Hvordan bli kvitt hangnails

Beskrivelse

Hangnails er de brikkene av irriterende og hakket hud som stikker stiv fra sidene av neglene. De forekommer sjelden på tærne. Til tross for deres navn er hangnails ikke en del av # 8217; spik selv. De kan være små, men smerte, l’irritasjon og ubehag forårsaket av negler er ikke.

Hangnails har flere årsaker, inkludert sprukket og skjør hud. Kan forekomme oftere om vinteren, siden huden blir utsatt for tørrhet i kulde.

Alt som tørker huden på hendene dine, kan gjøre deg mer utsatt for negler. For eksempel, hvis du ofte senker hendene i varmt eller kaldt vann som vasker oppvasken uten hansker, eller svømmer i et kloratavløp, eller du er en helsetjenester som ofte blir vasket, kan du forårsake denne tilstanden.

Selv folkene som binder negler eller kutter kutiklene for nær den ungueal-sengen, kan ha negler oftere.

Mer enn bare et ubehag, representerer hangnails en reell risiko for infeksjon.

Hangnail behandling

Når det gjelder å behandle hangnails, hva du ikke bør gjøre er like viktig som hva du bør gjøre.

Ikke gi opp til fristelse og prøv å rive eller bite neglen. Dette er sannsynlig å rive huden, som fortsatt er festet til din utrolige seng. En gang åpnet, den 8217; hudområdet kan bløde eller bli sårbart for infeksjoner fra bakterier eller sopp. Følg disse trinnene effektivt og sikkert, og følg disse trinnene:

 • Vask hendene for å unngå å spre bakterier i # 8217; området.
 • Myk neglen med varmt vann og såpe. Du kan også bruke mineralolje eller vaseline veldig delikat på område med en sirkulær bevegelse. Gi bandasjen ca 10 minutter for å myke.
 • Bruk en huset clipper eller en cuticle saks for å kutte neglen. Dette kan være vanskelig å gjøre hvis neglen er på din dominerende hånd. Hvis du ikke kan kutte det alene, spør noen andre om å hjelpe deg. Pass på at du bare kutter delen av # 8217; fremspringende spiker og ikke huden bor nedenfor. Prøv å kutte død hud så mye som mulig, slik at ingenting forblir utstikkende fra den ungeable sengen.
 • Hvis ved et uhell kutter for nært og bløder, skyll med vann, dekk med en antibakteriell salve og dekk området med et bandasje til det er helt helbredet.
 • Hvis kutter neglen uten å trekke blodet, hydrater grundig L’område.
 • Hangnail symptomer

  Når A & # 8217 er dannet; neglen kan irritere, forårsaker betydelige mengder ubehag. Selv om det kan være vanskelig å tro at noe så lite kan skade så mye, har grunnen til å gjøre med stillingen og sammensetningen av huden.

  Hangnails oppstår ved foten eller sidene av neglen, hvor nerveender og blodårer florerer. En gang A’neglen blir betent og svulmer, utøver press på disse nerveendene, og øker ubehag. Symptomer på A’Nail inkluderer:

  • synlig, utstikkende, stykke lær
  • Rødhet langs siden eller bunnen av den ungueale sengen
  • opphovning
  • smerte, ømhet eller irritasjon

  Hvis neglen er infisert, kan du merke en følelse av varme og en full abscess av pus kan vises.

  Nail Care

  Med en’tilstrekkelig hudpleie, kan hangnails forebygges. Her er noen forslag:

  • Dekke hendene med hansker i løpet av de kalde månedene.
  • Bruk arbeidshansker når du utfører aktiviteter som ødelegger huden, for eksempel hagearbeid, husholdning og oppvaskmaskin.
  • Ikke kutt dine kutikler, selv når du gjorde en profesjonell manikyr. I stedet senker nekkene med varmt vann og trykk forsiktig tilbake med en oransje pinne (cuticle), spesielt designet for dette formålet. Du kan gjøre det selv etter en dusj eller på badet, eller bruk en gel for å fjerne kutiklene. Uansett, hydrater etter.
  • Hold hendene hydrert. Det er mange produkter som fungerer bra. Prøv å bruke en mykende krem ​​for hendene dine designet for å behandle tørket og sprukket hud eller vaselin. Du kan også bruke krem ​​til bleiedermatitt i en klemme. Sett et tykt lag med produkt av ditt valg på hendene og gni den på kutiklene dine like før du går i seng.
  • Hvis du biter neglene dine, prøv å finne en måte å stoppe, for eksempel ved hjelp av en bitter emalje.
  • Redusere eller avbryte bruken av produkter som inneholder aceton, som ofte finnes i nageloppløsningsmidlet. L’aceton tørr hud.

  Når skal du se en lege

  Det er viktig å raskt behandle A’infisert spiker. Infiserte negler kan vanligvis behandles hjemme med en aktuell antibiotisk salve. Hvis denne tilstanden ikke løses innen en uke, kontakt lege.

  Selv om sjeldne, nellikter infeksjoner noen ganger spredt seg til andre deler av kroppen. De kan også scoleri l & # 8217;. En lege vil kunne bestemme den beste typen behandling for infeksjonen du har.

  Ta bort

  Hangnails er vanlige, spesielt i de kalde månedene. Å ha tørr hud, biter neglene dine og kutte kutiklene dine for lave kan gjøre deg mer tilbøyelig til å kontrakt denne tilstanden.

  Hangnails kan skade, men de kan også forhindres å holde huden hydrert og bringe noen endringer i livsstilen.

  Hvis A’infisert neglen ikke løses innen en uke, kontakt lege.