Hvordan blodsukkernivået høres?

Hva så’er hyperglykemi?

Du har noen gang følt deg som om det ikke betyr noe hvor mye vann eller drikke drikker, det er ikke nok? Det ser ut til at du bruker mer tid på å kjøre på badet som nei? Du er ofte sliten? Hvis du svarte ja til et av disse spørsmålene, kan du ha et høyt blodsukkernivå.

L’hyperglykemi eller hyperglykemi, påvirker hovedsakelig folk som har diabetes. Oppstår når kroppen din ikke produserer nok insulin. Det kan også skje når kroppen din ikke er i stand til å absorbere insulinen på riktig måte eller fullt ut utvikler en motstand, alt «8217; insulin;.

L’Hyperglykemi kan også slå folk som ikke har diabetes. Blodsukkernivået kan øke når du er syk eller under stress. Dette skjer når hormonene som kroppen din produserer for å bekjempe sykdommer øker blodsukkernivået.

Hvis blodsukkernivåene er konstant høye og ikke behandles, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. Disse komplikasjonene kan innebære problemer med syn, nerver og kardiovaskulær system.

Hva er de vanligste symptomene på hyperglykemi?

Vanligvis vil det ikke oppstå symptomer til blodsukkernivåene er betydelig høye. Disse symptomene kan vokse over tid, så du kan ikke innse at noe ikke kommer til starten.

De første symptomene kan omfatte:

 • Økt urinfrekvensen
 • tørst
 • tåkesyn
 • hodepine
 • utmattelse

Lengre tilstanden forblir ubehandlet, mer alvorlig kan bli symptomer. Hvis ikke behandlet, kan giftige syrer akkumulere i blodet eller urinen.

Mer alvorlige tegn og symptomer inkluderer:

 • Han retched
 • kvalme
 • tørr i munnen
 • pust
 • magesmerter

Hva forårsaker l’hyperglykemi?

Dietten din kan få deg til å ha høye blodsukkernivåer, spesielt hvis du har diabetes. Matvarer rik på karbohydrater som brød, ris og pasta kan øke blodsukkernivået. Kroppen din bryter disse matvarene i sukkermolekyler under fordøyelsen. En av disse molekylene er glukose, en energikilde for kroppen din.

Etter å ha spist absorberes glukose i blodet. Glukose kan ikke absorberes uten hjelp av # 8217; insulinhormon. Hvis kroppen din ikke klarer å produsere nok insulin eller er motstandsdyktig mot effektene, kan glukose samle seg i blodet og forårsake hyperglykemi.

L’Hyperglykemi kan også utløses av en endring i hormonelle nivåer. Dette skjer ofte når du er veldig stresset eller når du føler deg syk.

Risikofaktorer å vurdere

L’Hyperglykemi kan slå folk uavhengig av om de har diabetes. Du kan være i fare for hyperglykemi hvis:

 • utfør en stillesittende eller inaktiv livsstil
 • Det har en kronisk eller alvorlig sykdom
 • Jeg er under følelsesmessig stress
 • bruk noen stoffer, som steroider
 • Han led nylig kirurgi

Hvis du har diabetes, kan blodsukkernivået øke hvis:

 • Ikke følg ditt matprogram for diabetes
 • Ikke bruk insulin riktig
 • Ikke ta medisiner riktig

Tilleggsinformasjon: Hyperglykemi og type 2 diabetes »

Hvordan diagnostisert L’Hyperglykemi?

Hvis du har diabetes og merk en plutselig endring i blodsukkernivået under hjemmeovervåking, bør du varsle legen din om dine symptomer. L’Glycaemia økning kan påvirke behandlingsplanen.

Uavhengig av det faktum at du har diabetes, hvis du begynner å demonstrere symptomer på hyperglykemi, bør du snakke med legen din. Før du går til 8217; avtale, bør du skrive ned hvilke symptomer du finner. Du bør også vurdere disse spørsmålene:

 • Dietten din har endret seg?
 • Du hadde nok drikkevann?
 • Du er veldig stresset?
 • Du var bare på sykehuset for kirurgi?
 • Du har vært involvert i en ulykke?

En gang på # 8217; avtalen med legen, vil legen diskutere alle dine bekymringer. De vil gjøre en kort fysisk eksamen og diskutere din familiehistorie. Legen vil også diskutere nivået av sukker i målblodet.

Hvis du har 59 år eller mindre, er et sikkert blodsukkerområde generelt mellom 80 og 120 milligram per deciliter (mg / dl). Dette er også rekkevidden Foreen for folk som ikke har grunnleggende medisinske forhold.

Folk som har 60 år eller mer, og de som har andre medisinske forhold eller bekymringer, kan ha nivåer mellom 100 og 140 mg / dl.

Legen kan utføre en A1C-test for å avgjøre hva som var gjennomsnittlig blodsukkernivå de siste månedene. Dette gjøres ved å måle mengden blodsukker festet til proteinet som bærer oksygen hemoglobin i røde blodlegemer.

Avhengig av resultatene, kan legen anbefale Glycaemia Home Monitoring. Dette er gjort med en blodsukkermåler.

L’Hyperglykemi kan behandles?

Legen kan anbefale et lavpåvirkende treningsprogram som den første forsvarslinjen. Hvis du allerede følger en treningsplan, kan de råde deg til å øke ditt generelle aktivitetsnivå.

Legen kan også foreslå at du sletter glukose rik mat fra kostholdet ditt. Det er viktig å opprettholde et balansert kosthold og holde fast i deler av sunn mat. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, kan legen din lede deg til en dietiker eller ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg med å etablere et diettprogram.

Hvis disse endringene ikke bidrar til å senke blodsukkernivået, kan legen foreskrive narkotika. Hvis du har diabetes, kan legen din foreskrive orale medisiner eller endre mengden eller typen insulin som allerede er foreskrevet.

Hva kan du gjøre nå

Legen vil gi deg klare trinn for å følge for å senke blodsukkernivået. Det er viktig at du tar vare på deres råd og rapporterer endringene som trengs for livsstilen for å forbedre helsen din. Hvis ikke behandlet, kan hyperglykemi føre til alvorlige og noen ganger farlige komplikasjoner for livet.

Legen din kan råde deg til å kjøpe en blodsukkermåler som skal brukes hjemme. Dette er en enkel og effektiv måte å overvåke blodsukker og handle raskt hvis nivåene dine har økt på et farlig nivå. Vær oppmerksom på at nivåene dine kan tillate deg å ta vare på din tilstand og leve en sunn livsstil.

Å være klar over tallene dine, slik at du hydreres og gjenstår i form, kan du enkelt administrere blodsukkernivået ditt.

Les videre: Hvordan senke blodsukkernivået »