Hvordan bli kvitt et poeng: 10 tips for å stoppe et sidepunkt

Del på Pinterest

Et sidepunkt er også kjent som forbigående magesmerter relatert til # 8217; trening eller etap. Det er den akutte smerten du føler deg sammen med, like under brystet, når du trener.

Det er mer sannsynlig at du mottar et sidepunkt hvis du gjør øvelser som holder den øvre delen av kroppen reist og anspent i lang tid, for eksempel:

 • løp eller jogg
 • sykling
 • spille basketball
 • Aerobic Fitness øvelser
 • riding

Det anslås at det er over 75 prosent av mennesker Hvem gjør denne typen fysisk aktivitet eksperimenter et sidestykke mer enn en gang på # 8217; år.

Men det er måter du kan kvitte deg med denne irriterende smerten når du hører det. Det er også måter å redusere sjansene for å få et sidepunkt først. Les videre for å finne ut hvordan.

Hva du kan gjøre for å kvitte seg med et sidepunkt?

Hvis du føler et sidepunkt kommer, er det måter å unngå det verre og bli kvitt det helt. Det er hvordan:

1. Senker eller pause

Poengene er antagelig resultatet av en overdreven innsats på bysten og spinalmuskulaturen.

Sakte eller ta en kort pause fra’trening kan tillate disse musklene å slappe av og redusere smerten forårsaket av en overdreven innsats.

2. Pust dypt inn

Noen forskere Tro at muskelkontraksjoner og mangel på blodstrømmen til abdominale muskler kunne ha noe å gjøre med smerten på et sidepunkt.

For å redusere smerten i en kontraktsmuskel, ta et dypt pust. Så pust ut sakte. Gjenta flere ganger.

Å lage linse og dype åndedrag kan også bidra til at musklene får et nytt inntak av oksygenert blod.

3. Strekk bukemuskulaturen

Strekker musklene mine bidrar til å forhindre kramper generelt. Med et sidepunkt, prøv denne teknikken for å redusere kramper:

 • Løft armen på motsatt side i forhold til hvor punktet over hodet er.
 • Fold forsiktig i retningen der poenget er, holder den hevede armen.
 • 4. Skyv musklene

  Når du har stoppet tog, prøv denne teknikken Redusere muskelkramper:

 • Skyv fingrene med avgjørelse, men delikat i # 8217; område hvor du føler poenget.
 • Brettet fremover på bysten til du føler at smerte begynner å synke.
 • Hva du kan gjøre for å unngå et sidepunkt?

  Det er måter å forhindre et sidepunkt kompromitterer treningen din. Her er seks forslag som kan bidra til å forhindre et sidepunkt i det første stedet:

  Forslag til forebygging

 • Unngå å spise en rikelig med måltid før trent. Spis et rikelig måltid innenfor A’nå eller to fra’trening kan gjøre magen trening ekstra press på bukemuskulaturen.
 • Begrense sukkerholdige drikker. Drikker sukkerholdige drikker, karbonert eller sportsdrikker umiddelbart før’Øvelse kan forstyrre metabolisme og plage mage.
 • Forbedre stillingen din. EN 2010 studio Han fant at bøyning eller bøyning kan øke mulighetene for å få et sidepunkt. Prøv å holde overkroppen oppreist og skuldrene tilbake mens du trener.
 • Øker gradvis varigheten av treningen din. Utvikling av muskler over tid kan bidra til å redusere muskelkramper og skader. Så det begynner sakte og stouts. For eksempel, hvis du starter en tur rutine fra bunnen av, foul flere faser. Ikke prøv å gjøre for fort og for fort.
 • Øker styrken av abdominale muskler. EN 2014 Studio av 50 ryttere fant at å ha sterkere kofferten muskler kunne redusere frekvensen med hvilke punkter som er oppnådd.
 • Hold deg hydrert. Pass på at du drikker minst 64 gram vann om dagen. Hold deg godt hydrert kan bidra til å forhindre et sidepunkt først. Pass på at du bare ikke drikker for mye vann før trent. Dette kan utøve ekstra trykk på membranen og gjøre poengene mer smertefulle.
 • Hva forårsaker et punkt ved din side?

  Hva gjør et sidepunkt forårsaker ikke godt forstått.

  Hvor er et sidepunkt, kan indikere at det har noe å gjøre med stresset i musklene eller med blodstrømmen stiger rundt membranen. Dette er den store flate muskelen som skiller lungene fra organene i # 8217; Abdomen.

  TIL 1997 Studio Publisert i Journal of Sports Science antyder at poeng oppstår på grunn av muskelkramper forårsaket av gjentatte spinalbevegelser og muskelmasse.

  Selv magesmerter kommer fra # 8217; irritasjon av muskler på grunn av ekstra bevegelse i # 8217; bysten av bysten har vært forbundet med skuldersmerter.

  Bunnlinjen

  Ca 75% av de som trener, sannsynligvis vil ha et sidepunkt på et bestemt punkt. For mange mennesker er denne smerten vanligvis funnet i siden, like under brystet.

  Heldigvis er det trinn som du kan påta seg for å bli kvitt deg eller lindre denne smerten. Sakte, puste dypt, strekk og trykk muskler kan hjelpe.

  Unngå rikelig måltider før du trener, begrenser sukkerholdige drikker, bruk en god holdning og sakte øke krefter kan bidra til å forhindre et sidepunkt først.

  Hvis du til enhver tid føler deg en plutselig eller intens smerte mens du trener, må du stoppe deg. Kontakt legen din dersom smerte blir verre eller forsvinner over tid.