Hvordan bli kvitt ringorm: 7 behandlinger

Ringetink

En’Ringless utslett kan være irriterende, men er vanlig og behandlingsbar. L’Tidlig inngrep er viktig for å hindre diffusjonen av infeksjonen til andre. Her er seks enkle måter å behandle ringorm.

Mer informasjon om ringorm »

1. Påfør en aktuell antifungal

De fleste av ringene kan bli kurert hjemme. Besøk ditt lokale apotek eller Amazon.com å kjøpe counter krem, lotion eller antifungal pulver. Bench Antifungals kan drepe sopp og fremme helbredelse. Effektive stoffer inkluderer Miconazole (Cruex), Clotrimazol (Desenex) og Terbinafina (Lamisil).

Etter rengjøring av utslett, bruk et tynt lag av antifungal medisinering på det berørte området 2-3 ganger om dagen eller som angitt på pakken. Distribuere behandling over kanten av # 8217; utslett av et par centimeter og la stoffet bli absorbert av huden.

2. La meg puste

Det kan virke logisk å holde ringorm dekket med et bandasje for å forhindre diffusjonen av # 8217;. Imidlertid blokkerer blindfoldet utslett fuktigheten og senker helbredelsesprosessen.

I stedet, bruk komfortable og pustende klær for å akselerere helbredelse og unngå å spre L’utslett til andre mennesker. Dette inkluderer langermet brede skjorter og bukser.

3. Vask sengetøy hver dag

Siden ringorm er svært smittsom, bør du vaske arkene hver dag for å kvitte seg med infeksjonen raskere hver dag. Svampsporer kan flytte til arkene og dyne. Hvis du sover med samme nattark etter natt, kan ringormshelbredelsen ta mer tid og # 8217; infeksjon kan spre seg til andre deler av kroppen. Forurenset sengetøy kan også infisere partneren din.

Bruk varmt vann og vaskemiddel til å vaske sengetøy og smittede plagg. L’Varmt vann alene kan drepe sopp. Som en ytterligere forholdsregel, legg til borax eller blekemiddel til vasken sammen med det normale vaskemiddelet. Borax og blekemiddel kan kjøpes fra en matbutikk og til og med drepe soppsporer. Følg indikasjonene på pakken.

4. Endre undertøy og våte sokker

Hvis ringorm utvikler seg på føttene eller det inguinalområdet, hold disse områdene tørre. Hvis du svetter mye om dagen, ta et bad med en antifungal vaskemiddelstang og deretter på nytt støvet eller antifungal lotion. Pass på at området er helt tørt før du har et nytt par underbukser eller sokker.

5. Bruk en antifungal sjampo

Noen ganger utvikler ringorm på hodebunnen. Symptomene på A’hodebunnsinfeksjon inkluderer sterke kløe, håravfall flekker, hodebunnen koker og alvorlig flass. Hvis du har en ringorm på hodebunnen, vask håret med en benk-toppet antifungal sjampo.

Disse sjampoene dreper bakterier og sopp på hodebunnen og arresterer betennelsen. Du kan kjøpe dem fra en matbutikk eller et apotek. Søk sjampo med antifungale aktive ingredienser, som ketokonazol, selen sulfid og sink pyrizione. Bruk sjampo i henhold til indikasjonene på pakken.

Vær imidlertid oppmerksom på at hodebunnen er nesten umulig å eliminere uten orale narkotika.

6. Ta en antimikotisk på resept

Fortsett behandling med støv, en krem ​​eller en antifungal sjampo til hudutslettet ikke forsvinner helt. L’Infeksjon kan gjenta om det forstyrrer behandlingen for tidlig. Kontakt lege dersom utslett ikke forsvinner etter to uker med hjemmebehandling. A’ringende infeksjon som ikke forbedrer eller spredes, kan kreve reseptbelagte aktuelt krem ​​eller et oralt antifungalt legemiddel.

Fikse en avtale med din primære omsorgs lege eller konsultere en hudlege. Ta reseptbelagte medisiner som angitt av legen din. Du må kanskje ta reseptbelagte i uker eller måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av # 8217;.

L & # 8217;

Ikke ignorere ringorm. Selv om det er en vanlig hudinfeksjon, er en «8217 nødvendig; rask handling for å hindre spredningen av sopp. Du bør også sørge for at du vet hvordan du kan hindre fremtidige infeksjoner. For eksempel:

  • Ikke del elementer for personlig pleie, for eksempel håndklær, klær og børster med andre.
  • Vask hendene ofte.
  • Lær å gjenkjenne ringorm i mennesker og dyr.