Hvordan dietten din påvirker hormonene dine

Hormoner er de kjemiske budene i kroppen din. Bidra til å kontrollere praktisk talt hver fysiologisk prosess i kroppen din, inkludert:

  • metabolisme
  • immunforsvar
  • periode
  • Reproduksjon

En presis hormonell balanse er grunnleggende for kroppens korrekte funksjon. Noen matvarer i kostholdet ditt kan gjenopprette eller eliminere balansen mellom hormonene dine. Et godt balansert kosthold er viktig, spesielt hvis du er i overgangsalderen. I løpet av denne tiden av overgangen av en kvinnes liv kan hormonelle ubalanser forårsake irriterende symptomer.

Finn ut hvordan kostholdet ditt påvirker hormonene dine under overgangsalderen.

Østrogen

L’østrogen er det viktigste kvinnelige kjønnshormonet. Østrogen regulerer menstruasjonssyklusen og forbereder livmoren til graviditet. Under perimenopause, tidsperioden foregående overgangsalder, kan østrogen nivåer variere sterkt. Når du når overgangsalderen, reduserer østrogen nivåene betydelig. Svingninger og den følgelig nedgangen i østrogen nivåer fører til de karakteristiske symptomene på overgangsalderen. Disse inkluderer hetetilger, nattesvette, humørsvingninger og menstruasjonsregler.

Du kan ikke få østrogen fra kostholdet ditt. Imidlertid inneholder ulike vegetabilske matfytoøstrogener. Dette er grupper av kjemikalier som virker svakt som østrogen i kroppen din.

Dette kan hjelpe

Å spise mat rik på fytoøstrogener kan bidra til å avlaste noen av menopause symptomer. Det kan også bidra til å redusere risikoen for noen forhold knyttet til overgangsalderen.

Soya er den rikeste matkilden til fytoøstrogener. Det er spesielt rik på en type fytoøstrogen som kalles isoflavoner. Isoflavoner i soyabønner binder seg til østrogenreseptorer i kroppen din. Det har vært hundrevis av studier på isoflavoni og soya, med motstridende resultater. Men ifølge American Journal of Clinical Nutrition, Det er betydelige bevis på at soyabønne matvarer kan hjelpe deg med å møte ulike forhold knyttet til overgangsalderen. For eksempel kan spise soya bidra til å redusere risikoen for iskemisk hjertesykdom, forbedre blodkolesterolnivået og lindre varme blinker.

Linfrøet er en’annen betydelig kilde til fytoøstrogener. Den inneholder spesifikt en type fytoøstrogen som kalles Lignani. Som soya Isoflavoner har lignans både en østrogen og anti-jestrogen effekt, men i mye mindre grad.

Insulin og glukagon

L’insulin kan være en av de mest kjente hormonene påvirket av kostholdet ditt. Når du spiser karbohydrater, går glukosen av disse karbohydrater i blodet ditt. Dette utløser bukspyttkjertelen din for å frigjøre insulin. L’insulin binder seg til glukose molekyler og transporterer til celler, hvor de brukes til å produsere energi.

Glucagon er et annet bukspyttkjertelhormon. Har motsatt effekt av insulinet. Når du ikke spiser i lang tid, utgives bukspyttkjertelen glukagon. Dette rapporterer til leveren din for å konvertere det lagrede glykogen til glukose. Sukkeret blir så utskilt i blodet, hvor det virker som en energikilde til kroppen din mottar mat. Dette fysiologiske tilbakemeldingssystemet er utformet for å holde blodsukkernivået konstant.

Hvis du lider av insulinresistens, produserer bukspyttkjertelen normalt insulin, men musklene, fett- og levercellene reagerer ikke på riktig måte. For å kompensere for dette, produserer bukspyttkjertelen mer insulin i et forsøk på å hjelpe glukose å reise i celler. Hvis bukspyttkjertelen ikke kan produsere nok insulin, akkumuleres overflødig blodsukker i blodet. Over tid, resistens All’insulin kan føre til prediabetet eller diabetes.

Når du krysser overgangsalderen, endres kroppen din fra Ginoid, eller Pear Form, A, Apple-formet. Noen eksperter mener at denne opphopningen av magefett øker risikoen for insulinresistens og diabetes.

Dette kan hjelpe

Fremfor alt er det viktig å opprettholde et kontrollert og balansert kosthold. Å spise for mange kalorier vil gjøre deg fett, uansett hva som skjer. Dette øker risikoen for insulinresistens og diabetes.

Spis bare hvor mange kalorier brenner om dagen. Velg komplekse karbohydrater, som havre, kli, hel hvetebrød, bønner, linser og grønnsaker i stedet for raffinerte karbohydrater, for eksempel hvitt brød, kjeks, kjeks og hvitt sukker.

Cortisol

Binyrene dine utskiller kortisol. Dette refereres ofte til som L’stresshormon. Det er en del av svaret på å kjempe eller unnslippe kroppen din, som er en fysiologisk reaksjon utløst i perioder med stress eller oppfattet fare. Som en del av ditt svar på å kjempe eller rømme, er kortisol viktig for din overlevelse. Imidlertid kan hos kronisk høye kortisolnivåer i kroppen øke stressnivået, blodtrykk og visceral fett. Dette er fettet som omgir den sentrale delen og bidrar til å danne et eple.

High Cortisol nivåer i overgangsalderen er spesielt irriterende, siden overgangsalderen allerede forårsaker en endring i sammensetningen av kroppsfett.

Dette kan hjelpe

Koffein og alkoholen har vist seg å forårsake små økninger i kortisolsekresjonen. Hvis du går gjennom overgangsalderen, bør du begrense forbruket av koffein og alkohol. Dette kan hjelpe deg med å holde kortisolnivåene under kontroll.

L’Viktigheten av et balansert kosthold

I et hvilket som helst stadium av livet, følg et balansert kosthold er viktig for god helse. Unngå å spise mer kalorier enn de brennende, noe som fører til en vektøkning. Nyt en rekke grønnsaker, frukt, integralprodukter, fettfattige meieriprodukter og magert proteinkilder. Begrenser I & # 8220; søppelmatvarer & # 8221; lavt næringsstoffer og høyt i kalorier, bearbeidede sukkerarter, mettet fett og trans og natrium.

Hvis du går gjennom overgangsalderen, kan du spise soyabønneprodukter eller linfrø, også bidra til å kontrollere symptomene og redusere risikoen for visse helsemessige forhold. Det er også viktig å begrense forbruket av alkohol og koffein. Gjør noen endringer i dine spisevaner kan potensielt gjøre en stor forskjell for helsen din.

Spørsmål:

Hvor lang tid vil det ta fordi mine menopausale symptomer forbedres når jeg begynner å konsentrere seg om et mer balansert kosthold?

TIL:

Med et bedre kosthold kan du forvente å føle deg bedre i en eller fire uker. Denne gangen varierer bortfallet i stor grad fra kvinner til kvinner, avhengig av nivået av hormonell ubalanse.

Natalie Butler, RD, LD-svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.