Hvordan bruke Mellomromsbørster?

Er det best å pusse tennene før eller etter frokost?

Hvis du griper tannbørsten som noe av det første du gjør om morgenen, gir du dermed tennene ekstra beskyttelse mot syre i maten. Tannpussen stimulerer dessuten spyttproduksjonen, noe som gjør munnen klar til å bryte ned mat. Så vitenskapens anbefaling er klar: Puss tennene før du spiser frokost.

Hvordan Flosse tenner?

Ta et stykke tanntråd og tvinn tråden rundt dine to pekefingre, slik at det blir en avstand på mellom 5 og 10 cm. Med tomlene styres så tråden. Før tanntråden forsiktig ned i mellomrommet mellom tennene. Med små bevegelser frem og tilbake renser tanntråden først den ene tannflaten, så den andre.

Skal man bruke munnskyll før eller etter tannpuss?

Skyll. Etter tanntråd og tannbørste med tannkrem anbefaler vi at du avslutter med å skylle munnen med et fluor – eller munnskyll. Mange skyller munnen med vann etter tannpussen, da skyller de samtidig bort fluorbeskyttelsen som tannkremen gir.

Når skal du bruke munnskyll?

Bruke munnskyll: Etter endt tannpuss kan du bruke munnskyll til å skylle munnen, istedenfor vann. Da vil du bevare fluor-beskyttelsen fra tannkremen.

Hvor ofte bytte Mellomromsbørste?

Du kan bruke samme mellomromsbørste så lenge alle fibrene er på plass, samt at børsten er intakt. Det kan dog være en fordel å bytte børste når stråene begynner å sprike. Det er også viktig å skylle mellomromsbørsten med lunkent vann etter hvert bruk, og så la den tørke for å holde bakteriene på børstestråene borte.

Hvor ofte bør man bruke tanntråd?

Vi anbefaler at du bruker tanntråd hver dag. En gang om dagen er tilstrekkelig for de fleste. Det er best å bruke tanntråd om kvelden.

Hvordan unngå gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Når skal man pusse tenner om morgenen?

I følge Norsk Tannpleierforening bør du pusse tennene i minst to minutter. Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat.

Hvorfor må man pusse tenner på morgenen?

Mye av det vi spiser og drikker, er sure matbestanddeler som bløter opp tannoverflaten. Når vi pusser rett etter frokost, sliter pussen mer på tennene. Det er viktig å pusse grundig før vi legger oss om kvelden, for da dannes det mest bakteriebelegg på tennene. Les også: – Ja, du bør pusse både morgen og kveld!

Hvordan pusse tenner best?

Puss alle tannoverflatene med tannkrem tilsatt fluor

Fluor styrker tannemaljen og gir ekstra beskyttelse mot hull. Tannkrem med fluor er derfor anbefalt av tannlegen. For best effekt av tannpussen, beveg tannbørsten i sirkulære bevegelser. En elektrisk tannbørste vil gjøre dette automatisk.

Hvordan rense tennene selv?

Hva kan du gjøre selv?
  1. Puss tennene grundig med fluortannkrem morgen og kveld.
  2. Bruk tanntråd/tannstikkere og/eller mellomromsbørste daglig for å få vekk bakterier som ligger mellom tennene.
  3. Slutt å røyke.
  4. Er du usikker på om pusseteknikken din er god, kan du be om hjelp av tannlege/tannpleier.