, og rommene kan fylle ut blod og pumpe blod fremover riktig. Noen ganger kan disse ventilene repareres eller erstattes hvis det er skadet.

Hjerteventilene er:

  • Tricuspid ventil (høyre AV). Denne ventilen åpnes for å tillate blodet å strømme fra høyre atrium til høyre ventriko.
  • Pulmonal ventil. Denne ventilen åpnes for å tillate blodet å strømme fra venstre ventrikel i pulmonal arterien til lungene, slik at hjertet og resten av kroppen kan motta mer oksygen.
  • Mitral ventil (venstre Av). Denne ventilen åpner for å gjøre blodstrømmen fra venstre atrium til venstre ventrikel.
  • Aortisk ventil. Denne ventilen åpner for å la blodet forlate venstre ventrikkel slik at blodet kan strømme til hjertet og resten av kroppen, bortsett fra lungene.

Blodet strømmer gjennom hjertet

Når det fungerer riktig, kommer deoksyigenatblodet som kommer tilbake fra organene, forskjellig fra lungene, går inn i hjertet gjennom to hovedårene kjent som vena cavae og hjertet returnerer sitt venøse blod til seg selv gjennom koronar brystet.

Fra disse venøse strukturer kommer blodet inn i høyre atrium og passerer gjennom tricuspidventilen i høyre ventrikel. Blodet strømmer deretter gjennom lungeventilen i stammen på # 8217; lungarterie og går deretter gjennom høyre og forlot lungearterier til lungene, hvor blodet mottar oksygen under utvekslingen D’luft.

På vei tilbake fra lungene beveger oksygenert blod gjennom høyre og forlot lungeårene i # 8217; venstre atrium i hjertet. Blodet ruller deretter gjennom mitralventilen i venstre ventrikel, hjertets sentrale rom.

Blodet kommer ut av venstre ventrikel gjennom aortakventilen og i # 8217; aorta, som strekker seg til # 8217; høye fra hjertet. Derfra beveger blodet seg gjennom en labyrint av arterier for å nå hver celle i kroppen bortsett fra lungene.

Hjertet av hjertet

Strukturen av blodstrømmen i hjertet kalles koronar sirkulasjonssystem. Ordet & # 8220; coronary & # 8221; kommer fra det latinske ordet som betyr «8220; av en Crown & # 8221;. Arteriene som mate kardialmuskelen omgir hjertet som en krone.

Koronars hjertesykdom, også kalt koronarsykdom, utvikler seg vanligvis når kolesterol og fettplater som inneholder fotball, samles og ødelegger arteriene som spiser kardialmuskelen. Hvis en del av en av disse plakkene bryter, kan det plutselig blokkere en av fartøyene og forårsake hjertets dødsfall (hjerteinfarkt) fordi sulten av oksygen og næringsstoffer. Dette kan oppstå selv om en blodpropp dannes i et av arteriene i hjertet, som kan oppstå umiddelbart etter plakkpause.