Hvordan bruke Basiron AC gel 5%?

Er Basiron legemiddel?

Basiron AC 5 % gel inneholder benzoylperoksid og er et reseptfritt legemiddel. Gelen benyttes for behandling av kviser (Acne vulgaris). Virkestoffet reduserer mengden av kvisebakterien Propionibacterium acnes og fører til at talgpropper løser seg opp.

Hva gir deg kviser?

Kvisene oppstår på grunn av hudbakterien Propionebacterium acnes, som lever av hudfett. Under nedbrytningen av hudfettet dannes det avfallsstoffer og fettsyrer som irriterer talgkjertelen, slik at det oppstår betennelse i den. Først viser dette seg som ømme og røde små knuter.

Hva er urenheter?

Akne (kviser) er en betennelse i talgkjertler i huden, først og fremst lokalisert i ansiktet og på øvre del av overkroppen. Årsakene er sammensatt og består av økt talgutskillelse og talg som blokkerer hårkjertler. Talg som blokkerer utløpet fra hårsekker og talgkjertler kalles komedoner eller hudormer.

Hvordan vet man at man har akne?

Uren hud er både plagsomt og sjenerende, og det rammer de aller fleste av oss i løpet av livet. Noen har dype betente kviser som kan føre til arr, mens andre har nuppete hud eller sorte prikker. Kvisene kan dekke store deler av ansiktet, bryst og rygg, eller kun rundt hake, nese og panne.

Hvor lang tid tar det før Basiron virker?

Basiron skal brukes kontinuerlig i minst 6 uker for å oppnå effekt. Hvis du ikke merker noen endring etter 6 uker, bør du forhøre deg med lege. Virkestoffet i Basiron og enkelte andre kremer/geler til lokal behandling kan bleker tekstiler og hår.

Hva hjelper Basiron mot?

Gel/krem mot kviser som inneholder A-vitaminsyre åpner opp porer og reduserer talgmengde i huden. Disse middlene kan lett føre til tørrhet og irritasjon i huden, men kan brukes over lang tid av gangen. Basiron er en krem som inneholder Benzoylperoxyd, som reduserer bakterieantallet i huden.

Hvordan bli kvitt kviser på rumpa?

Du kan bruk noe som heter Basiron wash på kvisene du har på rumpen. Det vil hjelpe med å rense godt. For å behandle kviser på rumpen, kan du bruke de sammen reseptfrie legemidlene som for kviser i anisktet. Dette er midler med benzoylperoksid, og du kan for eksempel prøve med Basiron.

Er Epiduo bra?

Epiduo er en mye brukt krem mot kviser (akne) og fungerer bra for mange. Epiduo er en krem som brukes til å behandle kviser (akne) lokalt i ansikt hovedsakelig. Det er mest effektivt ved mild akne og hudormer.

Kan man bruke Basiron når man er gravid?

Gravide kan bruke kremer som inneholder enten bensylperoksid (Basiron), Azealinsyre (Skinoren) eller Klindamycin (Dalacin liniment). Dette er produkter som er ansett som trygge i svangerskapet.

Hvor mye koster basiron?

Pakninger, priser og refusjon
Styrke Pakning Varenr. Pris (kr)2
5% 40 g 061218 *
10% 40 g 061150 *

Hva kan påvirke kviser?

Vi kjenner ikke til årsakene til den økte produksjonen av sebum som fører til akne. Men en rekke faktorer som hormoner, bakterier, visse medikamenter, arv og stress – kan spille en rolle. Kostholdets betydning for akne har vært mye diskutert.