Hvordan bli kvitt pusten av hvitløk og løk: 8 tips

Fordi’hvitløk og løk så mye påvirker pusten din?

Noen ganger lider alle av halitose. Mange ting, fra maten du spiser under underliggende helsemessige forhold, kan forårsake halitose (halitose). To av de verste kulinariske offmennene er hvitløk og løk, spesielt hvis slitt rå.

Løk og # 8217; hvitløk er medlemmer av Allium-familien. De er like i sammensetningen og inneholder mange av de samme svovelforbindelsene. Svovelforbindelser gir mat sin karakteristiske smak. De frigjør også karakteristiske gasser når de kutter eller knuses og blandes med bakterier som avgir gass, noe som forårsaker noe duftende pust.

L’hvitløk og løk kan fortsette å forårsake halitose i flere timer etter å ha spist. Som en del av fordøyelsesprosessen absorberes deres biprodukter i blodet og transporteres til lungene, noe som gir dårlig ånde en bis.

Men halitosen er ikke en grunn til å unngå hvitløk og løk. Deres helsemessige fordeler er verdt det, og det er mulig å motvirke sin stinkende effekt.

1. Prøv å spise ferske produkter som epler, spinat eller mynte

Hvis du bruker et måltid spesielt rik på hvitløk, spis epler til dessert eller tygger av ferske mynteblader. En studere indikerte at kjemisk sammensetning av rå eller oppvarmede epler, salat eller mynte bidro til å deodorisere pusten fra # 8217; hvitløk. Selv varmt grønn te og sitronsaft kan hjelpe.

2. Børste og bruk tannhjulet etter å ha spist

De fleste bakterier som forårsaker halitosen, lever under gingivalkanten og i dannelsen av tennplakk. Børste og bruk tanntråd etter å ha spist løk eller hvitløk kan bidra til å eliminere bakterier som forårsaker dårlige lukter, samt matrester. L’bruk av en elektrisk tannbørste kan hjelpe deg med å børste under gingivalkanten og redusere plaketten. Dette holder det ferskeste pusten i en lengre periode. Det er også nyttig å forsiktig børste ganen og tungen, så lenge en tannbørste kommer. For situasjoner på farten, prøv å holde Dental Floss står i porteføljen din.

3. Bruk en klordioksid munnvann

Det er noen vitenskapelig bevis at munnvannene som inneholder klordioksid er effektive for halitosen. Klordioksid kan bidra til å fjerne plakett, bakterier som belegger matstangen og partiklene. Dette er den samme ingrediensen som brukes til å rense og forbedre smaken av Water All’åpen under campingplassen.

Du kan kjøpe et kloriddioxid munnvann på Amazon her. Munnvannet fungerer vanligvis bedre etter børsting og floss. Det er også viktig å merke seg instruksjonene på flasken for å unngå overdreven bruk eller munnirritasjon.

4. Bruk essensielle oljer

Essensielle oljer blir ofte lagt til alkoholbaserte kollenser. I tillegg til å forfriske pusten, har noen også antibakterielle egenskaper. Du kan også forberede hjemmelaget munnvann med essensielle oljer og en vektorolje (kokosnøtt, søte eller oliven mandler). De essensielle oljene med påviste fordeler for å eliminere halitosen inkluderer:

  • peppermynte
  • Rosemary
  • myrrh
  • eukalyptus

Skyll 1 teskje oljevektor med en dråpe peppermynteolje i munnen for å eliminere matpartikler, bakterier og eller # 8217;. Kjøp peppermynteolje for matbruk i din lokale matbutikk eller på nett. Pass på at du tar hensyn til tilsatt sukker.

5. Prøv vaskemidler for språket

Bakteriene trives og multipliserer også på baksiden av språket der tannbørsten ikke kan ankomme. Et hvitt språk kan indikere døde celler, mikroskopiske matpartikler og bakterier. Tungen vaskemidler, Som børstene for tungen og skrapene, kan de hjelpe deg med å nå baksiden av språket. De er også effektive for å fjerne rester som forårsaker dårlig lukt.

For å bruke en tungeskraper, start fra baksiden av språket og skrap forsiktig fremover. Dette vil bringe den hvite resten i forsiden av munnen. Fortsett å skylle og gjenta denne prosessen til det ikke er synlige rester på skraperen. Du kan bruke den hver dag eller etter å ha spist måltider som inneholder hvitløk eller løk.

6. Drikker fortynnet epleeddik

L’Apple eddik inneholder pektin, som støtter veksten av gode bakterier. Drikk fra 1 til 2 ss epler eddik i et glass vann, før du spiser hvitløk eller løk, kan bidra til å vaske sine biprodukter gjennom systemet ditt raskere. Det hjelper også fordøyelsen.

Du kan drikke en veldig fortynnet løsning etter måltidet. Eller skyll den i munnen i 10 eller 15 sekunder etter å ha spist munnskylling.

7. Drikk grønn te

Drikk en varm kopp grønn te etter et måltid for midlertidig å redusere lukten til du kan gå på toalettet for å vaske tennene dine.

I en studere, 15 Deltakerne brukte en katekin munnvann til grønn te og «8217; de fant sammenlignbare med antiseptisk munnvann for anti-slip effektivitet. I en annen måte Test Tube Studio, Grønn te og tannkrem var mer effektive enn persille olje, tyggegummi og mynter.

8. Tygge en myntgummi

Tygge en myntgummi kan midlertidig nøytralisere pusten på D’hvitløk. Det kan også redusere syre refluks, som kan redusere vedvarende effekter av hvitløk og løk etter fordøyelsen.

Ta bort

L’Hvitløk varer ikke for alltid, selv om dets effekter har en tendens til å fortsette. Planlegg på forhånd hvis du tror at du er i fare for det tunge pustet av hvitløk eller løk. Unngå løk bagel til frokost før et arbeidsintervju eller et viktig møte. Eller du kan oppleve disse hjemmebehandlingene for å se hvilke som fungerer for deg. Få sminke med deg på veien.

Fortsett å lese: Klorofyll er omsorg for halitose? »