Hvordan diagnostisert L & # 039; pulmonal arteriell hypertensjon?

Beskrivelse

L’pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) er en sjelden, men alvorlig type hypertensjon. Imiterer mange andre hjerte- og lungebetingelser. PAH forårsaker mange av de samme symptomene på hjertesykdommer og # 8217; astma. Distinguishing mellom disse forholdene og IPAS og # 8217; IPA kan være vanskelig, men forskjellige tester og verktøy kan hjelpe legen din til å gjøre en diagnose.

COS’er PAH?

PAH er hypertensjonen som påvirker arteriene i lungene og høyre side av hjertet. Pulmonale arterier og kapillærer bærer blod fra hjerte til lungene, hvor blod drypper fra oksygen fattige celler og samler cellene rike på oksygen. Hvis pulmonale arteriene er begrenset eller blokkert, kan det føre til økning i blodtrykket i dem. I tide svekker det stigende trykket på høyre side av hjertet og lungearteriene. Dette kan til slutt føre til hjertesvikt og til og med døden.

Fordi PAH er vanskelig å diagnostisere

PAH er vanskelig å identifisere og diagnostisere, selv når legen er på utkikk etter det under en fysisk undersøkelse. PAH symptomer etterligner de av andre lignende forhold. Selv med fremdriften av PAH, kan legen ha vanskeligheter med å skille den fra andre hjerte- og lungebetingelser.

Legen din vil evaluere din medisinske historie og vil bruke en eller flere tester for å bestemme årsaken til symptomene.

Evaluer din medisinske historie

For å hjelpe diagnostisere PAH, bør legen din vurdere personlige risikofaktorer for tilstanden. For eksempel bør de se etter eventuelle forhold som kan bidra til PAH eller forverre sykdommen. Du har større risiko for PAH hvis du:

  • hjertesykdom
  • Medfødte hjertefeil
  • skleroderma
  • Hiv
  • En familiehistorie av PAH

Legen din kan utføre en genetisk screening for å se om du har gener som er koblet til PAH.

Test som brukes til å diagnostisere PAH

Legen din kan bruke følgende metoder for å diagnostisere PAH:

blodprøve

En blodprøve kan hjelpe legen din til å forstå hva C & # 8217 er i blodet ditt. De kan være i stand til å identifisere stoffene knyttet til IPA. Det kan også hjelpe dem med å utelukke andre forhold.

Røntgen av brystet

Hvis du har en avansert PAH, kan en brystradiografi vise den forstørrede delen av hjertet ditt. Imidlertid gir denne bildeprøven ikke alltid tilstrekkelig informasjon til å diagnostisere PAH.

Tac

En TC-skanning skaper lagbilder for lag av organene dine. Dette gjør at legen kan verifisere tilstedeværelsen av krymping, blokker eller skade på arteriene.

MR-skanning

En MR-skanning gjør det mulig for legen å lage en’bilde av kroppens blodårer. Som en TAC, tillater en magnetisk resonans at de tar et lagdelt lag til alle involverte organer.

Elektrokardiogram

Denne testen måler de elektriske funksjonene i hjertet ditt, som er ansvarlig for at det blir slått regelmessig, på rytme og uten feil. En liten forandring i de elektriske impulser kan få alvorlige konsekvenser for hjertet ditt og kroppen din.

ekkokardiogram

Et ekkokardiogram bruker lydbølger for å lage en «8217; bilde av hjertet ditt. Med denne testen kan legen se om en del av hjertet ditt er forstørret eller ikke slår riktig.

Legen kan bruke to typer ekkokardiogrammer. I et Doppler ekkokardiogram plasserer legen en mottaksenhet på brystet. I et transesophageal ekkokardiogram, legger legen en avbildningsanordning i # 8217; esophagus.

Legen din kan bruke et ekkokardiogram for å diagnostisere forskjellige hjerteforhold, inkludert PAH. I de fleste tilfeller kan de identifisere PAH med et ekkokardiogram. Selv om de ikke kan bekrefte en diagnose av PAH, kan de bruke denne testen for å ekskludere andre forhold.

Hjertekateterisering

Hvis du har et ufullstendig ekkokardiogram, kan legen din be deg om å gjennomgå hjerte kateterisering. Denne testen tillater dem å måle press i arteriene og i hjertet ved hjelp av et lite og fleksibelt rør. Sett dette røret gjennom et blodkar i nakken eller i # 8217; lysken og sett den i hjertet.

Pulmonal funksjonstest

Denne testen lar legen se hvor mye luft som kan inneholde lungene dine. Under denne prosedyren vil de også evaluere hvordan luften flyter i og utenfor lungene. Du må kanskje utføre denne testen flere ganger for å sjekke endringene i driften av lungene.

Kommende trinn

Etter å ha utført disse testene, kan legen diagnostisere PAH eller # 8217; annen hjertesykdom eller lunge. Din spesifikke behandlingsplan og dine prospekter varierer avhengig av diagnosen din. Spør legen din mer informasjon om din spesifikke tilstand, på behandlingsplanen og i de langsiktige prospektene.