Hvordan bli kvitt fistler?

Kan man leve med fistel?

Hvordan er det å leve med fistler? Fistler kan gå kraftig utover livskvaliteten. I tillegg til lekkasje fra fistelen, kan noen pasienter også oppleve ukontrollert lekkasje av avføring fra endetarmsåpningen. Årsaken til lekkasjen kan for eksempel være skade etter kirurgiske inngrep på lukkemuskler i området.

Hvorfor oppstår fistler?

Fistler mellom bekkenets organer forekommer nesten utelukkende hos kvinner. Blant de viktigste årsakene til fisteldannelse er underlivsoperasjoner, strålebehandling av svulster i bekkenorganene, fødselsskader og betennelser.

Kan en fistel gro?

Stamcellene fra magefettet danner nytt vev som får fistelen til å gro, til å forsvinne helt.

Hvordan tømme en byll?

Furunkler kan legen enkelt stikke hull på med en sprøytespiss, mens det vanligvis må legges et snitt i karbunkler og andre større abscesser. Deretter rengjøres den tømte byllen, for eksempel ved saltvannsskylling eller med desinfiserende væske, og videre kan antiseptisk krem eller salve så benyttes.

Kan abscess gå over av seg selv?

Pusset er fylt med bakterier og kan gi nye infeksjoner hos deg selv eller hos andre. Det er ikke alle byller som brister av seg selv, noen går i ro igjen, og andre kan legen stikke hull på, så pusset kan komme ut og smertene forsvinner.

Hva er fistler?

En fistel er en unormal forbindelse mellom to hulorganer, for eksempel blodårer, tarm eller andre organer. Fistler som går fra tarmen og ut til huden er en smal kanal som har dannet seg mellom indre del av endetarmen og huden rundt endetarmsåpningen. Det finnes ulike operasjonsteknikker for å få behandle fistler.

Er abscess farlig?

En slik byll kalles i medisinsk sammenheng for en abscess. Oppstår de i hjernen, kan det være livstruende. – Symptomene kan være hodepine, kvalme og epileptiske anfall. Men ofte er det ikke feber eller infeksjonstegn på blodprøvene som tas, noe som lett kan tolkes i retning av at tilstanden ikke er alvorlig.

Hvordan behandle en abscess?

Behandlingen består i å drenere hulrom for å få ut bakterier og puss. Videre bekjempes infeksjonen med antibiotika. Dette kan gis via tabletter eller intravenøst. Ofte vil en infeksjon som gir allmenne symptomer kunne kreve antibiotika intravenøst en periode til infeksjonen har snudd.

Kommer væske ut av rumpa?

En analfistel er en smal kanal som har oppstått mellom indre del av endetarmen og huden rundt endetarmsåpningen. Dersom kanalen kun er åpen i den ene enden, kalles det en sinus (analsinus). Symptomene er rennende væske, svie og sårhet fra endetarmsåpningen.

Hvordan bli kvitt kløe i rumpa?

Prøv sinksalve rundt endetarmen hvis du har mye fuktighet i endetarmsområdet. Hvis man er sår og kronisk irritert i området, kan man bruke reseptfri kortisonsalve, som demper kløe og irritasjon i huden. Aktuelle preparater er Hydrokortison, Mildison, Proctosedyl, Xyloproct og Scheriproct.

Hvordan bli kvitt byller i underlivet?

Ofte dannes det flere byller i samme området som kan «kommunisere» med hverandre. Tilstanden er kronisk og gir ofte arrdannelse. Tilstanden behandles ofte med langvarig antibiotika, laser eller kirurgi. Dersom du opplever dette må du ta kontakt med lege så tidlig som mulig for å komme i gang med behandlingen.