Hvordan bli kvitt tunge øyelokk?

Hvem henviser til Øyelokkoperasjon?

Henvisning og vurdering

Det er fastlege, optiker og privatpraktiserende øyelege som kan henvise deg til Øyeavdelingen for utredning og behandling av hengende øyelokk. Henvisningen prioriteres av øyelege, som vurderer om du får tilbud om behandling på sykehuset eller ikke.

Hvorfor får noen tunge øyelokk?

Den vanligste årsaken til tunge øyelokk er redusert elastisitet og svekket bindevev i huden som følge av alder. Dette fører til at man utvikler løs og overflødig hud, mest vanlig på begge øvre øyelokk. Tilstanden kan også være arvelig. I uttalte tilfeller henger overskuddshuden over øyenvippene og gir redusert sidesyn.

Hva er Kantoplastikk?

Kantoplastikk er aktuelt for personer som av ulike årsaker har et heng eller slapphet i det nedre øyelokket. Operasjonen går ut på å stramme opp det nedre øyelokket.

Hva koster Øyelokksplastikk?

Pris for øyelokksoperasjon? En slik operasjon koster fra 19.000 kr.

Kan man få dekket operasjon av tunge øyelokk?

Operasjon av store bryster, tunge øyelokk og overflødig hud etter fødsel og vektnedgang er eksempler på inngrep som man kan få dekket av det offentlige.

Hvor lenge er man hoven etter Øyelokkoperasjon?

De første 1-2 ukene vil det være blålig misfarging og hevelse rundt øynene. Hevelse og blåmerker vil gradvis avta inntil de forsvinner helt, og du føles mye bedre. Solbriller anbefales å bruke i denne tiden. Unngå sminke rundt øynene i 2 uker etter operasjonen.

Når kan man begynne å trene igjen etter Øyelokkoperasjon?

Når kan jeg trene etter en øyelokkplastikk? Du kan begynne med lett trening tre uker etter operasjonen. Full trening bør vente i seks uker. Frisk luft og rolige turer er lurt, og du kan begynne med dette etter noen dager.

Hvor lenge varer øyelokk operasjon?

Selve operasjonsdagen

Anestesilegen informerer deg om bedøvelsen og kirurgen foretar en opptegning av operasjonsområdet og svarer på eventuelle spørsmål. Operasjonen varer i 45 minutter. Under operasjonen fjernes overflødig hud og eventuelt fett på øyelokkene.

Er operasjon gratis?

Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, kan det bli dekket av det offentlige. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, så betaler du kun egenandel for konsultasjon, operasjon og kontroll.

Når kan man dusje etter Øyelokkoperasjon?

Dusj. Du kan dusje og vaske håret 2 dager etter operasjonen.

Er Øyelokkoperasjon vondt?

Smerte er meget uvanlig etter en øyelokkoperasjon. Noe svie kombinert med litt rødfarge av øyehviten, er kortvarig og helt ufarlig. De første par dagene føler noen en viss ubehagelig stramming i huden rundt øynene. Vedvarende smerte eller trykkfølelse er unormalt, og bør undersøkes av lege snarest mulig.