Hvordan COPD påvirker sexlivet ditt

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) på grunn av hissing puste, kortpustethet, hoste og andre respiratoriske symptomer. Den vanlige oppfatningen er at det gode sex burde gi oss pusten. Det betyr at godt sex og KOL ikke kan falle sammen?

Mange mennesker med KOL kan og ha et lykkelig og tilfredsstillende sexliv med sunne intimitetsuttrykk. Sexfrekvens kan redusere, men # 8217; Seksuell aktivitet og # 8217; oppfyllelse er helt mulig.

Bekymringer for kopp og sex

Hvis du har COPD, kan tanken på å ha sex være skummelt. Du kan føle at du har problemer med å puste mens du elsker eller skuffer en partner som ikke er i stand til å fullføre. Eller du kan være redd for å være for trøtt for sex. Dette er bare noen av de bekymringene som kan indusere pasienter med COPD for å unngå helt intimiteten. Pasientpartnere med KOL kan også frykte at den seksuelle aktiviteten kan forårsake skade og forårsake en forverring av KOL-symptomer. Men trekker seg fra # 8217; intimitet, følelsesmessig koble fra den andre signifikante eller gi opp alle «8217; seksuell aktivitet er ikke svaret.

En KOL-diagnose betyr ikke slutten av sexlivet ditt. Husk noen enkle regler kan hjelpe pasienter med KOL og deres partnere til å trekke stor glede av sex og # 8217; intimitet.

Strategier for å forbedre sexlivet ditt

Å kommunisere

L’Viktigste ingrediens for å forbedre sexlivet ditt når du har COPD, er kommunikasjon. Du må snakke med partneren din. Forklar alle nye partnere hvordan KOL kan påvirke sex. Både partneren din bør du være i stand til å uttrykke dine følelser og frykt ærlig, slik at du kan diskutere og løse problemer med gjensidig tilfredsstillelse.

Lytt til kroppen din

Svekkende tretthet kan følge med i kobben og kan sette en bremse til sex. Vær oppmerksom på kroppens signaler for å finne ut hvilke aktiviteter som bidrar til tretthet og når du er mer sliten. Fordi sex kan ta mye energi, ha sex på en tid på dagen når energien er på et høyere nivå, kan gjøre en stor forskjell. Ikke ta for gitt å måtte vente opp til # 8217; nå å gå til sengs: å ha sex når du er mer ristet og gjør pauser under seksuell aktivitet, om nødvendig, kan gjøre sex enklere og mer givende.

Hold din energi

Energibesparelse er viktig for en vellykket seksuell aktivitet når du arbeider med KOL. Unngår alkohol og tunge måltider før seksuelt forhold for å hindre tretthet;. Selv valget av seksuelle stillinger kan påvirke på’energi. Partneren som ikke har KOL, bør ta den mest assertive eller dominerende rollen, om mulig. Prøv sidestillinger, som forbruker mindre energi.

Bruk din bronkodilator

Noen ganger har folk med KOL bronkospasmer under seksuell aktivitet. For å redusere denne risikoen, bruk bronkodilatoren før sex. Hold det opp til fingertuppene, slik at du kan bruke den under eller etter kjønn, om nødvendig. Rengjør luftveien fra sekreter før Dell’seksuell aktivitet for å redusere muligheten for kortpustethet.

USA L’oksygen

Hvis du bruker oksygen til daglige aktiviteter, bør du bruke det selv under sex. Spør oksygenforsyningsfirmaet et rør av det utvidede oksygenet slik at det er mer spill mellom deg og tanken. Dette kan hjelpe med å puste og redusere begrensede bevegelser som kommer fra røret i Dell’kort oksygen.

KOL og intimitet

Husk at intimiteten ikke bare handler om forholdet. Når du ikke føler deg alle’Høyde på å ha sex, andre måter å uttrykke intimiteten kan bli like viktig. Kyss, koser, bad sammen, massasje og berøring er aspekter av # 8217; intimitet som er like viktig som forholdet. Å være kreativ kan også være morsomt. Par kan finne at dette er på tide for dem å koble til et helt nytt nivå fordi de faktisk må tenke og snakke om hva de vil gjøre seksuelt. Noen finner mer glede i # 8217; bruk sexleketøy.

Det er viktig å huske på at ikke alle seksuelle vanskeligheter kan være relatert til KOL. Noen kan være relatert til bivirkningene av narkotika eller naturlige endringer som oppstår med alderen. Diskuter noen seksuelle problemer med legen din er grunnleggende for å håndtere bekymringer.

Hva er takeaway?

L’uttrykk for kjærlighet, hengivenhet og seksualitet er en del av’menneske. Disse tingene må ikke endres med en KOL-diagnose. Bli og holde seg utdannet om KOL er det første skrittet for å få seksuell.

Forberedelse på rapporten kan gjøre’mer naturlig og avslappet opplevelse. Lytt til kroppen din, kommuniserer med partneren din og vær åpen for nye seksuelle opplevelser. Disse trinnene vil hjelpe deg med å lede et tilfredsstillende sexliv mens de lever med KOL.