Hvordan bli kvitt stinkende føtter: 14 behandlinger

COS’Det er bromodosen?

Bromodose, eller stinkende føtter, er en veldig vanlig medisinsk tilstand. Det skyldes en opphopning av svette, noe som forårsaker vekst av bakterier på huden. Disse bakteriene forårsaker dårlig lukt. Selv soppinfeksjoner som fot D’atleten kan føre til bromodose.

Den gode nyheten er at bromodose er lett, rask og billig å behandle.

Hjemmelaglig Domicilian Behandlinger for føtter

Disse forslagene kan bidra til å redusere foten lukten. Nøkkelen er å sørge for at du følger dem regelmessig og nøye.

Hold føttene rene og i rekkefølge

 • Bruk en delikat såpe og en børste for å vaske føttene minst en gang om dagen. Den beste tiden å gjøre det er om morgenen eller kvelden dusj. Det er viktig å tørke føttene helt etter vask. Betaler spesiell oppmerksomhet mellom tærne, hvor fuktigheten lett kan vokse bakterier.
 • Tykkere neglene på føttene slik at de er korte og sørg for å rengjøre dem regelmessig.
 • Fjern hard og død hud fra føttene med en fil for føtter. Den harde huden blir fradisk og myk når det er vått, og skaper et sted hvor bakterier elsker å leve.
 • Endre sokker minst en gang om dagen. Hvis du er i et varmt miljø, er du trening eller i en annen situasjon der føttene dine kan svette, bør du endre sokker oftere.
 • Anskaffet to par sko som du vil skifte med alternative dager. Dette gjør at hvert par tørker helt fra svetten eller fra fuktigheten for en «8217 hele dagen før du blir slitt igjen. Du kan fjerne skoplatene for å hjelpe dem med å tørke igjen. Våt sko tillater bakterier å vokse raskere på føttene dine.
 • Velg strømper som absorberer fuktighet i stedet for å holde det stående. Disse inkluderer tykke og myke sokker laget med naturlige fibre eller sportsokker.
 • Bruk sandaler med åpen tips når det er varmt og gå barfot innendørs når det er hensiktsmessig å la føttene tørke.
 • Unngå smale sko eller som kan holde fuktigheten.
 • Bruk en bomullspute til å bruke en liten mengde denaturert alkohol på føttene hver kveld. Dette vil hjelpe deg med å tørke føttene dine. Unngå å bruke det på hudbrudd.
 • Påfør en antifungal spray for føtter eller et medisinert pulver for føtter på føttene en gang om dagen.
 • Skriv inn medisinske deodorant innleggssåler i sko.
 • Hvis du trenger å raskt redusere lukten av føttene, kan du bruke en antipraspirant spray eller deodorant på føttene dine.
 • Prøv forskjellige typer antifungal og antibakterielle såper til du finner det som fungerer best for deg.
 • Sett foten din for å bade med listerine eller eddik.

Vær oppmerksom på sokker og sko

Bruk disse produktene til føttene dine

Husholdningenes behandlinger bidrar normalt til å redusere eller eliminere lukten av føttene. Men hvis hjemmebehandlinger ikke bidrar til å lindre bromodose, eller hvis du føler at svette og lukt er alvorlige, bør du konsultere legen din. De kan foreskrive sterkere anti-ekstrastrapiranter og såper for føtter og kan gi råd om medisinske behandlinger for overdreven svette (hyperhidrose).

Hva forårsaker stinkende føtter?

Dine føtter produserer veldig svette. De har flere svette kjertler enn noen annen del av kroppen. Disse kjertlene frigjør svette hele dagen for å avkjøle kroppen og holde huden fuktig.

Alle de plutselige føttene, men tenåringer og gravide kvinner er mer tilbøyelige til å svette mye fordi kroppene deres produserer hormoner som gjør dem svette mer. Folk som står hele dagen på jobben, er veldig stresset eller har en medisinsk tilstand som gjør at du svetter mer enn andre har en tendens til å ha de mest svette føttene.

Det er selvfølgelig noen føtter bakterier. Disse bakteriene bidrar til å bryte ned føttens svette når det er utgitt. Hvis bakterier og svette akkumuleres, kan du danne en dårlig lukt. Ekstra bakterier har en tendens til å danne når en Suda-person i skoene, fjerner dem og legger dem tilbake uten å tørke det helt.

En dårlig hygiene kan også spille en rolle i å forårsake bromodose. Vask sjelden dine føtter eller ikke endre sokker minst en gang om dagen kan tillate ekstra bakterier å begynne å vokse på føttene dine. Dette kan forårsake en forverring av’lukt av føtter.

L & # 8217;

Selv om det er en vanlig tilstand, kan bromodose få deg til å føle deg ubehagelig. Den gode nyheten er at bromodose er ganske enkelt å behandle. Med daglig oppmerksomhet bør du kunne redusere eller eliminere lukten av føtter innen en uke.

Nøkkelen er å gjøre føttene en vanlig del av din hygieniske rutine. Hjemmebehandlinger er generelt svært effektive, men i de mest alvorlige tilfellene kan legen foreskrive sterkere behandlinger.