Hvordan bli kvitt chapped lepper

Sprukne lepper

Chapped lepper kan være irriterende, smertefulle og til og med forårsake blødning. Men av flere grunner møter mange av oss dem i ulike øyeblikk i løpet av året i løpet av året. Enten det er tid eller dårlig leppebalsam, er det ting du kan gjøre for å hindre og bli kvitt dine tørkede og hakkede lepper.

Chapped Lips har mange årsaker. Fordi leppene ikke inneholder sebaceous kjertler, som resten av huden, har en tendens til å tørke opp. Så hvordan kan du forhindre tørrhet i første omgang?

Forebygging av chapped lepper

 • Ikke slikk, slikk dine lepper tørker mer. Siden spytt fordamper raskt, er leppene dine tørrere etter å ha slitt dem til før.
 • Ikke bruk balsam for smaksatt lepper. Når du legger velsmakende ting om leppene dine, er du fristet til å slikke. Selv om smaksatt leppebalmer kan være morsomt, kan de føre til en tørr og sprukket munn, i det hele tatt moro.
 • Bruk solkrem. Hvis du planlegger en dag i solen, bruk en leppebalsam med solkrem. Vil bidra til å forhindre at leppene brenner og tørrhet og desquamasjonen som kan forekomme senere.
 • Dekk munnen din når du er ute av været. L’Spesielt kald luft kan tørke leppene dine. Dekk dem med et skjerf når du går ut på brutale temperaturer, kan hjelpe deg med å beskytte dem.
 • Hold deg unna Allergens: Du kan ha sensitive lepper som er irritert når de kommer i kontakt med parfymer, fargestoffer eller dufter. Så hold kosmetikk og produkter med disse ingrediensene vekk fra munnen.
 • Hold deg hydrert innvendig og utvendig. L’Vinterluft kan være tørr, så hold vått luften i ditt hjem med en luftfukter. Også, sørg for at du drikker mye vann for å unngå dehydrering, noe som kan føre til tørr hud og lepper.
 • Chapped Lip Treatment

  Hvis du allerede har tørre og hakkede lepper, kan disse forebyggingsmetodene stoppe deg forverres. Men du kan gjøre enda mer for å hjelpe dem med å helbrede raskere.

  Exfolia delikat

  Når leppene dine er chapped, kan de være grove og begynne å peeling. Fjern huden som ikke er helt død, men kan forårsake blødning og smerte, så vær oppmerksom. Påfør en delikat exfoliator som sukkerrubb med fingeren. Pass på at du følger med en god fuktighetskrem.

  Kjøp en Lip Sugar Scrub online.

  Fuktighet

  Bruk en fuktighetskrem for å forhindre at leppene faller videre. Produkter som inneholder voks D’Bee eller oljearbeid for å beholde fuktighet. Spredt mer om kvelden før du går i dvale. Salver som kokosnøttolje, kakaosmør, vaselin og til og med lotioner for den tette kroppen er gode alternativer.

  Kjøp en leppe fuktighetskrem online.

  Hvis det kombineres med de ovennevnte forebyggingsmetodene, kan disse to behandlingene alene akselerere helbredelsen av hakkede lepper.

  Alvorlige tilfeller

  Hvis du finner ut at leppene dine bare ikke vil helbrede, kan det være en underliggende tilstand å klandre, og du bør konsultere en lege.

  Chapped lepper kan bli smittet, da bakterier kan trenge gjennom sprekker og slitasje. Dette er kjent som cheilite og må behandles av en lege.

  På et tidspunkt lider vi alle av tørre og hakkede lepper. Og i de fleste tilfeller, A’oppmerksom oppmerksomhet og forebygging er nøklene for å få leppene dine til å virke bedre.