Hvordan bli kvitt myggstikk fort?

Kan man bli syk av myggstikk?

– Det er svært sjelden at vi ser alvorlige reaksjoner på myggstikk. Men dersom en blir stukket veldig mange ganger, kan en bli slapp og uvel. Da bør en eventuelt snakke med lege, råder professor Steinsvåg. Noen kan også oppleve blodtrykksfall og at luftveiene hovner opp.

Hva hjelper mot myggbitt?

Lindring etter stikk

Ikke klø på myggstikket – da kan du lett få små sår. Hvis stikket klør og irriterer finnes det flere alternative. Hvis det bare er kløe kan du enten bruke Eurax krem* eller Xylocain salve*. Ved mildt eksem og kløe kan du smøre på med Hydrokortison krem* i en kort periode.

Hvorfor er det så godt å klø på myggstikk?

Myggen sprøyter inn spytt der de har stukket hull med snabelen. Spyttet forhindrer at blodet størkner, så myggene kan suge løs. Det er også spyttet som forårsaker kløe.

Hvordan behandle Knottstikk?

I de fleste tilfeller er det ikke behov for behandling, men dersom du er veldig plaget, kan du bruke kløestillende lokalbehandling. For eksempel en høypotent steroidsalve, eventuelt med tilsats av salisylsyre.

Hvordan få bort myggstikk kjerringråd?

Noen aktuelle råd:
 1. Smør inn stikket med sukkerlake.
 2. Smør inn stikket med eddik.
 3. Gni stikket med et tørt såpestykke.
 4. Smør på natron.

Hvordan roe ned kløe?

Nyttige tiltak ved hudkløe
 1. unngå store temperaturforandringer og anstrengelser (varme kan ofte utløse kløe).
 2. bruke bomullsklær innerst mot huden.
 3. holde soverommet kjølig.
 4. bruke vaskemidler og skyllemidler uten parfyme. …
 5. unngå å klø på tørr hud. …
 6. unngå ullplagg rett mot huden.
 7. unngå bading i klorvann.

Hva holder myggen borte?

Myggen avskyr lukten av både lavendel og ringblomst. Plant den velduftende ringblomsten eller lavendel rundt om i hagen. Lavendel kan også brukes til å trekke ut oljer som brukes direkte på huden eller som spray. Ifølge mygg.no er også kattemynte, rosmarin og eukalyptus effektive myggmidler.

Kan mygg være farlig?

I Norge er myggstikkene ufarlige, men de kan være ubehagelige med opphovning og kløe. I en rekke land kan myggen overføre farlige sykdommer. Malaria er best kjent. Da er beskyttelsestiltak mot myggen ekstra viktig.

Hvordan få malariamedisin?

Noen legemidler tar du daglig, andre én gang i uken. Vanligvis begynner du å ta dem før du reiser, og fortsetter en uke etter hjemkomst. Spør lege eller sykepleier om hvilke legemidler du trenger og hvordan du skal ta dem.

Når kontakte lege ved insektstikk?

Når skal du oppsøke lege ved insektstikk og insektbitt? Hvis insektstikket eller -bittet blir rødt, varmt, ømt og opphovnet. Dette er tegn på infeksjon (betennelse) og en lege bør da vurdere om behandling er nødvendig. Hvis det kommer feber.

Hvordan gjøre myggstikk mindre?

I tillegg til å bruke insektsmiddel er det flere andre måter å forebygge myggstikk.

Unngå stikket
 1. Hold mygg vekk fra utsatt hud ved å bruke langermede skjorter, lange bukser og sokker.
 2. Putt skjorter i bukser og bukser i sokker for å dekke huden.
 3. Hold deg innendørs når det er mulig, spesielt ved myggbårne sykdomsvarsler.