Hvordan bli kvitt strekkmerker på magen?

Hvorfor får man strekkmerker på magen?

Strekkmerker oppstår som regel på grunn av rask vektøkning samt hormonelle faktorer. Tilstanden er langt hyppigere blant kvinner enn menn fordi storparten av tilfellene med strekkmerker oppstår i svangerskapet. I svangerskapet endres den gravide kvinnens hormonutskillelse betydelig.

Hvordan dekke strekkmerker?

Strekkmerker

Smør en concealer som matcher hudtonen på områdene. Legg alltid et transparent pudder over, så concealeren ikke sklir utover. Velg vannfaste produkter. Du kan også bruke selvbruningskrem på strekkmerkene kvelden før.

Hvordan ser nye strekkmerker ut?

Dermis er det tykkeste laget i huden, og strekkmerkene oppstår når huden revner her. Når strekkmerkene oppstår, viser de seg gjerne i form av rosa, lilla eller blå striper i huden. Merkene forsvinner ikke av seg selv, men med tiden kan de falme og bli lysere i fargen.

Kan strekkmerker forsvinne?

Når skaden allerede er gjort. Dersom du allerede har strekkmerker på kroppen, hjelper det nok ikke å følge rådene over. De vil ikke forsvinne av den grunn. Strekkmerker er faktisk umulig å fjerne, men det er heldigvis metoder og produkter som gjør at de kan bli mindre synlige.

Er strekkmerker permanent?

Strekkmerker kan over tid minske, men de vil aldri forsvinne helt. En vanlig misforståelse er at strekkmerker kommer på grunn av at huden strekkes på grunn av hurtig vekst eller vektøkning.

Hvorfor får noen strekkmerker og andre ikke?

Strekkmerker er små arr etter skader som oppstår i kroppens underhud når den strekkes. Disse arrene får en annen farge enn den omliggende normale huden – den nøyaktige årsaken til hvorfor noen utvikler strekkmerker og andre ikke er ikke helt forstått, men utviklingen av strekkmerker synes være multifaktoriell.

Er strekkmerker hormonelt?

Det er mange årsaker til at strekkmerker oppstår. Både strekking av huden og hormonelle faktorer – hormoner som steroider (kortison), østrogen og relaxin endrer hudens elastisitet. Strekkmerker er også genetisk betinget. I svangerskapet er det den raske veksten av magen som gjør at huden «revner».

Hva skjer med strekkmerker når man går ned i vekt?

Overdreven slanking er vel så ille som å legge på seg mye når det gjelder strekkmerker. Slanking fjerner underhudsfettet og kan føre til at all strekkbelastning på magen vil bli tatt av huden – og dermed kan strekkmerker oppstå.

Hvordan få bort strekkmerker hjemme?

Hvis du bruker sitron og olivenolje sammen, danner disse ingrediensene et flott naturlig alternativ for å fjerne strekkmerker, samtidig som huden din også får et strålende utseende. Gni den halve sitronen over området der strekkmerkene er, og gjør på samme tid en sirkulær massasje som varer i omtrent 10 minutter.

Hvordan bli kvitt hvite strekkmerker?

Hopp inn i dusjen og fukt huden din. Skrubb sukkeret der du har strekkmerker. Utfør en enkel massasje med sirkulære bevegelser. Denne behandlingen vil redusere inflammasjonen der du har strekkmerker.

Kan man tatovere på strekkmerker?

Mange spør om man kan tatovere en hudfarge over strekkmerkene slik at de blir mindre synlige. Dette anbefaler vi ikke, da blekket vil endre seg i takt med huden din og det kan ha liten eller ingen effekt. Vi anbefaler helle å oppsøke en hudlege når det kommer til fjerning av strekkmerker.