Hvordan bli kvitt blåmerker: 10 rettsmidler

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Behandlinger for blåmerker

Bruisene er resultatet av en slags traumer eller skade på huden som forårsaker utbruddet av blodkar. Bruisene forsvinner vanligvis på egen hånd, men du kan ta tiltak for å lindre smerte og redusere synligheten.

10 naturlige måter å behandle blåmerker på

Følgende behandlinger kan utføres hjemme:

1. Isterapi

Påfør isen umiddelbart etter skaden for å redusere blodstrømmen i # 8217; område. Kjølingen av blodkar kan redusere mengden blod som kommer ut i det omkringliggende vevet. Dette kan forhindre at blæren er så åpenbar og reduserer hevelse.

Du kan bruke en gjenbrukbar ispakke, en ispose eller en dyp frossen grønnsakerpose innpakket i en klut eller et håndkle. Isen blåse i 10 minutter om gangen. Vent 20 minutter før du kommer tilbake.

2. varme

Du kan påføre varme for å øke sirkulasjonen og øke blodstrømmen. Dette vil bidra til å eliminere blodet fanget etter at blåseren allerede er dannet. L’varmeapplikasjon kan også bidra til å løsne avhandlingsmusklene og lindre smerte. Du kan bruke en elektrisk tallerken eller pose med varmtvannet. Fordyp deg i et varmt bad er et annet alternativ.

3. Komprimering

Vikle conting-området med en elastisk bandasje. Dette vil komprimere vevet og bidra til å forhindre lekkasjen av blodkar. L’bruk av kompresjon kan redusere alvorlighetsgraden av blåmerken og bidra til å redusere smerte og hevelse.

4. Høyde

Heve L’Contusa området slik at det er over hjertet. Dette bidrar til å lindre smerte og tømme væsken vekk fra conting-området. L’Høyelse kan også redusere trykk og komprimering. Dette gir deg den perfekte muligheten for å hvile og slappe av, som også kan hjelpe helbredelsesprosessen.

5. Arnica

L’Arnica er en homøopatisk gress som sies å redusere betennelsen og hevelsen, og dermed gjøre det til en ideell behandling for blåmerker. I 2010 studere oppdaget at den aktuelle salven ALLE’Arnica effektivt reduserer laserinducerte blåmerker. Du kan bruke en salve eller gel alle’Arnica på blåmerke et par ganger om dagen. Du kan også ta oral Arnica.

6. Vitamin K Cream.

Vitamin K er et viktig næringsstoff som hjelper med blodkoagulasjon. Vitamin K-krem har vist seg å redusere alvorlighetsgraden av blåmerker etter laserbehandling i en liten 2002 studere. For å bruke denne behandlingen, gni forsiktig vitamin K-kremet på blåsen minst to ganger om dagen.

7. Aloe vera

L’Aloe Vera har vært viste å redusere smerte og # 8217; betennelse. Du kan bruke den lokalt til det berørte området. Pass på at du bruker en ren aloe vera gel. Les nøye L’etikett for å sjekke om tilsetningsstoffer.

8. C-vitamin

Vitamin C Ha anti-inflammatorisk Eiendom og kan brukes til å fremme sårheling. Du kan også finne geler, kremer eller serum som inneholder vitamin C. Du kan bruke dem lokalt. Du kan også ta det som et supplement. Spis enda mye frisk frukt og grønnsaker.

9. ananas

Bromelina er en blanding av enzymer i # 8217; ananas. Bromelina kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av blåmerke og redusere den betennelse. Du kan spise ananas eller ansette bromelina kosttilskudd. Du kan også bruke den lokalt som en krem.

10. Konsolida større

Den største konsolida er en plante som ofte brukes til å behandle hudbetennelse og betennelse. Konsolida større krem har vist seg å ha helbredende krefter som kan brukes til å behandle blåmerker.

Du kan bruke krem ​​på blåsen et par ganger om dagen. Du kan også lage en pakke med de tørkede bladene av konsolida større. Sett bladene i kokende vann i 10 minutter. Deretter filtrer væsken og vikle bladene i et håndkle eller en klut. Påfør den på conting-området.

Bunnlinjen

Bruisene kan ta noen uker å helbrede. Abbi omsorg for å hvile kroppen din for å tillate maksimal helbredelse. L’Bruk av noen av hjemmemedisinene som er beskrevet her, kan bidra til å akselerere helbredelsesprosessen. Hold D’øye din fremgang. Husk at blåmerker kan være et resultat av alvorlig forvrengning eller brudd. Ring legen din hvis:

  • såret virket mildt, men etter tre dager fortsetter du å prøve smerte
  • En nodule er utviklet på blåmerke
  • Du ser ut som blåmerker uten grunn
  • Merk blod i urin eller avføring

Dette er symptomene på en mer alvorlig lesjon.

Les denne artikkelen på spansk