Hvordan det fungerer l & # 039; ect på bipolar lidelse?

Beskrivelse

Elektrokonvulsiv terapi (ECT) finnes fra # 8217; Start av det 20. århundre. Det regnes som en svært effektiv behandling for å kontrollere og forhindre episoder av mani og depresjon, men brukes vanligvis bare som en siste utvei. Terapi valg, narkotika og livsstil brukes ofte i lengre perioder.

L’ect er kjent i flere tiår for å kunne forbedre stemningen. Selv om L’Ect misbruk oppdager et dårlig omdømme, anses nå som en sikker og effektiv behandling for bipolar lidelse.

L’Ect brukes hovedsakelig til å behandle den depressive fasen av bipolar lidelse, men kan også brukes under den maniske fasen. Det har også vist seg å være effektiv for å hindre fremtidige episoder.

Elektrokonvulsiv terapi & # 8220;

Slik setter du inn’ect i behandlingen din?

Til tross for beviset på effektiviteten i behandlingen av bipolar lidelse, anses L’ect regnes som en siste motstandsbehandling i stedet for en førstegangsbehandling. Det brukes ofte når legemidler er ineffektive eller når en episode må behandles umiddelbart som i svært alvorlige eller nye tilfeller.

Hvordan det fungerer l’ect?

Under prosedyren vil du motta en muskel som er avslappende for å hindre skade. Du vil også motta en bedøvelse som midlertidig vil forlate deg. A’Sykepleier vil da posisjonere elektrodene på hodet ditt. Elektrodene er koblet til en maskin som kan generere elektrisitet.

Når du sover og musklene dine er avslappet, vil en lege sende en liten mengde elektrisitet gjennom hjernen din. Dette forårsaker et angrep. L’Konvulsiv aktivitet forbedrer symptomene gjennom mekanismer D & # 8217, er fortsatt i stor grad ukjent. Men noen eksperter forklarte det som en prosess som starter på nytt eller starter på nytt i hjernen og fører til en mer normal drift.

Hvilke bivirkninger er?

En bemerkelsesverdig bivirkning av moderne ect er minne tap, men er vanligvis begrenset til tiden rundt terapi økt. Det kan også forårsake midlertidig forvirring.

Du kan også ha noen midlertidige fysiske bivirkninger som inkluderer:

  • kvalme
  • Han retched
  • hodepine
  • kjeve smerte
  • muskelsmerter
  • muskelspasmer

Hvem kan ta ect?

Selv om effektiv, er L’ect vanligvis reservert som en siste utvei eller for spesielle omstendigheter. L’Ect er ofte en «8217; alternativ for folk hvis bipolar lidelse har vist seg å være motstandsdyktig mot farmakologisk behandling eller forårsaker alvorlige episoder.

Det regnes som ganske sikker på å bli brukt på gravide og eldre voksne. Det kan imidlertid være risikabelt for personer med visse medisinske problemer. Og det må gjøres av en kvalifisert lege og er ikke tilgjengelig for hjemmebruk.