Hvordan bli kvitt Spireabladveps?

Hva gjør man med klesmøll?

Siden larvene helst angriper tilsmusset tøy (7), så vil vask eller rens av tekstiler før de legges bort redusere problemene med klesmøll. Gamle klær, tepper, møbler og andre gjenstander med ull, filt, pels og lignende som ikke lenger er i bruk, bør fjernes.

Hvordan vet man om man har møll?

Oppdager du hull i ulltøyet er sjansene tilstede for at du har fått besøk av møll eller tekstilskadebiller. Disse småkrypene er både plagsomme og kan gjøre stor skade på tekstiler, spesielt kan det gå utover ulltøyet.

Hvordan bli kvitt larver på planter?

Larver
  1. Spyl med vann, så larvene faller av.
  2. Dyrk grønnsaker under duk (spør på hagesenter), så kommer ikke insekter til.
  3. Plant tagetes, krysantemum eller ringblomster sammen med planter som er utsatt for larveangrep.
  4. Bland 1 dl grønnsåpe og 1 ss bakepulver i 1 liter vann, og sprøyt med dette.

Hvordan få flere marihøner i hagen?

I tillegg til bladlus trenger marihøna også pollen for å leve, og den foretrekker skjermplanter. Fennikel, dill, karve, gulrot, bjørnekjeks, kvann og kjørvel er dermed alle planter marihøna er særlig glad i, men alle blomstrende planter med åpne blomster der det er enkelt å nå pollenknoppene er populære.

Hvordan bli kvitt saksedyr i hagen?

Kjerringråd som bruk av hvitpepper og hvitløk anses å ha effekt. Du kan blande det med vann og spraye på ekstra utsatte planter. Hvitpepper kan også strøs i bunnen av postkassen, om du har mange saksedyr der. Også peppermynteolje kan fungere for at ikke saksedyrene skal kunne dufte favorittplanten sin.

Hva gjør man med møll?

Skitne klær tiltrekker visse typer møll, så vask klærne, før du pakker det ned. Utsatte møbler og tepper kan behandles med forebyggende, flytende møllmiddel, som inneholder permetrin. Flere møbelstoffer og tepper er på forhånd impregnert mot møll. Husk å spørre forhandleren når du kjøper varer i ull.

Hvor legger møll egg?

For når møllen først har kommet seg inn, legger de eggene sine i mørke og uforstyrrede områder som skap eller skuffer hvor klær og andre tekstiler kan bli ødelagt. Sørg derfor for å: Bruk myggnett: Med myggnetting unngår du at møll kommer inn via dører eller vinduer.

Hva gjør en møll?

De fleste møllarter i Norge lever av dødt plante- og dyrematerial, i motsetning til de fleste sommerfugler som livnærer seg på levende blomster. Det fins flere titalls arter av møll i Norge, og noen av disse kan opptre som skadedyr når de kommer innendørs.

Hvordan bli kvitt tørrfruktmøll?

Tørrfruktmøll i matvarer drepes ved oppvarming i stekeovn ved 60-80 °C. Sørg for at kjernetemperaturen i matvarene oppnår minst 55 °C. Det vil ta ca. 1-2 timer.

Hvordan oppbevare strikkeklær?

Oppbevaringen bør uansett være tett og det aller viktigste er at klærne er tørre og rene når de pakkes bort.
  1. Rengjør tøyet før det pakkes bort.
  2. Sørg for at det er helt tørt. …
  3. Oppbevar i tette beholdere.
  4. Sørg generelt for godt renhold, da det reduserer sjansen for å få insektsbesøk.

Hvordan får man møll i huset?

Det absolutt mest vanlige er at møllen flyr inn når du har et åpent vindu eller ei åpen dør. Det er også vanlig at møllen finner veien inn via ventilasjonskanaler eller skorsteinen. Siden klesmøllen oftest trives i gamle fuglereder oppe i trærne eller på hustaket, har møllen kort vei inn i huset.