Hvordan brystkreft 4 kan føre til lungebetennelse

Beskrivelse

For et sunt individ kan lungebetennelse være en vanskelig tilstand som skal behandles. For en person med avansert brystkreft som kan bli utsatt for behandlinger som ytterligere svekker kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, kan lungebetennelse være spesielt alvorlig. Videre kan noen brystkreftbehandlinger øke risikoen for lungebetennelse.

COS’lungebetennelse er?

Lungebetennelse er en’infeksjon av lommer D’luft i lungene. L’Infeksjon forårsaker betennelse (hevelse) av lunge stoff og kan påvirke oksygenpusten og utveksling. Disse infeksjonene er mer vanlig forårsaket av bakterier, men de kan også skyldes virus eller sopp. Lungebetennelse kan slå en eller begge lungene.

Lungebetennelse forårsaker forskjellige symptomer basert på pasientfaktorer og bakterie eller bug som forårsaker infeksjon. Alvorlighetsgraden av symptomene kan variere fra mild til farlig for livet. Mange av symptomene på lungebetennelse ligner andre mindre alvorlige respiratoriske infeksjoner.

Lungebetennelse symptomer

Pneumonia Symptomer inkluderer:

 • feber
 • uro
 • kuldegysninger eller svette
 • En hoste som produserer en tett og klebrig væske
 • diaré
 • kvalme
 • Han retched
 • muskel tretthet
 • brystsmerter
 • Muskelsmerte
 • utmattelse

Lungebetennelse og kreft

Avansert kreft, for eksempel scenekreft 4, svekker immunforsvaret, og øker risikoen for å utvikle infeksjoner, inkludert de som forårsaker lungebetennelse. De syke menneskene i kreft har også problemer med å bekjempe infeksjonen på grunn av den kompromitterte tilstanden i kroppen.

I fase 4 av brystkreft har tumorceller invadert andre kroppsorganer. Dette kalles også metastatisk kreft. Folk med denne kreftfasen kan møte en varmefall og en begrenset levetid. Tre faktorer kan bidra til lungebetennelse hos personer med brystkarsinom på et avansert stadium, inkludert:

metastase

Stadiene av brystkreft beskriver hvor mye brystkreft er avansert eller hva som har spredt seg. Brystkreft 4 betyr at brystkreft spredt utover brystet. Når kreftcellene når lymfeknuter, kan kreft spre seg til steder som er mer fjernt som bein, lunger, lever eller hjerne.

Hvis kreft sprer seg til lungene, kan det påvirke kapasiteten til lungen for å fungere. Væsker og organismer som forårsaker lungebetennelse kan forbli fanget i lungene og gjøre pusten vanskeligere.

Lungebetennelse som en postoperativ komplikasjon

Personer med brystkreft kan lide kirurgi i et forsøk på å fjerne kreft eller kurere komplikasjoner relatert til det. Dessverre utgjør kirurgi en ekstra vekt på en kropp som allerede er skjøre. Folk med brystkreft som har kirurgi, kan utvikle lungebetennelse flere uker eller måneder senere. Dette er en svært sjelden komplikasjon.

Radioterapi

Behandlingen med bryststråling eller stoffer og omkringliggende bein kan øke risikoen for en tilstand som kalles kryptogenetisk organisatorisk lungebetennelse (COP), tidligere kalt bronkiolitt Obleter Organisatorisk lungebetennelse. Strålingsbehandlinger kan føre til politimann, selv om dette er sjeldent. Symptomene inkluderer hoste, kortpustethet og feber.

Behandle lungebetennelse

Lungebetennelse på scenen 4 av brystkreft kan herdes, men kreftpasienter har et svekket immunforsvar, slik at de har større risiko for komplikasjoner og må være sykehus for behandling.

Vanlige lungebetennelse behandlinger inkluderer:

 • Antibiotika, for å behandle lungebetennelse forårsaket av bakterier (forskjellige typer bakterier kan forårsake lungebetennelse, slik at legen må gjennomføre tester for å bestemme hvilken type antibiotika som trengs)
 • Antifungal medisiner, for å behandle lungebetennelse forårsaket av en soppinfeksjon på 8217
 • Viral lungebetennelse behandles vanligvis med støtteforanstaltninger som væsker, oksygen om nødvendig, samt narkotika som bidrar til å lindre lungebetennelse symptomer som feber og hoste
 • Tosse-stoffer, for å lindre dette vanlige symptomet, og benk-top-stoffer som ibuprofen og aspirin for å redusere feber og ubehag forbundet med lungebetennelse

Noen pasienter kan behandles med orale legemidler hjemme, men andre må være sykehus for narkotika IV.

Identifiser lungebetennelse

Avansert stadium brystkreft forårsaker en rekke symptomer og mulige helsekomplikasjoner. Med så mange endringer på plass i kroppen din, er det viktig å forstå årsakene og symptomene på lungebetennelse. Brystkreftpasienter har et svekket immunsystem og infeksjoner som lungebetennelse kan være farlig for livet. Hvis lungebetennelse symptomer oppstår, kontakt legen din umiddelbart.