Hvordan bli kvitt pins og nåler: 5 teknikker

Del på Pinterest

Har du noen gang lagt merke til en følelse av nummenhet, brennende eller prikking i visse deler av kroppen din? Legene kaller denne følelsen av pins og nåler & # 8220; Parestesia & # 8221;.

Det skjer når en nerve er irritert og sender ekstra signaler. Noen mennesker beskriver parestesi som irriterende eller smertefullt. Du kan prøve disse følelsene i hendene, armene, bena, på føttene eller i andre områder.

Parestesi kan midlertidig forekomme når en del av kroppen og sovnet, sovnet og # 8221;. Eller det kan være et permanent problem. I noen tilfeller er det et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand.

Fordi vi føler oss som spiløyter og nåler

Følelsen av prikking er et tegn på at en nerve er noe forverret og sender flere signaler enn vanlig.

Hvis du trener et langvarig press på en nerve, er en veiblokk opprettet, noe som betyr at det ikke kan få oksygen og # 8217; energi må du sende signaler til hjernen som normalt overfører følelser.

De fleste har opplevd midlertidig parestesi på et bestemt tidspunkt. Det kan skje når bena krysses for lenge eller sovner med armen under hodet.

Kontinuerlig trykk på en nerve forårsaker følelser av spiløyter og nåler. Når trykket er redusert, forsvinner følelsen.

Kronisk eller langvarig parestesi kan være et symptom på en underliggende medisinsk tilstand.

5 teknikker til boks pin og temporanean ags

Noen enkle teknikker kan bidra til å lindre midlertidig spili og nåler. Her er 5 trinn for å prøve:

1. Løsne presset

Reduksjonen i trykk på den berørte nerve gjør at du kan gjenoppta normal funksjon.

Nerver absorberer oksygen, så en sunn blodtilførsel er viktig. Prøv å frigjøre kunsten som plager deg, slik at ingenting holder tilbake eller trener press på det. Dette kan bety i nullstilling av bena eller unngå å lene seg på en arm.

2. bevege seg

Flytting kan forbedre sirkulasjonen og lindre følelsene av ubehag du prøver.

Når blodet begynner å forbedre, kan det virke litt og ganske skarp i noen minutter.

3. Stringi og åpne hans knyttneve

Hvis følelsen av pins og nåler påvirker hendene dine, prøv å stramme og deretter låse opp knyttneve. Denne bevegelsen kan raskt skyve blodet og lindre nerver.

4. Flytt tærne

Hvis følelsen av pinner og nåler påvirker føttene dine, prøv å flytte tærne. Dette kan få blod til å bevege seg og bidra til å forbedre sirkulasjonen, som kan stoppe ubehagets opplevelser.

5. Flytt hodet ditt fra den ene siden alle’

Hvis følelsen av pinner og nåler påvirker armene, kan du forsiktig svinge hodet bidra til å lindre kompresjonen rundt nakkens nerver. Dette kan hjelpe følelser i armene dine for å roe.

Hvordan å forhindre dannelsen av spiløyter og nåler

Følgende tilnærminger kan bidra til å forhindre utseendet av følelser av spill og nåler før de starter:

Lage en massasje

En massasje kan redusere muskelspenning og fremme en bedre blodstrøm. Noen rapporterer en forbedring i symptomene på parestesi etter å ha mottatt en massasje.

Prøv yoga eller meditasjon

Dype pusteøvelser, som utføres under yoga eller meditasjon økter, kan hjelpe deg med å slappe av og konsentrere seg mindre på smertefulle opplevelser.

Forbedre fleksibilitet kan også forhindre at lemmer faller i visse stillinger.

Ta det med ro

Varme kan noen ganger øke følelsene og forverre smerten. Prøv å unngå å lage veldig varme dusjer eller bad. Hvis du går ut når det er varmt, bør du vurdere å ha på deg en forfriskende lue eller veske.

Sjekk skoene dine

Hvis du føler nummenhet eller prikking på foten, kan det skyldes dårlig monterte sko. Sett foten i en smal eller liten sko kan påvirke sirkulasjonen og nervøsningen.

Pass på at du har nok plass til å flytte tærne og velge en sko som støtter buene dine, spesielt hvis du står eller går mye. Du kan også sørge for at snørene dine ikke er for stramt.

Bruk trykkstrømper eller hansker

Trykkstrømper eller hansker kan indusere hjernen din for å tolke følelsen som et trykk i stedet for smerte. De fleste apotekene selger disse tilbehørene.

Få nok søvn

Mangel på søvn kan øke oppfatningen av smerte. Pass på at du hviler nok hver kveld.

Kontakt lege hvis pinnene og nåler er seriøse eller langvarige

De sporadiske angrepene av pins og nåler er vanligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis du har prøvd hjemme rettsmidler og symptomene dine er alvorlige eller langvarige, bør du konsultere legen din.

Kronisk parestesi kan utløses av skade på nerver, ryggmargen eller hjernen. Det kan også skyldes følgende forhold:

Også noen stoffer, et dårlig kosthold eller den giftige stoffet eksponering kan utløse parestesien.

De fleste av disse forholdene forsvinner fra seg selv og krever behandling. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hva symptomene dine forårsaker og hvordan å behandle dem.

Main takeaways

Sensasjonene til pins og nåler er vanlige og vanligvis ikke C’Det er ingenting å bekymre seg for. Bare endre posisjon eller flytte kan lindre midlertidig parestesi.

Hvis symptomene er alvorlige og ikke forsvinner, kan de rapportere et annet medisinsk problem. En lege kan hjelpe deg med å forstå hva som forårsaker ulempen.