Hvordan Clomid fungerer: Behandling av infertilitet

Clomid er også kjent som cydreringskomfat. Det er en oral medisinering som ofte brukes til å behandle noen typer kvinnelig infertilitet.

Clomid-handlinger som tyder på kroppen at østrogen nivåer er lavere enn dem, noe som gjør hypofysen øker sekresjonen av den stimulerende follikkelen, eller FSH, og # 8217; luteiniserende hormon eller lh. Høyere nivåer av FSH stimulerer eggstokken for å produsere en follikel d’egg eller flere follikler, som vil utvikle og vil bli utgitt under eggløsningen. Høye nivåer av LH stimulerer eggløsningen.

Clomid er ofte foreskrevet av grunnleggende leger eller ob-gin før rapportering til et par å se en fruktbarhetsspesialist for spesialpleie. Noen reproduksjonsspesialister foreskriver også Clomid.

Tar Clomid

Clomid er en 50 milligram pille som vanligvis er tatt i fem påfølgende dager, start av en kvinnes menstruasjonssyklus. Tre dager, fire eller fem er typisk for en clomid startdato.

Legene foreskriver vanligvis en, to, tre eller noen ganger fire piller for å ta på samme tid hver dag, avhengig av hvordan de tror de vil svare på medisin. Det er vanlig å starte på den laveste dosen og øke hver måned etter behov.

Noen leger vil at du skal komme tilbake for en blodprøve for å måle hormonelle nivåer eller en, transvaginal ultralyd for å undersøke ovariefollikler. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å finne ut når du skal begynne å ha sex eller gjøre en intrauterin inseminering. Det kan også hjelpe dem med å bestemme riktig dose for din neste syklus.

De fleste leger anbefaler ikke å bruke Clomid i mer enn tre eller seks sykluser, på grunn av nedgangen i graviditetsraten som oppstår med den fortsatte bruken. Legen kan forlenge den hvis noen sykluser trengs før du finner dosen som fungerer for deg.

Hvem skal ta Clomid?

Clomid er ofte foreskrevet for kvinner med syndrom av Polycystic Ovary, eller PCOS, som er et syndrom som kan forårsake en merkelig eller fraværende eggløsning.

Ikke alle vil svare på dette stoffet. Kvinner med primær ovarieinsuffisiens eller tidlig overgangsalder og kvinner med eggløsning fraværende på grunn av lav kroppsvekt eller # 8217; Hypothalamisk amenoré er mer sannsynlig å oversumere under det klomidinntaket. Kvinner med disse forholdene kan trenge mer intens behandling for infertilitet.

Koste

Clomid er vanligvis dekket av din helseforsikring, når andre fruktbarhetsmidler kanskje ikke er. Hvis du ikke har forsikringsdekning for legemidlene dine, eller du har problemer med å betale dem, snakk med legen din på alternativene dine.

fordeler

For riktig behandlede kvinner med Clomid, er det mange fordeler:

 • Det er en praktisk behandling for infertilitet, spesielt i forhold til andre behandlinger som in vitro befruktning.
 • Clomid er en oral medisinering, noe som gjør det mindre invasiv enn andre behandlinger.
 • Det kan foreskrives av din gynekolog eller av den grunnleggende legen, i stedet for å måtte gå til en reproduktiv spesialist.
 • Det er relativt få bivirkninger og er generelt godt tolerert av kvinner som tar det.
 • Risiko

  Bivirkninger

  Selv om dette stoffet generelt er ganske sikkert, er det noen bivirkninger du burde vite. De inkluderer:

  • Varme blinker
  • hodepine
  • opphovning
  • kvalme
  • Stemningsendringer
  • bryst ømhet
  • Visuelle endringer som uskarpt og dobbeltsyn

  Flere graviditeter

  Det er en litt større risiko for å ha en flere graviditet under det clomidinntaket. Denne prisen er rundt 7 prosent For tvillinger og under 0.5 prosent For terzine eller flere toppordre. Du bør snakke med legen din om denne risikoen, og hvis du er i stand til å bære tvillinger eller andre multipler. De kan foreslå mer aggressiv overvåking hvis du ikke er villig, eller du ikke klarer å bringe en tvilling graviditet.

  Bivirkninger

  På grunn av’clomid effekt på østrogen nivåer, kan føre til at livmorbelegget er tynt (et belegg kan ofte hjelpe med anlegget). Clomid kan også redusere mengden og kvaliteten på cervical slim.

  Når det er utsatt for østrogen, er cervical slimet tynn og vassen, som hjelper spermatozoa til å reise til eggleder. Under klomidinntaket er østrogenivåene lavere, noe som forårsaker en cervikal slim oftere enn vanlig. Dette kan forstyrre sædekapasiteten til å komme inn i livmor og eggleder.

  Hvis du gjør A’intrauterin inseminering, er dette ikke et problem fordi inseminasjonskateteret helt omgår cervical mucus.

  Kreft

  Så langt er det ingen avgjørende data som Clomid øker risikoen for kreft hos kvinner. Men C’det er litt & # 8216; Undersøkelser Foreslå en mulig økning i kreft Dell’endometrium med bruk av agenter som bærer eggløsningen.

  Fødselsskader

  Hittil har forskning ikke vist en betydelig risiko for abort, fødselsskader eller andre komplikasjoner av graviditet. Du bør snakke med legen din om spesifikke bekymringer.

  Hvis det ikke virker & # 8230;

  Hvis du ikke er gravid etter tre eller seks sykluser av Clomid (eller hvor mye du anbefaler legen din), kan det være på tide å se en fruktbarhetsspesialist og bytte til en mer aggressiv behandling.

  Det betyr ikke at du aldri vil bli gravid. Det kan ganske enkelt bety at du trenger en annen form for behandling eller noe ekstra skjer. Dette kan inkludere et problem med sperma av partneren din eller med livmor eller eggleder. Legen vil trolig foreslå ytterligere tester for å identifisere disse problemene slik at de kan korrigeres før fremtidens behandlingssykluser.

  Hva så «8217; er eggløsningen?

  L’eggløsning er prosessen med å frigjøre et egg som ikke er befruktet av eggstokken hver måned, vanligvis rundt den 14. dagen i en kvinnes menstruasjonssyklus. Denne prosessen er resultatet av en komplisert serie med hormonelle endringer som oppstår alt’start av sin syklus.

  Dette egget reiser deretter langs egglederens tuba hvor det kan eller ikke kan befruktes av en spermatozon. Hvis egget ikke er befruktet, faller inn i livmorhulen, hvor den helles med resten av livmorbelegget under en kvinnes syklus. Hvis egget befruktes, kan det implanteres i livmorbelegget og forårsake graviditet.

  Uten A’vanlig eggløsning, kan det bli vanskelig å bli gravid. Dette er fordi det er vanskelig å forstå når du har sex slik at egg og sæd møtes til rett tid.

  Del på Pinterest